Rămâi conectat

Știri din zonă

Daniel Serghei Condratov, proprietarul companiei care produce uleiul Hexol în România, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după ce a accidentat mortal o adolescentă de 16 ani din Pianu de Jos

sebesinfo.ro

Publicat

în

Proprietarul companiei care produce uleiul Hexol în România, Daniel Serghei Condratov, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia definitivă a fost pronunţată în 27 februarie 2018, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Bărbatul a provocat în august 2014 un accident mortal, victima acestuia fiind o adolescentă în vârstă de 16 ani din Pianu de Jos. Ancheta poliţiei a dezvăluit că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma analizelor de sânge rezultând o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,40 g/l la a doua probă.

Pedeapsa finală aplicată acestuia este de 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. Pedeapsa este mai mică cu 9 luni faţă de decizia instanţei de fond, Judecătoria Alba Iulia. Curtea de Apel a decis, în schimb, să majoreze daunele civile ce vor fi acordate părinţilor victimei, la un total de 100.000 de euro. Părinţii au cerut daune morale de 2 milioane de euro. De asemenea, inculpatul mai trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile şi să plătească cheltuieli de spitalizare de circa 57.000 de lei.

Cercetările au relevat faptul că, din cauza vitezei excesive, Condratov Daniel Serghei, care se afla la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit-o cu partea dreaptă pe victima minoră care se afla în spatele unui grup de tineri şi care a fost aruncată într-un şanţ, unde a rămas în stare de inconştienţă. Din cauza leziunilor grave, victima a decedat în data de 14 octombrie 2014, în timp ce era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgu Mureş.

Bărbatul se deplasa dinspre terenul de golf de la Pianu, unde a participat la o competiţie, spre o pensiune din comuna Vinţu de Jos. Fata a decedat în urma unui şoc ”septico-toxic” apărut pe fondul rănilor foarte grave suferite. Inculpatul trimis în judecată a recunoscut faptele şi a solicitat să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Expertiza realizată la solicitarea instanţei a stabilit că şoferul băut avea în momentul impactului viteza de 56 de km pe oră. De asemenea, expertiza a mai stablit că şi minora ar avea un grad de culpă în producerea accidentului, ”cuantificat de instanţă la 15%, în vreme ce culpa incul­patului este apreciată de instanţă la 85%”, scrie adevărul.ro.

”Consumul de alcool l-a împiedicat pe inculpat să facă toate demersurile pentru evitarea accidentului, să frâneze sau să ocolească victima, de vreme ce era singurul vehicul ce se deplasa pe carosabil. Deşi exista iluminat public, la locul accidentului, datorită distanţei dintre stâlpii de iluminat, s-a format o zonă întunecată, cu iluminat slab, iar victima s-a deplasat pe partea carosabilă, la o distanţă estimată de expert de 0,5-1,3 m faţă de marginea din dreapta a părţii carosabile, pe sensul de drum Pianu – Vinţu de Jos”, se mai susţine în motivare. Judecătorul a reţinut că, deşi victima nu se putea deplasa decât pe carosabil, ”în lipsa trotuarelor amenajate şi a acostamentului care era prea îngust”, aceasta ar fi trebuit să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a drumului.

Condratov Daniel Serghei a mai avut în trecut probleme penale. În 2012 a fost arestat preventiv timp de mai multe luni, alături de mai multe persoane într-un dosar în care era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul nu apare ca fiind trimis în judecată. Omul de afaceri a fost în trecut handbalist de performanţă. Afacerile acestuia sunt derulate la Oradea, unde a pornit, iniţial, cu producţia mărcii de votcă ”Kondratov” şi a fost dezvoltator imobiliar. În 2016, numele acestuia a fost vehiculat alături de alţi afacerişti controversaţi la o partidă de golf în Bulgaria, alături de fostul premier Victor Ponta.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din zonă

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, prezent la hramul Mănăstirii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de la Afteia – protopopiatul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 21 mai 2021, în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de la Afteia, protopopiatul Sebeș.

Cu ocazia hramului acestei vetre monahale, ÎPS Irineu a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în altarul de vară din incinta așezământului. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, ierodiaconul Serafim Dediu a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Afteia. Obștea viețuitorilor de aici se află sub oblăduirea părintelui protosinghel Paisie Toma.

Adresându-se celor prezenți, ÎPS Inineu a spus: „Vă fericesc pe toți care ați venit astăzi în pelerinaj la Mănăstirea «Sfinților Împărați» din Afteia. Să fiți încredințați că Dumnezeu vă va răsplăti osteneala și, prin mijlocirea Sfinților Constantin și Elena, vă va face parte de alese împliniri. Mergeți acasă, acum, mulțumiți că L-ați întâlnit pe Hristos pe acest «Sion sfânt», primind de la El har, milă, pace și ajutor ceresc”.

Mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de la Afteia, protopopiatul Sebeș, a fost ridicată pe locul unei vechi așezări monahale a cărei înființare datează din a doua jumătate a secolului al XV-lea. Străvechea vatră călugărească de aici, cunoscută sub numele de Sihăstria din Plăișor, avea să devină locul de rugăciune al Sfântului Cuvios Sofronie, recunoscut ca fiind un apărător fervent al Ortodoxiei transilvănene împotriva impunerii samavolnice a uniatismului. Desființată în anul 1788 de către stăpânirea habsburgică, Mănăstirea de la Afteia a fost reactivată abia în prima jumătate a secolului al XX-lea, la anul 1926.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 34 de ani cercetat de polițiști, după ce a furat tablă de cupru, din curtea unei biserici din Vințu de Jos

sebesinfo.ro

Publicat

în

Joi, 15 mai 2025, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Timișoara, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, în noapte de 28/29 aprilie 2025, bărbatul ar fi pătruns în incinta unei biserici aflate în construcție, în comuna Vințu de Jos, ocazie cu care ar fi sustras 15 rulouri de tablă de cupru.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Au început lucrările de racordare a gospodăriilor din Cărpiniș la rețeaua de alimentare cu apă și de canalizare

sebesinfo.ro

Publicat

în

În localitatea Cărpiniș, au început lucrările de racordare a gospodăriilor la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, în cadrul proiectului: „Modernizare și extindere sisteme de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în comună Gârbova, județul Alba”, finanțat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, în suma de 22.014.541,20 lei.

Necesitatea acestei investiții în comuna noastră, derivă din obligativitatea adoptării urgente a unor măsuri pentru remedierea deficiențelor sistemului existent de alimentare cu apă astfel încât întregul sistem să fie funcțional și autorizat de către instituțiile abilitate.

Pentru a asigura o sursă de apă potabilă sigură, continuă și de calitate pentru locuitorii comunei Gârbova, se va realiza o aducțiune de apă din localitatea Săsciori. Acest fir de aducțiune este necesar în contextul:

  • Debitelor insuficiente ale surselor locale de apă, în special în perioadele secetoase;
  • Creșterii cererii de consum, odată cu dezvoltarea gospodăriilorși infrastructurii;
  • Reducerea riscului de întrerupere a serviciului, prin conectarea la o sursă regională mai stabilă și bine administrată.

„Știm că pe durata lucrărilor pot apărea disconforturi temporare (zgomot, trafic restricționat, etc.) Vă asigur că echipele implicate, vor face tot posibilul pentru că impactul asupra vieții de zi cu zi, să fie cât mai redus. Va mulțumesc pentru încredere, răbdare și înțelegere! Aceste eforturi sunt făcute pentru că noi toți să trăim într-o comună bine pregătită pentru viitor”, a transmis Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes