Rămâi conectat

Administrație

Uite PUZ-ul, nu e PUZ-ul – Scandal între cetăţeni şi consilierii locali din Sebeş

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

teren SebesProiectul de hotărâre care prevedea schimbarea planului urbanistic zonal al unui cartier situat între Sebeş şi Petreşti a aprins spiritele în Consiliul Local Sebeş.

La şedinţa de joi au participat şi locatarii cartierului cu pricina care contestau schimbarea PUZ-ului şi acuzau o firmă constructoare de locuinţe că nu ar fi respectat legile impuse de PUZ-ul stabilit în anul 2006. Cu toate că proiectul a fost trecut pe ordinea de zi suplimentară, acesta a creat haos în sala de şedinţe. Scandalul a izbucnit atunci când comisia specială din aparatul legislativ al Primăriei Sebeş a dat aviz favorabil schimbării planului urbanistic zonal. Locuitorii cartierului dintre Sebeş şi Petreşti au contestat decizia comisiei speciale şi au venit cu argumente. Cristina Cioran, liderul locatarilor prezenţi la şedinţa de Consiliu Local Sebeş, a venit şi cu argumente contra proiectului de hotărâre. Iată expunerea pe care a avut-o reprezentanta cartierului în faţa legislativului din Sebeş. “Între Sebeş şi Petreşti s-au aprobat locuinţe colective cu Parter+2+Mansardă, Parter+3+Mansardă, prin modificări la Planul Urbanistic Zonal care prevede următoarele: regim înălţime P, P+1, P+M, procent ocupare teren de 48%, coeficient utilizare teren de 1, retragere de 10 m de la axul drumului, zonă rezidenţială. Conform Legii 350, au voie să modifice în limita a 20% un parametru urbanistic, ceea ce nu au respectat. Ceea ce am prezentat în consiliu este cazul lui Sora Viorel, care se învecinează cu ultimele aprobări de blocuri pentru San Casa de către consiliu. S-a încălcat Ordinul 536/1997 emis de Ministerul Sănătăţii şi astfel acest domn are un teren umbrit de la 75-85% la solstiţiul de iarnă, de fapt un teren compromis, neputând să îşi construiască pe proprietatea personală nimic. Acest lucru l-am dovedit prin studiul de însorire întocmit de un proiectant autorizat. Totodată, nu este mansardă ci etaj, plus că nu s-a păstrat nici distanţa faţă de vecin de 2 m. Nu s-a retras cu niciun metru de la axul drumului, iar pe drumul public are parcare proprie. Pe lângă toate ilegalităţile, Primăria nu respectă PUZ-ul iniţial şi aprobă construcţia de blocuri printre casele oamenilor. Acum se doreşte construirea în vecinătatea mea directă, deşi nu au acordul meu. În plus, primăria nu ţine cont de cei care mi s-au aliat, vecinătatea şi proprietarii dintre Sebeş şi Petreşti care urmează a fi afectaţi de astfel de aprobări. Am strâns semnături ce însumează peste 60.000 mp contra unui singur investitor ce are în proprietate 4400 mp”.
După ce Cristina Cioran a fost susţinută de toţi vecinii săi, consilierii locali din Sebeş au luat hotărârea de a amâna proiectul de hotărâre pe motiv că nu s-au documentat îndeajuns pentru a putea vota acest proiect. Decizia de amânare proiectului a fost primită cu aplauze de cetăţenii din cartierul situat între Sebeş şi Petreşti. Alexandra Similian, reprezentantul firmei constructoare a blocurilor din cartierul cu pricina, a declarat că nu a fost nimic ilegal construit în acea zonă. Până la o nouă iniţiere a proiectului privind modificarea planului urbanistic zonal al cartierului rezidenţial situat între Sebeş şi Petreşti, consilierii au stabilit să ia în considerare atât părerea celor care locuiesc în acea zonă cât şi a constructorului de locuinţe, pentru o deliberare cât mai corectă şi eficientă pentru comunitatea municipiului Sebeş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Marți, 21 mai 2024: Dezbatere publică a documentațiilor tehnice pentru stațiile de reîncărcare autobuze și vehicule electrice, din Municipul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Municipiul Sebeș aduce la cunoștință cetățenilor organizarea dezbaterii publice a documentațiilor tehnico-economice:

• Stații de reîncărcare autobuze electrice – faza S.F.

• Stații de reîncărcare vehicule electrice – faza S.F.

din cadrul obiectivului de investiții: „Dotarea cu vehicule nepoluante pentru transportul public în Municipiul Sebeș”.

Dezbaterea va avea loc în data de 21.05.2024, la ora 11:00, în „Aula” Primăriei Municipiului Sebeș, Piața Primăriei, Nr. 1.

Dezbaterea publică se desfășoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.177/2015 privind aducerea la cunoștință publică a documentațiilor tehnico-economice aferente tuturor investițiilor de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș.

Persoanele interesate sunt invitate să participe la întâlnirea publică și să își expună punctul de vedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală

sebesinfo.ro

Publicat

în

SPAP Sebeș transmite că începând de marți 14 mai 2024, puntea care face legătura între străzile Spicului și Abatorului a intrat în reparație capitală. Aceasta va fi indisponibilă pănă în data de 30 iunie 2024. Se intenționează efectuarea de reparații capitale la calea de rulare,  recondiționarea cablului principal de susținere, precum și înlocuirea balustradelor.

„SPAP Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului intră în reparație capitală, în perioada 14 mai – 30 iunie 2024. Lucrările prevăzute a se executa sunt: recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, înlocuirea căii de rulare”, au transmis reprezentanții Primărie Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, în vizită la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a avut plăcerea de a primi, în Aula Primăriei, o delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, condusă de doamna Barbara Richstein, Vicepreședintele Parlamentului Landului Brandenburg și domnul Matthias Stefke, Vicepreședintele Comisiei Afaceri Europene și Politică de Dezvoltare a Landului Brandenburg.

Delegația germană a vizitat Liceul Tehnologic Sebeș, unitate de învățământ profesional, inclusiv în sistem dual, construcție nouă finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și Liceul German.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes comun precum dezvoltarea comunității locale și impactul pozitiv al investițiilor germane în zonă. De asemenea, un subiect important pe agenda de lucru a fost și formarea profesională în sistem dual, după modelul german și oportunitățile de finanțare europeană pentru educație prin Programul Regiunea Centru 2021-2027.

Evenimentul se datorează parteneriatului solid dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, având ca obiectiv principal prezentarea exemplelor de succes din Regiunea Centru în implementarea proiectelor de dezvoltare regională, finanțate prin Programul Operațional Regional și cooperării bilaterale dintre Germania și România, în special între Landul Brandenburg și Regiunea Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes