sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un grup de turiști rămași înzăpeziți la Poarta Raiului au fost salvați de jandarmii și salvamontiștii din Alba

Un grup de turiști rămași înzăpeziți la Poarta Raiului au fost salvați de jandarmii și salvamontiștii din Alba

Publicat în 27.12.2013 la ora 19:24

microbuz-inzapezit-transalpinaPunctul de jandarmii montani de la Șugag, în colaborare cu o echipă de la Salvamont Alba, au intervenit, în cursul acestei după-amiezi, pentru recuperarea unor turiști care au rămas blocați cu mașina în zăpadă, la aproximativ 600 de m de Poarta Raiului.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Alba, Cosmin Jurcoveț, este vorba despre patru bucureșteni, cazați la o pensiune de pe Valea Mirajului, care au vrut să urce la Domeniul Schiabil Șureanu. La ora 16.05 au apelat la jandarmi care, împreună cu salvamontiștii, i-au ajutat să scoata mașina din zăpadă și să o repună pe drum. După aproximativ 2 ore turiștii au plecat înapoi spre pensiunea unde sunt cazați.

Jandarmii doresc să atragă atenția că singurul mod in care se poate ajunge în siguranță la domeniul schiabil Șureanu este pe la Barajul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (DJ 704 și 704 K), fiind singura comunicație deszăpezită.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.