Rămâi conectat

Sebeșeni

Trei absolvenți ai Promoției 2021 de la Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeş și-au încheiat studiile liceeale cu MEDIA 10

sebesinfo.ro

Publicat

în

Trei absolvenți ai profilului Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș aduc mândrie Municipiului în care au studiat, prin rezultatele pe care le-au înregistrat după patru ani grei de liceu.

Maria Roman, Petre Mihai Dăian și Cristian Ioan Tomoiagă au reușit, într-un an afectat de pandemia COVID-19 și de trecerea învățământului în mediul online, să își menţină mediile de zece curat pe care le-au avut încă din clasa a IX-a, pe când erau boboci, până acum, ca „veterani” ai liceului.

Întrebați are sunt planurile lor de viitor după ce vor promova examenul de Bacalaureat și cum s-au pregătit pentru provocările ce vor urma, aceștia au împărtășit cititorilor noștri care a fost „cheia” succesului lor pe parcursul acestor ani.

Maria Roman, unul dintre cei trei elevi cu rezultate meritorii, a reușit perfomanța spectaculoasă de a-și încheia studiile atât din învățământul gimnazial, clasele V-VIII, cât și cele din liceu, cu media 10 pe linie.

Întrebată despre studiile pe care ar vrea să le urmeze, după susținerea examenului de Bacalaureat din acest an, cât și despre pregătirea necesară pentru a-și realiza visul, Maria a transmis următoarele: „În viitor, aș dori să-mi urmez visul de a deveni medic, studiind la Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca. Pentru Bacalaureat, au fost suficiente orele de curs, pentru admitere, însă, am considerat necesară o pregătire suplimentară”.

Trecerea la învăţământul online a fost de asemenea o încercare pentru Maria, însă nu una destul de grea pentru a o descuraja din munca sa, aceasta declarând că: „De-a lungul celor 12 ani de studiu, am reușit să îmi formez un stil de învățare propriu, care în cadrul școlii online m-a ajutat să fac față materiei și să devin parțial autodidactă. Cu siguranță că am întâmpinat dificultăți, fiind o perioadă plină de încercări pentru toți elevii, atât pe plan social, cât şi psihologic, însă am încercat să o văd ca pe o oportunitate de a ieşi din zona de confort şi de a evolua”.

În încheiere, întrebată ce mod de predare la ore ar prefera, fizic sau online, așa cum mulți elevi au fost obișnuiți în cursul acestui an, Maria a răspuns: „Deși am încercat să văd partea plină a paharului în ceea ce privește școala online, consider că anii de studiu reprezintă mai mult decât materia în sine: relații interumane, proiecte, experiențe diverse… care, din păcate, în școala online au lipsit cu desăvârșire și sunt absolut vitale în dezvoltarea noastră”.

Dăian Petre Mihai, un alt elev de nota 10 curat al Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, a vorbit la rândul său despre visele pe care le are după promovarea examenului de Bacalaureat, precum și despre performanța sa de a încheia liceul cu media perfectă și „neatinsă”.

Întrebat care ar fi facultatea în cadrul căreia ar dori să studieze, Mihai a transmis următoarele: „Îmi doresc să-mi continui studiile la Facultatea de Calculatoare și Automatică, specializarea Calculatoare-Engleză din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.  Încă de acum ceva timp am făcut această alegere ținând cont de înclinația mea spre domeniul calculatoarelor și al roboticii”.

Pentru a-și putea realiza visul, acela de a studia într-o universitate atât de prestigioasă și de pretențioasă în ceea ce privește primirea și formarea studenților săi, Mihai a povestit despre pregătirea prin care acesta a trecut pentru a-și asigura un loc printre cei mai buni candidați: „Am luat ore în particular pentru a aprofunda tematicile pe care le vizează admiterea din matematică la facultate. În schimb, pentru examenul de Bacalaureat, am încercat să mă pregătesc singur. Pentru proba de limba română, în opinia mea, totul se rezumă la timpul pe care îl acorzi înțelegerii și parcurgerii comentariilor literare, dar și exersării tehnicilor de lucru pentru celelalte cerințe.

Proba la alegere pentru mine este cea din fizică și, având o experiență în timpul liceului cu aceste tipuri de subiecte, am decis să optez pentru fizică. Iar la matematică, două dintre lucrurile pe care le apreciez acum și care mă ajută la acest examen sunt implicarea și efortul profesorului nostru de matematică, care a reușit în acești ani de liceu să ne pregătească foarte bine pentru acest examen”.

Școala în mediul online, din perspectiva lui Mihai, a fost o experiență unică, care necesită mai multă concentrare. În acest sens, absolventul de zece a declarat următoarele: „Școala online a fost pentru mine o experiență unică din multe puncte de vedere. În primul rând, exista de câțiva ani acest concept de școală digitală sau online atât în viziunea cadrelor didactice, cât și în cea a elevilor. Pot să spun că eu, ca elev, îmi imaginam într-o altă formă acest mod de a învăța din prisma ideilor pe care le aveam acumulate. Dar uite că astfel de perioade de criză aduc în prim plan tocmai măsuri pe care înainte nu le credeam a fi posibile. La început cu toții ne imaginam că școala online este pe o perioadă determinată de timp și în anul următor vom reveni la normal. Totul atunci se desfășura după modul în care reușeam să ne integrăm platformelor online și cursurilor desfășurate pe acestea.

Din proprie experiență, învățământul online îți oferă mult timp liber pentru a descoperi lucruri noi, dar necesită mult mai multă concentrare și energie destinate exclusiv învățării pentru că noi suntem obișnuiți să învățăm la școală într-o bancă, înconjurați de ceilalți colegi și cu profesorul care explică.

La fel ca toate celelalte lucruri, metodele de evaluare au fost și ele adaptate. De multe ori m-am întrebat dacă sunt obiective aceste soluții, dar în cele din urmă am reușit să mă mențin constant și să mă adaptez noilor probleme care au apărut și să identific măsurile optime care trebuie luate. Îmi doresc ca pe viitor, din toată experiența acumulată în această perioadă, școala românească să fie mult mai flexibilă, fiabilă și sustenabilă pe această componentă de digital. Viitorul ne va arăta cu siguranță dacă am reușit să învățăm ceva din acest an școlar”.

Elevii sclipitori ca Maria, Mihai și Cristian au demonstrat astfel că, indiferent de mediul în care învață sau de provocările cu care s-au confruntat, visele pot deveni realitate, prin multă ambiție și muncă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Sebeșeni

Un tânăr antrepenor din Sebeș participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

sebesinfo.ro

Publicat

în

Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization (SEO) din România, responsabilă de propulsarea pe primele locuri în lista de rezultate oferite de un motor de căutare, la cuvintele cheie, participă la cel mai important eveniment de profil din acest an din Europa Centrală și de Est.

Într-o postare pe facebook, Ghișoiu a sintetizat principalele discuții și preocupări ale specialiștilor SEO aflați la conferință:

„Particip la SERP Conf. , cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est din acest an. Am avut onoarea de a discuta cu cativa dintre cei mai buni speakeri de SEO la nivel mondial, și să asist la prezentarile lor.

Am extras cateva idei de la cativa speakeri, în prima zi a evenimentului:

Jano Alderson:

–  Cea mai ieftină și eficientă metodă de a crește securitatea, eficienta și viteza de incarcare a unui site este de a folosi Cloudflare. Insa cu grija si multe teste inainte.
–  Edge Images / plugin de Wp, ajuta la cresterea vitezei de încărcare a unui site

Patrick Stox (Ahrefs ) a prezentat statistici si recomandari:

– Nu fă nofollow la paginile interne.
– Fă Nofollow la toate link-urile externe sau interne de pe paginile UGC
– Metadescription lipseste sau este gol la 72.93% dintre pagini ( analiza la peste 1000000 de site-uri )
– Google rescrie titlurile la 33.4% din site-uri
– Text size este super important
– Textul de la alt este considerat ca orice text de pe pagina
– Google a indexat 130 trilioane de pagini web, adica 0.007% din toate paginile existente pe Internet.
Dixon Jones (inLinks) , una dintre legendele SEO la nivel mondial, a avut o prezentare fantastica.
– Puterea ChatGPT variaza in functie de cine il foloseste si cu ce scop
– Nu conteaza prompt-ul, conținutul bazat pe dorinta utilizatorilor va dainui.

In discutia pe care am avut-o cu el, am discutat despre un parteneriat si m-am bucurat foarte mult sa il cunosc si personal.

Alexandra Tachalova ( Digital Olympus):

– Sa ai un brand puternic, este cel mai important factor de clasare in Google.
– Obtine link-uri de la site-uri cat mai relevante business-ului tau
– Cele mai bune link-uri sunt cele care ofera o valoare utilizatorului
– Gandeste-te de doua ori inainte sa pui pe pauza activitatea de link building ( pentru ca iti poate une in cap site-ul dupa un timp )
– Noul rol al unui expert in link building ar trebui sa fie de expert in brand building” a scris Iulian Ghișoiu pe pagina de faacebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sebeșeni

Pricesne emoționante, interpretate de o elevă de doar 13 ani din Petrești, la intrarea în Postul Paștelui

sebesinfo.ro

Publicat

în

Loredana Prața este o adolescentă de 13 ani din Petrești care reuşeşte să cucerească inimile celor care o ascultă de la primele acorduri muzicale. Tânăra este elevă la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și studiază încă din clasa pregătitoare pian și de doi ani și voce.

Se apropie cea mai mare și mai frumoasă sărbătoare a creștinătății, Paștele. Deja se face, parcă, simțită perioada premergătoare acelei zile, în care dreptcredincioșii vor trăi la intensitate maximă bucuria Învierii Domnului Hristos. Pricesnele sunt binevenite în această perioadă, tocmai de aceea, Loredana a filmat de curând două pricesne la Biserica din Petrești, care în interpretarea ei, te impresionaeză până la lacrimi.

În spatele reușitelor sale pe plan artistic se află multă muncă și credinţă. Loredana exersează foarte mult și în afara orelor de școală și se pregătește și în particular. Are darul de a ajunge imediat la inima oamenilor, cu vocea sa caldă, dar puternică şi melodioasă, prin dăruirea şi trăirea sa din momentul interpretării melodiilor, indiferent de genul muzical ales.

În ochii celor care o ascultă cântând pricesnele pot fi văzute deseori lacrimi de emoţie sau bucurie, semn că interpretarea Loredanei ajunge direct la sufletul oamenilor.

Și pentru că nici un dar nu poate fi mai mare pentru părinţi decât un copil bun, cuminte, frumos, talentat, mama și tatăl Loredanei o susțin și încurajează să continue pe drumul pe care a plecat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sebeșeni

Tânăr antreprenor din Sebeș, desemnat Specialist SEO al anului 2023 în România, la gala BizzClub

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr antreprenor din Sebeș, expert în optimizarea motoarelor de căutare (SEO) a strălucit recent în lumina reflectoarelor, obținând titlul de Specialist SEO al Anului 2023 la prestigioasa Gala Bizz.Club. Iulian Ghișoiu și-a împărtășit bucuria și recunoașterea primită printr-un mesaj emoționant postat pe platforma socială Facebook.

Cu mândrie și entuziasm, Iulian a transmis următorul mesaj pe rețeaua sa de socializare: „Sunt onorat să vă anunț că am fost desemnat Specialist SEO al Anului 2023 în România la gala Bizz.Club! Mulțumesc BIZZ.CLUB Romania, o comunitate extraordinară de business networking, pentru această recunoaștere și pentru contribuția lor remarcabilă la dezvoltarea afacerilor și antreprenoriatului în România și dincolo de granițe.”

Realizarea lui Iulian nu este doar o victorie personală, ci și un tribut adus pasiunii și angajamentului său față de domeniul SEO. În cadrul firmei sale, TargetWeb, Iulian Ghișoiu s-a dedicat nu doar optimizării website-urilor pentru motoarele de căutare, ci și împărtășirii cunoștințelor sale. Un exemplu elocvent este cursul „Nr 1 pe Google Maps”, dezvoltat în colaborare cu Paul Ardeleanu, care a primit apreciere pentru contribuția sa la educația în domeniu.

De asemenea, Iulian a anunțat un webinar viitor, programat pentru marți, 21 noiembrie, cu titlul „Webinar Gratuit: Devino expert SEO și încasează +4.500 de euro în fiecare lună”. Cu peste 900 de participanți înscriși deja, această inițiativă evidențiază dorința lui Iulian de a împărtăși expertiza sa și de a inspira alți antreprenori și aspiranți SEO.

Gala Bizz.Club a oferit nu doar o recunoaștere a excelenței lui Iulian în domeniul SEO, ci și o platformă pentru a evidenția contribuția sa la comunitatea de afaceri și antreprenoriatul din România.

Comunitatea locală din Alba Iulia este mândră de realizările lui Iulian Ghișoiu, iar acest tânăr talentat devine un model de inspirație pentru ceilalți, arătând că cu pasiune, munca asiduă și devotament, oricine poate atinge vârfurile succesului în lumea antreprenoriatului și a SEO-ului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes