Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Holzindustrie Schweighofer acordă burse pentru 24 de studenți emineți, de la 4 facultăți cu profil de silvicultură și prelucrarea lemnului din România

sebesinfo.ro

Publicat

în

De trei ani, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susține tineri dornici să facă performanță, tineri ambițioși care depun eforturi considerabile pentru o carieră stabilă și remarcabilă în domeniul silvic și al prelucrării lemnului.

Compania este partener al instituțiilor de învățământ și în anul universitar 2017-2018 și acordă un număr de 24 de burse lunare studenților la silvicultură și ingineria lemnului, câte șase pentru fiecare dintre cele patru facultăți partenere.

Fiecare bursă acordată are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar, respectiv 800 lei/lună, timp de zece luni. Șase dintre acest burse au ajuns la departamentul de Silvicultură al Facultatății de Horitcultură al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Câștigătorii burselor au fost desemnați de o comisie, în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică și una practică, concurs desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. Cei șase câștigători, desemnați în urma concursului la care s-au înscris 23 de studenți, sunt: Paul Andrei Moldovan și Liviu Gabriel Ciceu (anul al III-lea), Dragoș Călin Zaharia și Vlad Todorescu (anul al IV-lea), Steluța Maria Sîngeorzan și Anamaria Iuga (studii de master).

„Facultatea noastră pune un mare accent pe colaborarea cu partenerii din mediul socio-economic. Un important partener al facultății este compania Holzindustrie Schweighofer, care acordă aceste burse celor mai buni studenți ai noștri, oferindu-le posibilitatea de a se afirma și de a dezvolta proiecte de diplomă și lucrări de dizertație la un nivel științific înalt”, spune prof. univ. dr. Liviu Holonec, director al departamentului Silvicultură, facultatea de Horticultură a USAMV Cluj-Napoca.

„Pentru a progresa, industria are nevoie de specialiști valoroși. Compania noastră dă dovadă de responsabilitate socială și continuă să investească într-una dintre cele mai valoroase «pepiniere» de ingineri silvici – școala românească de silvicultură. Școală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reușește an de an să responsabilizeze studenții, astfel încât să gestioneze durabil și responsabil resursele forestiere ale României”, a declarat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

• Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer sunt repartizate astfel:
Facultatea de Silvicultură, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (șase burse)
Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea „Transilvania” din Braşov (șase burse)
Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea „Transilvania” din Braşov (șase burse)
Departamentul de Silvicultură – Facultatea de Horticultură, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (șase burse)

• Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are rădăcinile într-o companie tradițională austriacă de familie cu peste 400 de ani de experiență în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrării lemnului, dar și în gestionarea pădurilor, producția de bioenergie și imobiliare. Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri din lemn masiv în România și o fabrică în Germania. Grupul are un rol important în industria europeană de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produse în peste 70 de țări din întreaga lume.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ-Cultură

Olar Constantin, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebes, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tau”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a găzduit, weekend-ul trecut, etapă finală a Concursului de Istorie pentru liceeni „Spune povestea locului tău”.

Concursul este unul de prestigiu, aflat la cea de-a VIII-a ediție și este organizat de Asociația „PhiloHistoRiss” împreună cu Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul UniversitățiiBabeș-Bolyai” și cuprinde două etape. Etapă finală a reunit 14 prezentări ale unor elevi din toate zonele geografice ale țării. Din juriul acestui concurs au făcut parte nume de sonore din domeniul istoriei precum Prof. Univ. Ovidiu Augustin Ghitta, decanul Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și alții.

Elevul Constantin Olar de la Colegiul Național „Lucian Blaga”din Sebeș a prezentat o lucrare în care a adus în prim plan un erou din comună sa de domiciliu, Pianu de Sus. Pe lângă metodele clasice de documentare, și anume cercetarea studiilor și publicațiilor de specialitate, a folosit și metode specifice istoriei orale cum ar fi interviul cu persoane vârstnice din sat realizat în scopul culegerii unor mărturii, sau folosirea unor interviuri realizate în urmă cu mulți ani, reușind impresionezesi se întoarcă acasă cu Premiul I. Elevul este pregătit de doamna profesor Damian Elena.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rasa Radu Flavius, elev al Liceului Tehnoogic Sebeș, premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Spaniolă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Elevul Rasa Radu-Flavius, din clasa XII B, de la Liceul Tehnologic Sebeș, prof. coordonator fiind doamna Lucia Modoeanu, a obținut Premiul special pentru originalitatea discursului, la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – Limba spaniolă, desfășurată la Bacău, în perioada 26 – 30 aprilie 2025.

Pentru Radu a fost o experiență inedită, iar emoțiile constructive s-au concretizat într-o binemeritată recunoaștere a talentului și originalității. De asemenea, felicitări și mulțumiri doamnei profesoare Lucia Modoeanu, pentru dăruire și profesionalism în pregătirea tuturor elevilor care au participat la faza și județeană și națională a Olimpiade de Limbi Romanice!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Comportare excelentă a elevilor Liceului German Sebeș, la etapa națională a Olimpiadei de Limba Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 10 și 13 aprilie 2025, Timișoara a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora.

La această competiție Liceul German Sebeș a fost reprezentat de elevii Mihai Alexandru Istrate (clasa a VI-a), Ana Vlad (clasa a VII-a), Fabian Mucsi-Amariței (clasa a VIII-a), Alisa Oana Antonia Truța (clasa a IX-a), Ana Capătă (clasa a X-a) și Darius Răulea (clasa a XI-a).

Coordonați de profesoarele Mioara Cojocaru și Lacrima Bădescu, aceștia au obținut următoarele premii: Premiul III (Alisa Oana Antonia Truța), Premiul Special (Ana Vlad, Fabian Mucsi-Amariței, Ana Capătă, Darius Răulea), Premiul „În inima cetății” (Mihai Alexandru Istrate) și Premiul „Așteptându-l pe Godot” (Ana Capătă).

„Felicitări tuturor, elevi și profesori, pentru munca depusă și rezultatele obținute!”, au transmis reprezentanții Liceului German Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes