Știri din zonă
Sâmbătă și duminică, 27-28 ianuarie 2018, are loc cea de-a VII-a ediție a Serbărilor Zăpezii pe Domeniul Schiabil Șureanu
Iubitorii de zăpadă sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la distracție pe Domeniul Schiabil Șureanu. Sâmbătă și duminică, 27-28 ianuarie 2018, vor fi organizate Serbările Zăpezii, iar cei prezenți vor avea ocazia să participe la diverse concursuri, dar și să se relaxeze la foc de tabără, pe ritmuri muzicale.
Probabil unul dintre cele mai spectaculoase momente va fi coborârea schiorilor profesioniști cu torțe în mâini la lăsarea întunericului. Activitățile vor avea loc în zona unde se află Apres-ski Ada. Accesul spre Domeniul Schiabil Șureanu se realizează pe DN 67 C din Sebeș, până la barajul Oașa; de aici intrați, la dreapta pe DJ 70 4. Veți trece prin stațiunile Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, apoi veți ajunge la Domeniul Schiabil Șureanu.
PROGRAM Serbările Zăpezii 2018 la Șureanu
Ora 10.00 – Deschiderea serbărilor
10.00-11.00 – Înscrierea concurenților (pentru ski, snowboard, snowmobil și snow tubing)
10.00 – 18.00 – Spectacol muzical
11.00 – 13.00 – Jocuri interactive
14.00 – 15.00 – Concurs de snowmobil
15.00 – 16.00 – Premierea concurenților
18.00 – Coborârea cu torțe
18.15 – Foc de tabără
18.30 – Afetr party – Apres ski Ada
• DUMINICĂ, 28 ianuarie, Apres ski Ada
10.00 – 14.00 – Spectacol muzical
11.00 – 12.00 – Jocuri interactive
14.00 – Închiderea serbărilor
Situată la o altitudine de 1565 m, oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârșitul lunii aprilie.
Domeniul Schiabil “Poarta Raiului” din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009. Datorită amplasării și a altitudinii mari la care se găsește, veți descoperi aici, una dintre zonele cu cea mai lungă durată de schi din cursul unui an.
Amenajrea pornește de la altitudinea minimă de 1650m, limita superioară a pârtiilor ajungând până la altitudinea de 2010m. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei sau schi de tură.

Știri din zonă
Activitate catehetică pentru 30 de copii din Parohia Loman, în cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”
În cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”, organizat la Școala Gimnazială din localitatea Loman, în perioada 5-9 mai 2025, parohia Loman, protopopiatul Sebeș, a organizat o activitate catehetică pentru 30 de copii.
În prima parte a activităților, elevii s-au bucurat de un dialog captivant pe teme liturgice și biblice, presărat cu demonstrații practice, în prezența cadrelor didactice și a preotului paroh.
În a doua parte, s-a realizat un tablou artistic al întregii activități, fiecare tânăr aducându-și aportul prin desenarea unui simbol reprezentativ din mediul înconjurător. Cu toate că cei mici participă adeseori la sfintele slujbe, timpul petrecut în atmosfera degajată din cadrul studiului catehetic este edificator, oferindu-le prilejul ideal pentru a pune întrebări și a primi răspunsuri pe măsura curiozităților.
Pr. paroh Mihai-Claudiu Roșca
Știri din zonă
Sâmbătă, 10 mai 2025: Curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus
Sâmbătă, 10 mai 2025 va avea loc o acțiune de curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus. Va fi în fapt Ziua Voluntarilor pe Via Transilvanica.
„Vă invităm în data de 10 mai 2025 pe traseul Via Transilvanica ce străbate comuna noastră, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Pianu de Sus, părinții adoptivi de kilometri, să participați la curățenia generală. Sunt așteptați reprezentanți ai oricărei instituții sau ONG. Informații la telefon 0258761111 viceprimar Voișan Ovidiu Iancu și la Școala Gimnazială Pianu de Sus, d-na. director Popescu Marcela”, au transmis reprezentanții Primăriei Pianu.
Știri din zonă
Acțiune educativ informativă a polițiștilor de la IPJ Alba, la Școala Gimnazială Săscoiori
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, i-au vizitat pe elevii Școlii Gimnaziale Săsciori, fiind întâmpinați cu zâmbete și întrebări.
Astfel, 66 de elevi au participat la discuții privind protejarea animalelor, responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm atunci când avem un animal și obligațiile pe care le au cei care dețin un animal. Respectul, empatia, compasiunea, atenția și grija sunt primordiale în relația cu necuvântătoarele, fundamentarea acestora fiind necesară de la o vârstă fragedă.
Scopul acestor sesiuni informativ-educative îl constituie cultivarea timpurie a unei atitudini pozitive față de animale.