sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Pe terenul dorit de Zewa, tinerii din Sebeş îşi vor construi locuinţe

Pe terenul dorit de Zewa, tinerii din Sebeş îşi vor construi locuinţe

Publicat în 27.11.2014 la ora 10:00

locuinte_tineriÎn urmă cu aproape un an, consilierii locali din municipiul Sebeş aprobau un proiect de hotărâre prin care aproape 3,6 hectare de teren, situate lângă fabrica Pehart Tec din Petreşti, urmau să fie vândute prin licitaţie publică deschisă.

Terenul era vizat de compania Zewa, care dorea să construiască aici cel mai mare parc logistic de prelucrare a hârtiei igienice din Europa de Sud-Est. Terenul se află în domeniul privat al municipiului Sebeş, este situat în Petreşti, în imediata apropiere a fabricii Pehart Tec. Investiţia ar fi trebuit să ajungă la 50-100 de milioane de euro şi urmau să fie create aproape 300 de locuri de muncă. Până la urmă, proiectul nu s-a mai realizat şi terenul a rămas să „găzduiască” gunoaiele aruncate „la întâmplare” de localnici. Potrivit primarului municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, primăria a scos la licitaţie o parte din teren. O altă parte s-a parcelat şi va fi oferită tinerilor, pentru a-şi construi case, în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Primarul Dăncilă a mai spus că în acea zonă sunt aproape 40 de locuri de casă. Tinerii mai pot să primească terenuri pentru a-şi construi locuinţe şi într-o altă zonă din municipiul Sebeş, pe strada Energiei.
Activitatea Pehart Tec merge mai departe
Fabrica de articole din hârtie Pehart Tec din Petreşti, al cărei proprietar este omul de afaceri Ioan Tecar, a realizat în primele 9 luni ale anului o cifră de afaceri de 188,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 42,5 milioane de euro, o creştere cu 5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „În acest an ne-am axat, în principal, pe consolidarea poziţiei companiei pe piaţă, având în vedere trendul crescător al mărcilor private existente în reţelele de magazine şi diversitatea acestora. Din acest motiv, am încercat să creştem notorietatea mărcilor proprii, fapt care a dus implicit şi la creşterea vânzărilor“, a declarat Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, din care face parte şi fabrica de hârtie Pehart Tec. În urma investiţiilor derulate până în prezent, capacitatea de producţie a fabricii Pehart Tec a crescut cu aproximativ 30 la sută. Pe piaţa internă, produsele companiei Pehart Tec ajung în marile lanţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Totodată, produsele Pehart se exportă în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia. Fabrica de hârtie din Petreşti a fost înfiinţată în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Activele fabricii, aflate în pragul falimentului, au fost achiziţionate în anul 2005, cu două milioane de euro, de MG TEC Grup Cluj. Imediat după cumpărarea vechii fabrici, proprietarul a investit peste 8 milioane de euro, iar în 2009 a realizat singura investiţie majoră din judeţ, în valoare de 26 de milioane de euro; s-a pus în funcţiune cea mai mare şi modernă linie de producţie tissue, 100% celuloză, din România. În prezent, firma Pehart TEC din Petreşti are aproape 400 de angajaţi.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Pe terenul dorit de Zewa, tinerii din Sebeş îşi vor construi locuinţe
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.