sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » În comuna Cut încep lucrările la reţeaua de canalizare, proiect în valoare de aproximativ 792.000 de euro

În comuna Cut încep lucrările la reţeaua de canalizare, proiect în valoare de aproximativ 792.000 de euro

Publicat în 22.10.2014 la ora 12:00

lucrari canalizareÎn luna iunie 2014, Primăria Cut, reprezentată prin edilul Vasile Mutu, semna un contract prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 1851/2013, „Înfiinţare reţea de colectare şi tratare ape uzate în localitatea Cut, Judeţul Alba”.

Valoarea contractului la acea vreme era de aproximativ un milion de euro, însă după terminarea proiectului şi licitaţia pentru construcţie, suma aprobată pentru acest mare proiect care va dota comuna Cut cu un sistem de canalizare este de aproximativ 792.000 de euro. Contribuţia din bugetul local al comunei Cut este de doar 154.741 de lei. Pentru acest an, au fost alocaţi 200.000 de lei, sumă care trebuie să acopere cheltuielile proiectului tehnic şi licitaţia pentru constructori. În 24 septembrie a fost semnat contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei, SC Instalatorul, iar la începutul acestei săptămâni a fost predat amplasamentul, urmând ca de luni, 20 octombrie, să înceapă lucrările la rețeaua de canalizare a comunei Cut.  Lucrările ce vor fi demarate săptămâna viitoare au ca termen de finalizare anul 2017, iar administraţia cuteană mai vine cu o veste bună în faţa locuitorilor comunei. În scurt timp va fi finalizată alimentarea cu apă în comună, în aceste momente fiind terminată reţeaua stradală, urmând să fie finalizate şi lucrările de la bazin pentru a se putea face recepţia finală a proiectului. „Nu m-am gândit ca într-un timp atât de scurt să realizăm sistemul de canalizare în comuna noastră, însă am muncit mult. Alături de o echipă care are în vedere numai interesele Cutului, am beneficiat de acest proiect, astfel încât starea comunei se va îmbunătăţi considerabil odată cu reţeaua de canalizare”, a precizat Vasile Mutu, primarul comunei Cut, pentru ziarul Unirea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.