sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Derby pe Valea Frumoasei pentru fotoliul de lider: Transalpina Șugag – Sportul Petrești 3-2 (2-1)

Derby pe Valea Frumoasei pentru fotoliul de lider: Transalpina Șugag – Sportul Petrești 3-2 (2-1)

Publicat în 26.11.2017 la ora 16:27

Transalpina Șugag și Sportul Petrești s-au înfruntat astăzi, în derby-ul penultimei etape a Ligii a 4-a, miza fiind una imensă și anume titlul de campioană de toamnă a județului Alba. Scorul final a fost de 3-2 (2-1), golurile fiind înscrise de Mura (8), P. Lazăr (45+1), Șufană (58), respectiv G. Samoilă (29, 60).

Rivalele au aliniat cele mai bune distribuții, exceptându-l pe Goangă (Transalpina) – suspendat, descinderea la Șugag fiind o premieră pentru antrenorul Ștefan Fogoroși. Pe banca cealaltă, o surpriză, absența antrenorului Vasile Ursu, substituit de secundul Ioan Trăscăian. Surse oficiale susțin că tehnicianul albaiulian a părăsit echipa vineri, a renunțat la postura de „principal”, chiar dacă Neluțu Budin a încercat să cosmetizeze situația.

Partida a început cu nerv, dar și cu nervi, Transalpina marcând la prima oportunitate prin Mura (8), fostul elev al lui Fogoroși la Daia Română, după o pasă venită din stânga. C. Oltean (21) a ratat o altă oportunitate, se părea că Transalpina este pe val, însă a venit lovitura primită sub centură, din ograda proprie.

• R. Sîrbu (Transalpina), eliminat în minutul 23!

Fundașul Radu Sîru a fost eroul negativ al propriei echipe, fiind eliminat de centralul Andrei Nagy, după o altercație la centrul terenulu, în care l-a lovit pe D. Ianc fără minge. „Roșu” direct și gazdele au fost obligate să suporte o inferioritate numerică o repriză și jumătate. Terenul s-a înclinat subit spre buturile lui Pojar ce a trebuit să suporte presiunea Sportului Petrești. Au ratat D. Ianc (25), Sava (27, după o pătrundere excelentă a lui Bălaș), Pojar a respins șutul lui Samoilă (28), dar apoi a venit fireasca egalare, realizată de G. Samoilă (29), la o minge întoarsă de Sava. Osapeții au prins aripi, D. Ianc (36) a alunecat în poziție excelentă, dar Șugagul a dat lovitura, în inferioritate, în prelungirile primului mitan, când P. Lazăr (45+1), al doilea golgheter al gazdelor, după Mura, a marcat cu capul după un corner!

• Șugagul, două goluri în inferioritate!

Șugagul a început mai curajos și actul secund și a irosit în minutul 56 a ratat ocazia de a tranșa meciul. A ratat P. Lază, iar apoi Ov. Lazăr a scor de pe linia porții reluarea lui Mura, ambele oportunități fiind în aceeași fază. Totuși Șufană (58) a majorat avantajul cu o reluare cu capul din apropiere a o minge bâlbâită de o defensivă abulică. Jocul se încinge iar, după ce G. Samoilă (60) a împpins mingea în plasă, cu tot efortul lui Pojar. În minutul 76, Cristurean a fost aproape de a restabili egalitatea, dar reluarea sa cu caul s-a scurs pe lângă bara dreaptă

Formațiile de pe Valea Frumoasei clasate pe podium au fost întrecute ieri de CS Ocna Mureș, care a acumulat 30 de puncte, o remiză la Șugag menținând formația ocnamureșeană pe prima poziție.

Sportul Petrești se prezintă cu un moral excelent dat de cele 6 jocuri fără eșec, în vreme ce amfitrionii au pierdut două din ultimele trei întâlniri disputate.

Derby pe Valea Frumoasei pentru fotoliul de lider: Transalpina Șugag – Sportul Petrești 3-2 (2-1)
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.