sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Din Județ » Proiectele finalizate şi cele propuse dau speranţe acreditării unităţii medicale, în 2013, la un nivel superior

Proiectele finalizate şi cele propuse dau speranţe acreditării unităţii medicale, în 2013, la un nivel superior

Publicat în 28.12.2012 la ora 21:44

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, anul 2012 a fost unul relativ greu dar cu realizări importante. Astăzi, 28 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la nivelul instituţiei, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Alba – Ion Dumitrel şi a vicepreşedintelui CJ Alin Cucui, conducerea spitalului ne-a prezentat un bilanţ realizat pe anul 2012.

 Astfel, în cadrul Spitalului Judeţean Alba, de la începutul anului 2012, în baza unor proiecte finanţate de către CJ Alba cu suma de 100 de miliarde de lei vechi, au fost realizate o serie de reparaţii capitale. Este vorba despre RK secţia ATI, care s-a recepţionat la începutul anului, în luna februarie, finalizarea reparaţiilor capitale la secţia Oncologie, precum şi la secţia Dermatologie, ultima funcţionând acum la demisolul clădirii secţiei Contagioase. Tot la începutul anului, au fost executate reparaţii curente în cadrul spitalului la nivelul secţiei de Oftalmologie, precum şi renovarea secţiei de Nefrologie, unde au fost aduse 4 aparate de dializă. În cadrul acestei secţii a fost nevoie de câteva reparaţii curente cu privire la standardul hotelier, care nu au fost cuprinse în proiectele propuse, însă s-a reuşit şi acest lucru cu ajutorul Consiliului Judeţean Alba şi a unor oameni de afaceri din cadrul judeţului.

“Şi aici ne-am putut baza pe sprijinul Consiliului Judeţean şi am acţionat pe calea sponsorizărilor. Am găsit deschidere maximă atunci când am avut nevoie de ajutor.  Comunitatea a început să se implice prin oamenii de afaceri şi cred că un astfel de parteneriat este ideal. Noi cel puţin îl simţim foarte bun şi sperăm din suflet ca şi pacienţii să-l simtă şi să fie din ce în ce mai mulţumiţi de serviciile noastre”, a declarat managerul spitalului ec. Nicoleta Coşarcă.

De asemenea, tot în anul 2012 Spitalul Judeţean Alba a reuşit reparaţia capitală a celor 4 lifturi din cadrul spitalului şi renovarea secţiei de Pediatrie, unde cu ajutorul unei sponsorizări din partea Kronospan Sebeş, a fost schimbat mobilierul, zugrăvite camerele şi schimbate o parte din uşi, iar cu ajutorul elevilor din cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice au fost desenaţi pereţii saloanelor. În viitor, mămicile care vor dori să stea cu copiii într-o rezervă, o vor putea face pentru suma de 50 de lei pe zi.

 “Anul trecut pacienţii erau puşi pe drumuri  pentru bronhoscopii, RMN şi pentru dializă, iar din acest an am reuşit să eliminăm aceste drumuri ale pacientilor, serviciile medicale respective realizându-se acum în cadrul spitalului”, a declarat directoarea economică a Spitalului Judeţean Alba, Diana Mârza.

 “Noi sperăm din tot sufletul ca ceea ce am făcut să se vadă şi să se simtă atât în satisfacţia pacienţilor cât şi în diversificarea serviciilor pe care am început să le oferim”, a adăugat managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă.

Pentru anul 2013, Spitalul Judeţean Alba îşi propune noi realizări, cum ar fi mansardarea Policlinicii, extinderea secţiei de Primiri Urgenţe şi definitivarea tuturor RK-urilor începute în anul 2012. De asemenea, administraţia îşi propune realizarea proiectului “e-sănătate”, care a fost aprobat în acest an.

 “În acest an s-a început partea de proiectare şi expertiză tehnică la mansardarea Policlinicii pentru ca  în 2013 să se reuşească partea de execuţie. Ţinta acestui obiectiv este mutarea Policlinicii în vechiul sediu, iar secţia de Neurologie, care funcţionează acum în vechiul sediu să fie mutată în mansardă. De asemenea, s-a început partea de proiectare pentru extinderea Urgenţei, şi toate RK-urile care au fost începute în anul 2012 se doresc a fi definitivate în anul 2013, cu excepţia mansardării care are o perioadă de execuţie de 18 luni”, a declarat Diana Mârza.

 În speranţa că şi în anul 2013,  Consiliului Judeţean Alba va aloca aceeaşi sumă, de 100 de miliarde de lei vechi, administraţia spitalului îşi propune  finalizarea RK şi extindere UPU. De asemenea, se doreşte finalizarea  RK  la clădirea de contagioase, unde mai trebuie trebuie renovată partea de parter, etaj 1 şi mansardă. Tot în planul de realizări pentru anul 2013  se au în vedere şi  RK Laborator şi RK Radiologie, pentru că, aşa după cum au declarat managerii,  acestea vor aduce un punctaj mare în dotarea acestor secţii şi efectuarea unor reparaţii pentru acreditare.

 “Noi suntem programaţi la acreditare la sfârşitul anului 2013 şi avem de gând să mai dotăm încă spitalul cu aparatură performantă, care va creşte foarte mult punctajul. Dacă vom primi aceeaşi sumă de la Consiliul Judeţean,  vom putea să definitivăm toate aceste proiecte”, a declarat Diana Mârza.

 “Pe lângă aceste obiective prioritare pe care ni le-am propus, sperăm să  reuşim şi noi din veniturile proprii să completăm reparaţiile curente în secţii, în aşa fel încât la sfârşitul anului 2013 spitalul, în întregime, să arate altfel şi nu numai anumite secţii. Ţinta este într-adevăr acreditarea şi noi ne dorim din tot sufletul să obţinem o acreditare bună, fără plan de conformare, pentru că avem şi resurse umane şi resurse materiale corespunzătoare şi ar fi ruşinos să nu obţinem o acreditare bună”, a adăugat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean Alba.

“Cu toţii şi-au făcut datoria, iar noi suntem optimişti şi pentru la anul. Vrem ca pacienţii Spitalului Judeţean Alba să fie trataţi bine şi în mod egal. Din păcate, încă contează cum te numeşti, iar noi vrem să schimbăm mentalitatea tuturora cu privire la acest aspect. Este adevărat că lupta cu mentalitatea înrădăcinată este cea mai grea, dar suntem convinşi că vom reuşi”, a declarat la final Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.