Rămâi conectat

Administrație

Primarul Dorin Nistor declară război celor care provoacă incendii în zonele periferice ale Sebeșului

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nu de puține ori, administrația publică din Sebeș a intervenit în zonele periferice ale municipiului prin acțiuni ample de ecologizare sprijinite de companiile locale, dar și pentru stingerea incendiilor din aceste zone.

SVSU Sebeș a fost nevoită să intervină în cursul dimineții, pe strada Luncii, pentru stingerea unui incendiu provocat de persoane necunoscute, care au dat foc gunoaielor din zonă, iar un fum negru și înecăcios s-a degajat și a ajuns până aproape de centrul municipiului.

Primarul municipiului Sebeș a anunțat, pe o rețea de socializare, că vor fi luate măsuri drastice împotriva celor care vor mai depozita gunoaie în zonă și că va cere polițiștilor locali să identifice persoanele responsabile de producerea incendiului de astăzi: „Cu foarte puțin timp în urmă, alături de SVSU și Poliția Locală, ne-am deplasat pe strada Luncii, acolo de unde se ridica un fum negru peste oraș.  Anunțăm, pe această cale, sancțiuni drastice pe linie de mediu. De asemenea, toți agenții economici care desfășoară activități în această zonă, toți proprietarii terenurilor vor fi verificați. 

Am efectuat acțiuni periodice de curățare a zonei, în speranța menținerii unei situații de normalitate, însă, din păcate, aceste eforturi nu sunt respectate de cei certați cu legea. Acțiunile de verificare și identificare a celor care desfășoare activități neautorizate vor continua”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Marți, 21 mai 2024: Dezbatere publică a documentațiilor tehnice pentru stațiile de reîncărcare autobuze și vehicule electrice, din Municipul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Municipiul Sebeș aduce la cunoștință cetățenilor organizarea dezbaterii publice a documentațiilor tehnico-economice:

• Stații de reîncărcare autobuze electrice – faza S.F.

• Stații de reîncărcare vehicule electrice – faza S.F.

din cadrul obiectivului de investiții: „Dotarea cu vehicule nepoluante pentru transportul public în Municipiul Sebeș”.

Dezbaterea va avea loc în data de 21.05.2024, la ora 11:00, în „Aula” Primăriei Municipiului Sebeș, Piața Primăriei, Nr. 1.

Dezbaterea publică se desfășoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.177/2015 privind aducerea la cunoștință publică a documentațiilor tehnico-economice aferente tuturor investițiilor de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș.

Persoanele interesate sunt invitate să participe la întâlnirea publică și să își expună punctul de vedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală

sebesinfo.ro

Publicat

în

SPAP Sebeș transmite că începând de marți 14 mai 2024, puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală. Aceasta va fi indisponibilă pănă în data de 30 iunie 2024. Se intenționează efectuarea de reparații capitale la calea de rulare,  recondiționarea cablului principal de susținere, precum și înlocuirea balustradelor.

„SPAP Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului intră în reparație capitală, în perioada 14 mai – 30 iunie 2024. Lucrările prevăzute a se executa sunt: recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, înlocuirea căii de rulare”, au transmis reprezentanții Primărie Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, în vizită la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a avut plăcerea de a primi, în Aula Primăriei, o delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, condusă de doamna Barbara Richstein, Vicepreședintele Parlamentului Landului Brandenburg și domnul Matthias Stefke, Vicepreședintele Comisiei Afaceri Europene și Politică de Dezvoltare a Landului Brandenburg.

Delegația germană a vizitat Liceul Tehnologic Sebeș, unitate de învățământ profesional, inclusiv în sistem dual, construcție nouă finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și Liceul German.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes comun precum dezvoltarea comunității locale și impactul pozitiv al investițiilor germane în zonă. De asemenea, un subiect important pe agenda de lucru a fost și formarea profesională în sistem dual, după modelul german și oportunitățile de finanțare europeană pentru educație prin Programul Regiunea Centru 2021-2027.

Evenimentul se datorează parteneriatului solid dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, având ca obiectiv principal prezentarea exemplelor de succes din Regiunea Centru în implementarea proiectelor de dezvoltare regională, finanțate prin Programul Operațional Regional și cooperării bilaterale dintre Germania și România, în special între Landul Brandenburg și Regiunea Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes