Rămâi conectat

Administrație

A fost semnat contractul de finanțare pentru Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Cererea de finanțare a fost depusă prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3, Operațiunea 3.1 – Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari – și a fost selectată pentru finanțare nerambursabilă în valoare de 1.389.536,36 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea eficienței energetice și scăderea emisiilor echivalent CO2 aferente clădirii secției „Contagioase” din cadrul Spitalului Municipal Sebeș.

Proiectul își propune executarea lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea termică a clădirii secției „Contagioase”, clădire care din păcate se află într-o stare total necorespunzătoare. Constructia existentă a fost edificată începând cu anul 1910 și nu corespunde cerințelor pentru o unitate sanitară modernă, iar consumurile energetice și costurile aferente sunt foarte mari. Prin investițiile care vor fi puse în practică, clădirea va fi transformată într-una modernă, primitoare și eficientă termic în beneficiul cetățenilor municipiului Sebeș.

Pentru realizarea obiectivului propus vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări :

– izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de minim 15 cm de vată minerală bazaltică;

– izolarea soclului prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat de minim 10 cm grosime;

– izolarea plăcii pe sol cu un strat de polistiren extrudat de minim 10 cm grosime;

– izolarea termică a planșeului peste pod cu un strat de vată minerală bazaltică de minim 25 cm grosime;

– înlocuirea învelitoarei existente deteriorate cu învelitoare din țiglă ceramică profilată;

– înlocuirea scocurilor și burlanelor deteriorate cu altele noi.

Reabilitarea suprafetelor vitrate cu:

– înlocuirea tâmplăriei existente din PVC cu geam termopan cu acoperire selective Low-E cu sistem automat de inchidere;

– etanșarea elementelor mobile (uși, ferestre);

– refacerea pardoselilor existente și refacerea finisajelor corespunzatoare standardelor actuale în zonele de intervenție;

– reparația locală a trotuarelor și repararea rigolelor de preluare a apelor pluviale pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura clădirii;

– crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces );

– instalarea unui sistem de climatizare monosplit de tip inverter în camerele destinate cadrelor medicale, registratură, sala de tratament și salon rezervă, montarea unor sisteme inteligente de contorizare (urmărire și înregistrare a consumurilor energetice), pentru fatadele cu expunere se propun parasolare verticale sau orizontale din aluminiu la nivelul vitrajelor pentru a reduce supraîncalzirea camerelor spitalului;

– reabilitarea instalațiilor de încălzire : modernizarea instalației de încălzire și aer condiționat prin înlocuirea corpurilor de încălzire existente din fontă cu corpuri statice noi din tablă, montarea robineților cu reglaj termostatic pe fiecare corp de încălzire în parte, înlocuirea conductelor și a coloanelor care transportă agentul termic precum și izolarea acestora, echilibrarea instalațiilor termice, dotarea instalației de încălzire cu echipament de reglare cu ceas, programabil;

– reabilitarea instalației de apă prin instalarea unui sistem solar pentru prepararea apei calde cu energie regenerabilă: înlocuirea racordurilor obiectelor sanitare, montarea robineților cu temporizare pentru reducerea consumului de apă rece și apă caldă de consum, înlocuirea conductelor și coloanelor de distribuție a apei reci și apei calde, înlocuirea conductelor care transportă agentul termic de la centrala termică precum și izolarea lor;

– reabilitarea instalației de iluminat: înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri eficiente energetic tip led, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare, acolo unde acestea se impun pentru economia de energie, refacerea instalațiilor de iluminat deteriorate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Investiție de peste 5,2 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente IT de ultimă generație a unităților de învățământ din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Toate unitățile de învățământ din Sebeș (grădinițe, școli și licee) au fost dotate cu echipamente IT moderne: 157 display-uri interactive de 85”, 365 laptopuri, 48 sisteme desktop cu monitor, 180 imprimante multifuncționale (alb-negru și color), 194 sisteme audio, 178 camere pentru videoconferință, 167 scanere portabile pentru documente, 53 aparate foto digitale.

Municipiul Sebeș desfășoară un amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Sebeș”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul are ca obiectiv crearea unui mediu educațional modern, adaptat cerințelor actuale.

Componenta digitală a proiectului beneficiază de o investiție semnificativă de 5.268.254,60 lei (TVA inclus), direcționată exclusiv către dotări IT de ultimă generație, iar valoarea totală a proiectului este de 10.466.041,90 lei (inclusiv TVA).

Investiția face parte din Componenta C15 – Educație, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, și vizează implementarea Măsurii I9 – Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale în școli. Aceasta are ca scop creșterea calității procesului educațional și facilitarea unui învățământ digital modern, interactiv și eficient.

Reamintim că, în cadrul aceluiași proiect, este în curs dotarea a 151 de săli de clasă din cele 7 unități de învățământ din Sebeș cu mobilier nou – pupitre și scaune pentru elevi, catedre pentru profesori, dulapuri, cuiere, table magnetice, precum și mobilier pentru laboratoare, cabinete școlare și săli de sport. Valoarea totală a acestei investiții este de 5.197.787,30 lei (TVA inclus).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Sens giratoriu la intersecția străzilor Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu, din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Sebeș va investi peste 2,6 milioane de lei pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre străzile Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu.

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție în vederea realizării noului sens giratoriu de la intersecția străzilor Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu. Valoarea contractului propus este de peste 3 milioane de lei (cu TVA inclus). Sunt estimate 4 luni pentru proiectare și 3 luni pentru execuție.

Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire se va elabora în conformitate cu prevederile Studiului de Fezabilitate – proiect nr. 20/2024 -,,Înființare sens giratoriu strada Augustin Bena intersecție cu strada Mihail Kogălniceanu, Municipiul Sebeş” întocmit de către proiectantul S.C. Modern Proiect SRL şi aprobat de Consiliul Local al Municipiului Sebeş prin H.C.L. nr.296/2024.

Proiectul tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – P.A.C., se va întocmi în conformitate cu conținutul cadru din H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul- cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. De asemenea se vor respecta prevederile Legii nr.50/1991 Republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Intersecția cu sens giratoriu proiectată va avea raza cercului interior de 6 metri și raza cercului exterior de 15 metri. Lățimea părții carosabile pe calea inelară de 7 metri, cu supralărgirea la exterior de 1,50 metri și la interior de 2 metri. Lățimea părții carosabile la intrare în girație va fi de 4 metri, iar la ieșire de 4 metri, cu zonă de siguranță de 0,5 metri realizată cu marcaj rutier adiacent insulei de separare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Rețelele de apă potabilă și canalizare de pe străzile Fagului și Cireșului, din localitatea Petrești, vor fi extinse

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului de lucrări necesare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Fagului și Cireșului din Petrești. Valoarea contractului propus este de aproximativ 900.000 de lei.

În prezent pe străzile Fagului și Cireșului nu există rețea de canalizare, iar pe strada Cireșului nu există nici rețea de alimentare cu apă potabilă.

Rețeaua de alimentare cu apă de pe strada Cireșului va avea o lungime totală de 450 de metri. De-a lungul rețelei de alimentare cu apă vor fi montați hidranți de incendiu subterani. Cerința de apă zilnică maximă este de 303 metri cubi.

Rețeaua de canalizare menajeră va avea o lungime totala de 590 de metri (str. Fagului – 150 de metri, str. Cireșului – 440 de metri). De-a lungul rețelei de canalizare menajeră vor fi amenajate cămine de vizitare. Debitul de apa uzata preluat zilnic este de maxim 273 de metri cubi.

Apele uzate fecaloid-menajere vor fi colectate în sistemul de canalizare existent al municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes