Rămâi conectat

Știri din zonă

Lucrări pe DN 67C – Transalpina, contra căderilor de pietre de pe versanți

sebesinfo.ro

Publicat

în

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a solicitat aviz de mediu pentru asigurarea versantului contra căderilor de pietre pe mai multe sectoare de pe DN 67C Transalpina, inclusiv din județul Alba.

Prezentul proiect constă în realizarea lucrărilor de stabilizare şi consolidare a versanţilor împotriva fenomenului de căderi de pietre

Sectoarele de drum vizate din Alba sunt pe teritoriul comunelor Șugag – patru și Săsciori – unul. Sunt necesare următoarele tipuri de măsuri: dislocarea blocurilor de rocă cu risc de prăbușire, realizarea unei structuri de reținere a blocurilor de rocă ce se desprind din versant, prin intermediul unui zid de sprijin de greutate din gabioane amplasat la baza versantului, paralel cu tronsonul de drum afectat, sistem de protecție a versanților cu plase ancorate și sisteme de retenție a blocurilor desprinse din versant.

Drumul Național 67C este un drum național secundar din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii tronsonul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului. DN67C străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de kilometri în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din zonă

Sâmbătă, 10 mai 2025: Curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus

sebesinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 10 mai 2025 va avea loc o acțiune de curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus. Va fi în fapt Ziua Voluntarilor pe Via Transilvanica.

„Vă invităm în data de 10 mai 2025 pe traseul Via Transilvanica ce străbate comuna noastră, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Pianu de Sus, părinții adoptivi de kilometri, să participați la curățenia generală. Sunt așteptați reprezentanți ai oricărei instituții sau ONG. Informații la telefon 0258761111 viceprimar Voișan Ovidiu Iancu și la Școala Gimnazială Pianu de Sus, d-na. director Popescu Marcela”, au transmis reprezentanții Primăriei Pianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Acțiune educativ informativă a polițiștilor de la IPJ Alba, la Școala Gimnazială Săscoiori

sebesinfo.ro

Publicat

în

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, i-au vizitat pe elevii Școlii Gimnaziale Săsciori, fiind întâmpinați cu zâmbete și întrebări.

Astfel, 66 de elevi au participat la discuții privind protejarea animalelor, responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm atunci când avem un animal și obligațiile pe care le au cei care dețin un animal. Respectul, empatia, compasiunea, atenția și grija sunt primordiale în relația cu necuvântătoarele, fundamentarea acestora fiind necesară de la o vârstă fragedă.

Scopul acestor sesiuni informativ-educative îl constituie cultivarea timpurie a unei atitudini pozitive față de animale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

24-25 mai 2025: O nouă ediție a serbării păstorești „Zi-i bade cu fluiera!”, la Șugag

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria și Consiliul Local Șugag împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale Șugag, organizează în zilele de 24 și 25 mai 2025 o nouă ediție a serbării păstorești „Zi-i bade cu fluiera!”

Serbarea se organizează în mod tradițional cu prilejul plecării oilor la munte.

„Deși această îndeletnicire nu se mai practică, din respect pentru obiceiurile noastre, manifestarea se va desfășura și pe viitor, având scopul de a nu ne uita originile și pe cei care au trudit din greu, ca noi să trăim o viață mai liniștită și mai bună”, au transmis organizatorii.

Aceștia au pregătit o incursiune în istoria transhumanței, pe acorduri muzicale, cu joc, cântec și voie bună. La eveniment sunt așteptați, deopotrivă, șugăjenii și oaspeții lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes