Rămâi conectat

Știri din zonă

Investiție de peste 20 milioane de lei în extinderea rețelei de canalizare din comuna Săsciori

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria comunei Săsciori, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții, un proiect pentru realizarea obiectivului „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie, județul Alba,” care are o valoare aproximativă de 20.602.428,06 lei.

Realizarea obiectivului de investiție propus va aduce beneficii comunității și nu numai, astfel proiectul reprezintă o prioritate pentru comuna Sasciori, având în vedere următoarele aspecte care dau necesitatea realizării acestui obiectiv de investiții:

– îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora;

– sprijinirea activităților economice, turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare și a eficienței activităților productive;

– creșterea nivelului de trai;

Protecția resurselor de apă de suprafață și subterane prin:

– reducerea cantităților deversate în panza freatică, prevenirea, reducerea și limitarea efectelor poluante;

– regenerarea mediului natural;

– Siguranță mărită în exploatare și rezistență la coroziune;

– Durată garantată de viață de minim 50 de ani;

– Obținerea unei calități de igienă a apei superioară;

– asigurarea accesului la serviciile de bază, protejarea moștenirii culturale și naturale din spațiul rural, în vederea realizării unei dezvoltări durabile;

– crearea și dezvoltarea serviciilor publice de bază pentru populația rurală;

– creșterea gradului de interes a potențialilor investitori în zonă;

– stabilirea populației în mediul rural prin asigurarea unor condiții optime de trai și educație;

– creșterea atractivității turistice a zonei;

– creșterea atractivității zonei pentru investitorii în domeniul agricol și agroturistic care vor avea posibilitatea asigurării;

– revitalizarea comunei cu satele aparținătoare prin asigurarea dezvoltării infrastructurii edilitare locale.

Obiectivul general al investiției este creșterea capacității autorităților publice locale pentru aplicarea rețelei de canal, în vederea conformării cu cerințele reglementărilor naționale și europene în domeniu, prin realizarea infrastructurii specifice acestor lucrări, pregătirea personalului de exploatare a investiției și implicarea societății locale, civile și de afaceri și respectarea principiilor de „mediu curat”. Astfel, lucrările realizate în cadrul proiectului care contribuie la unul dintre cele șase obiective de mediu sunt considerate conforme cu principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), prevăzute în Comunicarea Comisiei – Orientări tehnice privind aplicarea principiului de „a nu aduce prejudicii semnificative” în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare și reziliență.

Executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi care să asigure o durată de viață mai mare a rețelei de distribuție apă și canalizare.
Obiectivul specific

Realizarea rețelei de canalizare și stație de epurare în comuna Sasciori, în condiții de respectare a infrastructurii tehnico-utilitare a localităților.

Prin tema de proiectare, întocmită de beneficiar, se dorește realizarea unei documentații tehnico-economice pentru realizarea rețelei de canalizare în localitățile Laz și Răchita și extinderea rețelei de canalizare în localitățile Sebeșel și Sasciori, inclusiv în Sasciori Colonie sub denumirea „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Sasciori, Răchita, Colonie”

Modernizarea sistemului de canalizare a apelor uzate este o necesitate obiectivă pentru locuitorii din comuna Sasciori și localitățile învecinate, întrucât: lucrările ce se vor executa, în conformitate cu proiectul tehnic, vor prevedea rezolvarea problemelor existente ale dotărilor edilitare de care depind confortul, siguranța și funcționalitatea rețelei de apă canal actuală și de perspectivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Marți, 18 iunie 2024, ÎPS Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Deal, protopopiatul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 18 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Deal, protopopiatul Sebeș.

Începând cu ora 17.00, ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitatea Deal (comuna Câlnic). Edificiul a fost ridicat în incinta cimitirului parohial, în perioada 2022-2024, cu sprijinul administrației locale și prin osteneala bunilor credincioși de aici.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Vasile Cornea a fost hirotesit întru iconom. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii capele mortuare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un tânăr de 22 de ani DECEDAT, după ce s-a izbit cu autoturismul într-un camion parcat pe Autostrada A1, sensul de mers Sibiu-Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 19 iunie 2024, în jurul orei 01.32, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Autostrăzi au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe A1, km 297, sensul de mers Sibiu-Sebeș.

Un autovehicul ar fi intrat în coliziune cu un autocamion care se afla parcat regulamentar. În urma accidentului, conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din Hunedoara, care era singur în mașină, a decedat.

„Secția de pompieri Sebeș a interveniot pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs pe raza autostrada A1, km 298, sesul de mers Sibiu-Sebeș. La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii accidentului aceștia au găsit un autoturism strivit în care se afla o persoană, care prezintă leziuni incompatibile cu viata”, a transmis ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un autoturism a acroșat o țeavă de gaz pe DN 67C, la Sebeșel. O persoană este asistată medical după ce a făcut un atac de panică

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un accident rutier a avut loc luni, în jurul orei 14.00 pe DN 67C, pe raza localității Sebeșel. Un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și cu o țeavă de gaz.

„Secția de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea măsurilor specifice si acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs pe raza loc. Sebeșel, com. Săsciori. Este vorba despre un autoturism care a acroșat o țeavă de gaz. La locul accidentului este asistată medical și o persoană care prezintă atac de panică. Forțe alocate: 1 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

„Traficul rutier este oprit pe DN 67C, din cauza unui accident rutier produs pe raza localității Sebeșel. Din primele date, un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și cu o țeavă de gaz”, a transmis IPJ Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes