Știri din zonă
Doi tineri din Șpring suspectați de mai multe spargeri reținuți de polițiști
Polițiștii Postului de Poliţie Șpring i-au identificat în cursul zilei de ieri, 13 noiembrie 2014, pe doi tineri din comună ca fiind persoanele bănuite de comiterea unor furturi prin care s-a cauzat un prejudiciu estimat la 2.700 de lei.
Potrivit IPJ Alba, “în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că în luna octombrie 2014, T.I.A., de 19 ani împreună cu L.V., de 19 ani, ambii din comuna Şpring, au sustras de pe un câmp din comună, un dispozitiv în valoare de 1.200 lei, folosit la îndepărtarea animalelor din culturile agricole.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că în aceeaşi lună, T.I.A. a pătruns în pivniţa unui imobil din localitatea Vingard şi a sustras mai multe scule a căror valoare a fost evaluate la suma de 1.500 de lei.
După comiterea furturilor, bunurile sustrase au fost depozitate într-un imobil nelocuit din localitatea Vingard, loc din care au fost recuperate de poliţişti şi restituite păgubiţilor.
Faţă de cei doi tineri cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracţionale.”
FOTO: ARHIVĂ

Știri din zonă
Bărbat de 34 de ani cercetat de polițiști, după ce a furat tablă de cupru, din curtea unei biserici din Vințu de Jos
Joi, 15 mai 2025, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Timișoara, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, în noapte de 28/29 aprilie 2025, bărbatul ar fi pătruns în incinta unei biserici aflate în construcție, în comuna Vințu de Jos, ocazie cu care ar fi sustras 15 rulouri de tablă de cupru.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Știri din zonă
Au început lucrările de racordare a gospodăriilor din Cărpiniș la rețeaua de alimentare cu apă și de canalizare
În localitatea Cărpiniș, au început lucrările de racordare a gospodăriilor la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, în cadrul proiectului: „Modernizare și extindere sisteme de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în comună Gârbova, județul Alba”, finanțat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, în suma de 22.014.541,20 lei.
Necesitatea acestei investiții în comuna noastră, derivă din obligativitatea adoptării urgente a unor măsuri pentru remedierea deficiențelor sistemului existent de alimentare cu apă astfel încât întregul sistem să fie funcțional și autorizat de către instituțiile abilitate.
Pentru a asigura o sursă de apă potabilă sigură, continuă și de calitate pentru locuitorii comunei Gârbova, se va realiza o aducțiune de apă din localitatea Săsciori. Acest fir de aducțiune este necesar în contextul:
- Debitelor insuficiente ale surselor locale de apă, în special în perioadele secetoase;
- Creșterii cererii de consum, odată cu dezvoltarea gospodăriilorși infrastructurii;
- Reducerea riscului de întrerupere a serviciului, prin conectarea la o sursă regională mai stabilă și bine administrată.
„Știm că pe durata lucrărilor pot apărea disconforturi temporare (zgomot, trafic restricționat, etc.) Vă asigur că echipele implicate, vor face tot posibilul pentru că impactul asupra vieții de zi cu zi, să fie cât mai redus. Va mulțumesc pentru încredere, răbdare și înțelegere! Aceste eforturi sunt făcute pentru că noi toți să trăim într-o comună bine pregătită pentru viitor”, a transmis Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.
Știri din zonă
Activitate catehetică pentru 30 de copii din Parohia Loman, în cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”
În cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”, organizat la Școala Gimnazială din localitatea Loman, în perioada 5-9 mai 2025, parohia Loman, protopopiatul Sebeș, a organizat o activitate catehetică pentru 30 de copii.
În prima parte a activităților, elevii s-au bucurat de un dialog captivant pe teme liturgice și biblice, presărat cu demonstrații practice, în prezența cadrelor didactice și a preotului paroh.
În a doua parte, s-a realizat un tablou artistic al întregii activități, fiecare tânăr aducându-și aportul prin desenarea unui simbol reprezentativ din mediul înconjurător. Cu toate că cei mici participă adeseori la sfintele slujbe, timpul petrecut în atmosfera degajată din cadrul studiului catehetic este edificator, oferindu-le prilejul ideal pentru a pune întrebări și a primi răspunsuri pe măsura curiozităților.
Pr. paroh Mihai-Claudiu Roșca