sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Tronsonul Cunța-Săliște al Autostrăzii A1 trebuie demolat complet la Km 60. S-a găsit apă la 10 metri sub drumul fisurat

Tronsonul Cunța-Săliște al Autostrăzii A1 trebuie demolat complet la Km 60. S-a găsit apă la 10 metri sub drumul fisurat

Publicat în 13.10.2015 la ora 13:28

lucrari-autostrada-zona-cutPe tronsonul Cunța-Săliște al autostrăzii A1 Sibiu-Orăștie, închis luna trecută pentru reparații, apar probleme din ce în ce mai grave. S-a găsit apă la 10 metri sub drumul fisurat în mai multe locuri, iar remedierea necesită demolarea completă a căilor de circulaţie!

Remedierea problemelor întâmpinate în zona kilometrului 60 pe autostrada Sibiu-Orăştie necesită demolarea completă a căilor de circulaţie, afirmă inginerii Companiei de Autostrăzi într-un document oficial obţinut de România Liberă.

Deşi a pretins tot timpul că autostrada Sibiu-Orăştie are doar nişte „fisuri superficiale“ în zona kilometrului 60 de pe lotul 3, problemele proiectului sunt grave.

Lotul a fost deschis în noiembrie 2014, cu doar două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dar a fost închis circulației 10 luni mai târziu.

Un document al companiei indică faptul că nu este vorba de fisuri de suprafaţă, ci de probleme ce necesită demolarea integrală a lucrărilor.

„Cu ajutorul unui excavator având cupa de 1,3 metri cubi s-a constatat că infiltările de apă sunt la o adâncime între 8 şi 10 metri faţă de cota roşie (linia autostrăzii într-un plan vertical – n. red.)“, arată o notă de constatare semnată de angajaţi ai Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România (CNADNR), respectiv Călinescu Doru, director de calitate, Nicula Dan, inginer al Direcţiei regionale Braşov, şi Mihai Gheorghe, şeful serviciului autostrăzi al aceleaşi direcţii.

În toamna anului trecut, mai precis la zece zile după deschiderea electorală a circulaţiei, CNADNR pretindea că este vorba de fisuri superficiale.
Document exploziv: Ponta și Rus au inaugurat autostrada Sibiu-Orăștie, deși știau că nu e gata

Documentul arată şi cauza existenţei apei într-o zonă unde terenul format din argilă ar fi trebuit să fie uscat.

„Constructorul a făcut o analiză a modului de lucru atât al drenurilor longitudinale, cât şi a măştilor drenante şi a constatat faptul că drenurile nu lucrează între ele, fiind necesară verificarea şi eventuala rectificare a acestora pentru funcţionalitate longitudinală”, se spune în document.

Dar cum se rezolvă problema? „Este necesară demolarea completă a căilor de circulaţie, atât a căii I, cât şi a căii II”, se recomandă în nota de constatare. În plus, au fost găsite fisuri ale balastului stabilizat care traversează calea I şi avansează şi pe calea II.

Crăpăturile profunde apărute la kilometrul 60 nu sunt singurele probleme de calitate sesizate pe lotul 3 al autostrăzii. Dacă şefii CNADNR au pretins tot timpul că ar fi vorba doar de 2-3 zone cu probleme, fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, susţine că ar exista nu mai puţin de 6 – 7 zone în care sunt întâlnite grave probleme de calitate.

Autostrada A1, Orăștie – Sibiu, a fost închisă pe data de 7 septembrie între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455) la doar 10 luni de la inaugurare pentru remedierea lucrărilor. (Z.U.)

Surse: România Liberă

Tronsonul Cunța-Săliște al Autostrăzii A1 trebuie demolat complet la Km 60. S-a găsit apă la 10 metri sub drumul fisurat
5 (100%) 2 votes

Comentarii

2 Comentarii la Tronsonul Cunța-Săliște al Autostrăzii A1 trebuie demolat complet la Km 60. S-a găsit apă la 10 metri sub drumul fisurat

 1. vlad Răspunde

  13.10.2015 la 15:54

  Cine plateste? Ponta si Rus? Ii arestam pe batranii care vand usturoi la colt fara casa de marcat… Alo DNA se aude

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. sebesean Răspunde

  13.10.2015 la 18:30

  Nu Ponta si Rus trebuie sa plateasca ci escrocii italieni declarati castigatori pentru acel lot, de guvernul BOC, si care au furat cat au putut netinand 100% cont de specificatiile proiectantului.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.