sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » În zilele de 28 și 29 iulie 2018 va avea loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului ALBA AFRODA – Fiii Pianului

În zilele de 28 și 29 iulie 2018 va avea loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului ALBA AFRODA – Fiii Pianului

Publicat în 26.07.2018 la ora 10:00

Primăria comunei Pianu, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Asociația ALBA AFRODA, organizează „Festivalul ALBA AFRODA – Fiii Pianului 2018, Ediția a XIV – a”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Festivalul se va desfășura în perioada 28-29 iulie 2018, la Pianu de Jos. Însuflețiți de ideea revederii pe meleagurile natale, organizatorii își cheamă fiii risipiți de valurile vieții la casa părintească.

”Vă invităm acolo unde copilăria și tinerețea noastră s-au îmbălsămat de frumusețea cuvântului strămoșesc rostit cu cinste și dreptate la ceasurile pentru șezători, în cântul duios al doinelor ori în iureșul hațeganelor și învârtitelor simțite și trăite de noi în diferite ocazii. Vă adresăm invitația de a participa la acest eveniment, pentru a sărbători împreună și totodată, de a împlini omagiul și prinosul de recunoștință pe care înțelegem să-l aducem înaintașilor noștri care și-au sincronizat viața cu marile cadențe ale vieții satului românesc”, transmite primarul Marin Petruse.

Festivalul va debuta sâmbătă, 28 iulie 2018, la ora 9.00, cu un campionat de fotbal premiat cu ”Cupa Prieteniei”, pe terenul de fotbal de la Pianu de Jos. O întâlnire cu adevărat emoționantă va avea loc cu începere de la ora 13.00, la Școala Gimnazială ”Augustin Bena” din Pianu de Jos. Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a explicat că la întâlnire vor participa foarte mulți sași, de toate vârstele, care au emigrat de-a lungul timpului din țară. La ora 15.30 vor fi depuse coroane cu flori la Monumentul Eroilor și Cimitirul Săsesc din Pianu de Jos.

Duminică, 29 iulie 2018, între orele 14.00 – 15.00, pe strada principală din comună se va desfășura parada portului popular iar invitații pot vizita standurile cu expoziție culinară tradițională. De la ora 15.00 se va desfășura festivitatea de decernare a Diplomelor de Onoare, Excelență și de Participare. Cu începere de la ora 16.00, pe scena festivalului, se va desfășura un program artistic susținut de ansamblurile folclorice din comunele membre ale Asociației Alba Afroda și de Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia. De la ora 20.00 va cânta NEXXT BAND urmată de trupa Compact, iar apoi va începe o discotecă în aer liber. La ora 20.00 va avea loc un foc de artificii.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.