Rămâi conectat

Actualitate

10 ani de închisoare în dosarul de omor care a bulversat comunitatea din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi, 3 iunie 2020, decizia finală în dosarul de omor care a bulversat comunitatea din municipiul Sebeş. Autorul crimei, Valer Stancu, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Pedeapsa lui Stancu a fost micșorată față de decizia Tribunalului, dar daunele acordate părților civile au fost mărite.

Solutia pe scurt: ”Admite apelurile declarate de inculpatul Stancu Valer și de părțile civile (…) împotriva Sentinței penale nr. 16/2019 pronunțată la 04.02.2019 în dosarul nr. 1733/107/2018 al Tribunalului Alba, și în consecință:

Desființează sentința penală atacată, în ceea ce privește latura penală, cu privire la cuantumul pedepsei închisorii aplicate inculpatului Stancu Valer și în ceea ce privește latura civilă, cu privire la cuantumul despăgubirilor civile acordate părților civile cu titlu de daune morale precum și a dispoziției de obligare a inculpatului la plata dobânzilor legale calculate la debitul principal, și procedând la o nouă judecată în aceste limite:

Reduce de la 13 ani la 10 ani durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului Stancu Valer, pentru comiterea infracțiunii de omor (…) deduce din durata pedepsei principale aplicate inculpatului durata reținerii și arestării preventive din 16.05.2018 la zi.

Majorează cuantumul despăgubirilor acordate părților civile, cu titlu de daune morale acordate părților vătămate.

Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia.

În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul apelant, în cuantum de 1.736 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiției și va rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi 03.06.2020. Document: Hotarâre 288/2020 03.06.2020”.

Reamintim că incidentul a avut loc în data de 12 mai 2018, în parcarea unui local din Sebeş, autorul fiind un bărbat de 37 de ani, Stancu Valer, care l-a înjunghiat în inimă pe un altă bărbat de 32 de ani, Bercuciu Adrian. Cei doi se cunoşteau de mai mulţi ani, ambii fiind originari din comuna Pianu, dar au devenit ”duşmani” în 2016, după un scandal ce ar fi fost provocat de Bercuciu la o petrecere organizată de Stancu.

Inculpatul a recunoscut fapta şi a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru comiterea infracţiunii de omor. Pe parcursul procesului au fost audiaţi trei martori, unul propus de inculpat şi doi de către părţile civile. Martorul agresorului, care îl însoţea pe acesta la momentul respectiv, a lăsat să se înţeleagă că scandalul ar fi fost provocat de către victimă, în timp ce soţia tânărului ucis a spus că Stancu Valer ar fi mers special în clubul din Sebeş pentru a se bate cu soţul său. În final, judecătorul a decis să îl condamnate pe Stancu Valer pentru infracţiunea de omor în varianta simplă, aşa cum s-a reţinut în rechizitoriu, fiind respinse cele două solicitări de schimbare a încadrării juridice a faptei. ”Condamnă pe inculpatul Stancu Valer la o pedeapsă de 13 ani închisoare cu aplic. art. 65 rap. la art. 66 lit. a şi b Cod penal şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal. În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 16.05.2018 şi până la zi”, se precizează în minuta hotărârii de la Tribunalul Alba.

Potrivit procurorilor, între Bercuciu Adrian şi Stancu Valer, care s-au întâlnit în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul. Autorul crimei este originar din comuna Pianu dar locuia de mai mulţi ani în localitatea Năvodari din judeţul Constanţa. După ce a înjunghiat victima, agresorul a fugit şi s-a predat după circa trei ore la Poliţia Alba Iulia. Rudele victimei, soţia şi ceilalţi membri ai familiei acestuia, au solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei. În noaptea care a urmat crimei, o cabană din Pianu care aparţinea lui Stancu Valer a fost incendiată de persoane necunoscute. Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere, care nu a fost finalizat până în prezent.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Un bărbat de 35 de ani din Sebeș a rămas fără permis de conducere, după ce a fost depistat conducând băut un autoturism neînmatriculat

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 14 aprilie 2024, în jurul orei 17.20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au depistat un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe strada Sava Hentia din Sebeș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de conducătorul auto, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional, pentru conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce a furat un telefon mobil din spațiul de depozitare al unui supermarket

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 14 aprilie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș, sprijiniți de polițiștii de ordine publică, au identificat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Sebeș, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

Se pare că, la data de 14 aprilie 2024, profitând de neatenția personalului unui supermarket din Sebeș, ar fi sustras un telefon mobil care se afla într-un spațiu de depozitare.

Telefonul fusese găsit în parcarea supermarketului, de către un cetățean care l-a lăsat la reprezentanții magazinului și a fost depozitat în spațiul de depozitate a bunurilor, în așteptarea proprietarului care fusese anunțat cu privire la faptul că i-a fost găsit telefonul.

Telefonul a fost recuperat și restituit proprietarului.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbatul din Sebeș, asupra căruia polițiștii locali din Alba Iulia au gasit mai multe pliculețe suspecte, era sun influența substanțelor psihoactive și conducea cu permisul suspendat

sebesinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 11 aprilie 2024, în jurul orei 01.00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au intervenit, pe Calea Moților din Municipiu, unde un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia a identificat un tânăr din municipiul Sebeș, care conducea un motoscuter, fără a purta cască de protecție.

În urma testării tânărului, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, asupra tânărului au fost identificate mai multe pliculețe care au fost ridicate în vedrea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes