sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Comunicat Prefectura Alba: ”Şoseaua Transalpina în atenţia ministrului Dan Şova”

Comunicat Prefectura Alba: ”Şoseaua Transalpina în atenţia ministrului Dan Şova”

Publicat în 28.06.2013 la ora 12:00

În cadrul întâlnirii cu Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, domnul Dan Şova, ce a avut loc în  data de 28 iunie 2013, la Cluj Napoca, prefectul judeţului Alba domnul Gheorghe Feneşer i-a înmânat o adresă privind necesitatea identificării unor soluţii financiare pentru definitivarea şoselei Transalpina.

Transalpina_14Transalpina, denumită și ”Drumul Regelui”, este cel mai înalt drum rutier din România și face legătura între Transilvania și Oltenia.

În anul 2009 a început asfaltarea și modernizarea acestui drum pe o distanță de 148 km, între municipiul Sebeș, județul Alba și localitatea Bengești, județul Gorj. Se preconiza ca întreaga șosea Transalpina va fi asfaltată și modernizată până la finele anului 2013,  însă în luna aprilie a.c. lucrările au fost oprite, deoarece firma constructoare S.C.Romstrade S.R.L. a intrat în insolvență.

Chiar dacă asfaltarea este executată în mare parte, mai sunt de realizat lucrări deosebit de importante pentru siguranța traficului rutier. Este  vorba de turnarea în unele zone a stratului de uzură, consolidarea versanților și montarea pe marginea drumului a tuturor parapetelor de protecție.

De asemenea, abandonarea lucrarilor de construcţii şi nefinalizarea investiţiei duce la degradarea accentuată a reţelei de drumuri, iar reluarea lucrărilor după trecerea unei perioade îndelungate de timp implică costuri suplimentare foarte mari.

Prefectul Gheorghe Feneşer a mai adresat rugămintea ministrului Dan Şova de a analiza posibilitatea creării unui tunel pe sub autostrada Orăştie – Sebeş, în dreptul societăţii Holzindustrie, deschis transportului rutier şi feroviar. Precizăm că Holzindustrie va finanţa întreaga investiţie, aceasta fiindu-i necesară pentru aprovizionarea cu material lemnos.

Realizarea acestei investiţii s-ar dovedi  a fi benefică, având în vederea că municipiul Sebeş va fi degrevat de circulaţia camioanelor care transportă lemn pentru investitorii în cauză”, precizează prefectul Gheorghe Feneşer.

Comunicat Prefectura Alba: ”Şoseaua Transalpina în atenţia ministrului Dan Şova”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.