Știri din zonă
DJ 106F, care leagă comuna Gârbova de limita cu județul Sibiu, reabilitat în proporție de 90%
Un nou drum din județul Alba a fost reabilitat. Este vorba despre DJ 106F, dintrre Gârbova și limita cu județul Sibiu.
„Am efectuat, în acest sfârșit de săptămână, alături de primarul social-democrat Ioan Muntean, o vizită pe șantierul drumului comunal care face legătura între Gârbova și Poiana Sibiului. Acesta este finalizat în proporție de 90% și va fi deschis circulației zilele următoare. Drumul reprezintă o nouă ”poartă de acces”, din județul Alba, în județul Sibiu și scurtează distanța din Gârbova până pe Transalpina cu mulți kilometri.
Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că turiștii care merg pe Transalpina pot ajunge mult mai ușor în Gârbova – comună deosebită, locuită odinioară de sași, cu obiceiuri și tradiții interesante, potențial turistic și obiective care merită vizitate. De asemenea, drumul deservește foarte multe terenuri agricole cultivate în fiecare an.
Finanțarea lucrărilor de modernizare a fost asigurată prin Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), fiind aprobată și susținută de Guvernul Social-Democrat. Lucrările au fost stopate din cauza scumpirilor la materialele de construcții, fiind reluate în urma diligențelor depuse de primarul PSD Muntean Nelutu .
Drumul necesar a fi reabilitat are circa 3 kilometri în județul Alba, pe acesta fiind așternut asfalt. Circa 600 de metri de drum greu accesibil se află în județul vecin. În urma demersurilor primarului PSD Ioan Muntean acest tronson a intrat în planurile de modernizare ale Consiliului Județean Sibiu.
Mă bucur pentru această reușită și pentru locuitorii din Gârbova și împrejurimi! PSD a susținut mereu proiectele importante pentru comunitate, proiectele de infrastructură fiind pe primul plan!”, a scris pe pagina personală de facebook, Corneliu Mureșan, viceprefect al Județului Alba.

Știri din zonă
Au început lucrările de racordare a gospodăriilor din Cărpiniș la rețeaua de alimentare cu apă și de canalizare
În localitatea Cărpiniș, au început lucrările de racordare a gospodăriilor la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, în cadrul proiectului: „Modernizare și extindere sisteme de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în comună Gârbova, județul Alba”, finanțat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, în suma de 22.014.541,20 lei.
Necesitatea acestei investiții în comuna noastră, derivă din obligativitatea adoptării urgente a unor măsuri pentru remedierea deficiențelor sistemului existent de alimentare cu apă astfel încât întregul sistem să fie funcțional și autorizat de către instituțiile abilitate.
Pentru a asigura o sursă de apă potabilă sigură, continuă și de calitate pentru locuitorii comunei Gârbova, se va realiza o aducțiune de apă din localitatea Săsciori. Acest fir de aducțiune este necesar în contextul:
- Debitelor insuficiente ale surselor locale de apă, în special în perioadele secetoase;
- Creșterii cererii de consum, odată cu dezvoltarea gospodăriilorși infrastructurii;
- Reducerea riscului de întrerupere a serviciului, prin conectarea la o sursă regională mai stabilă și bine administrată.
„Știm că pe durata lucrărilor pot apărea disconforturi temporare (zgomot, trafic restricționat, etc.) Vă asigur că echipele implicate, vor face tot posibilul pentru că impactul asupra vieții de zi cu zi, să fie cât mai redus. Va mulțumesc pentru încredere, răbdare și înțelegere! Aceste eforturi sunt făcute pentru că noi toți să trăim într-o comună bine pregătită pentru viitor”, a transmis Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.
Știri din zonă
Activitate catehetică pentru 30 de copii din Parohia Loman, în cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”
În cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”, organizat la Școala Gimnazială din localitatea Loman, în perioada 5-9 mai 2025, parohia Loman, protopopiatul Sebeș, a organizat o activitate catehetică pentru 30 de copii.
În prima parte a activităților, elevii s-au bucurat de un dialog captivant pe teme liturgice și biblice, presărat cu demonstrații practice, în prezența cadrelor didactice și a preotului paroh.
În a doua parte, s-a realizat un tablou artistic al întregii activități, fiecare tânăr aducându-și aportul prin desenarea unui simbol reprezentativ din mediul înconjurător. Cu toate că cei mici participă adeseori la sfintele slujbe, timpul petrecut în atmosfera degajată din cadrul studiului catehetic este edificator, oferindu-le prilejul ideal pentru a pune întrebări și a primi răspunsuri pe măsura curiozităților.
Pr. paroh Mihai-Claudiu Roșca
Știri din zonă
Sâmbătă, 10 mai 2025: Curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus
Sâmbătă, 10 mai 2025 va avea loc o acțiune de curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus. Va fi în fapt Ziua Voluntarilor pe Via Transilvanica.
„Vă invităm în data de 10 mai 2025 pe traseul Via Transilvanica ce străbate comuna noastră, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Pianu de Sus, părinții adoptivi de kilometri, să participați la curățenia generală. Sunt așteptați reprezentanți ai oricărei instituții sau ONG. Informații la telefon 0258761111 viceprimar Voișan Ovidiu Iancu și la Școala Gimnazială Pianu de Sus, d-na. director Popescu Marcela”, au transmis reprezentanții Primăriei Pianu.