Rămâi conectat

Ştirea ta

Cetățenii din cartierul Valea Frumoasei nemulțumiți de demolarea unui loc de joacă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Mai mulți cetățenii din cartierul sebeșan „Valea Frumoasei” se declară nemulțumiți de decizia autorităților locale de a demola un parc de joacă pentru copii.

Potrivit acestora noul loc de joacă va fi amplasat în incinta unei creșe, iar în acest mod va fi disponibil doar între anumite ore și doar unei anumite grupe de vârstă.

Această sitiuație ne-a fost semnalată decătre un cititor al sebeșinfo.ro. Iată ce ne-a scris cititorul respectiv în numele a mai mulți locuitori ai cartierului „Valea Frumoasei”:

„În prag de sărbătoare, când nostalgicii așteptă ca pe scena orașului să se audă celebrele versuri Mambo Numer Five, cetățenii cartierului „Valea Frumoasei” au privit stupefiați cum parculeţul de joacă al copiilor este pus la pământ de buldozerele trimise de autoritățile locale.

Stupefacția a fost imensă având în vedere că cetățenii nu și-au dat acordul pentru această lucrare. Din contră, cei care locuiesc în acest cartier sunt pentru menținerea acestui parc, în care toți copiii, indiferent de vârstă, să se poată juca în siguranță.

În locul în care, în acest moment se ridică o creșă, în trecut era amplasată o centrală termică, care încălzea cartierul. Lânga centrala termică mai erau amplasate două rânduri de garaje. Pe o parte a fostei centrale termice a fost construită creșa, iar o mică parte a rămas pentru spațiul verde aferent creșei. Acest spațiu a fost extins prin distrugerea rândului de garaje lipite de centrală. Al doilea rând de garaje a fost însă ţinut în picioare, deși asa cum se poate observa, sunt într-o stare avansată de degradare.

Se pare că aceste garaje au rămas în picioare datorită unui garaj, care aparține unui înalt funcționar de la CJ Alba. Oamenii din cartier știu despre cine este vorba și ce se întâmplă, însă dezgustul și ideea că lucrurile „așa merg în România”, îi fac să nu mai aibă nici o reacţie. Prin urmare, regulamentul și deciziile sunt pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă!

Așadar întreg că spaţiul verde, singurul de altfel în cartier, este preluat (nu știu dacă legal) și transformat în spaţiu aferent creșei. În acest moment se constuiește un gard în jurul creșei. Primele betoane deja au fost turnate, iar fostul loc de joacă nu a rămas neatins! Se poate observa o linie trasată cu var, pe unde cel mai probabil se va turna un zid de beton. Betoane și iar betoane…

Am fost și suntem bucuroși că în cartier se construiește o creșă. Am fost chiar încântaţi că fosta centrală, un pericol pentru copii a fost dărâmată și în loc se contruiește ceva frumos și util. Nu putem fi însă de acord, ca bocancul nepăsării să apese pe gâtul celorlalţi copii, cărora li se fură practic singurul loc de joacă din cartier. „Valea Frumoasei” este oricum un cartier plin de betoane și în general Sebeșul este orașul betoanelor, spatiile verzi fiind puţine și mici ca dimensiune.

Creșa se construiește pentru copii, însă tot spaţiul împrejmuit cu gard va fi în proprietatea creșei. Ceilalţi copii, care au părăsit creșa sau care frecventează altă creșă, nu vor avea posibilitatea să se joace în noul loc de joacă. În plus, după încheierea programului și în vacanţe spaţiul respectiv va fi închis, iar copiii vor privi cu jind, prin gard, spre locul de joacă.

În cartier mai avem un liceu si o grădiniţă, cea din urmă având de asemenea un mic loc de joacă. Așa cum se poate observa în fotografia atașată, după încheierea programului impus de grădiniţă, tot spaţiul este închis, iar copiii pot doar privi printre gratii toboganul. Cam asta se va întâmpla și cu noul loc de joacă.

Va fi disponibil doar unei grupe de vârstă, într-un anumit program. În rest, ceilalţi copii pot privi locul de joacă doar printre gratii. Asta dacă nu se va construi un gard înalt de beton, pentru mai multă discreţie și siguranţă”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Ştirea ta

Un BMW a ajuns în Parcul Tineretului, după o coliziune cu un alt autoturism

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, în jurul orei 21.00, în Municipiul Sebeș. Două autoturisme au intrat în coliziune în zona Parcului Tineretului, din centrul Municipiului.

Imaginile au fost surprinse de un cititor sebesinfo.ro, care le-a trimis pe adresa redacției. Potrivit acestuia, ar fi vorba despre o coliziune între două autoturisme.

Cei prezenți la locul faptei spun că în urma evenimentului rutier, un BMW ar fi „aterizat” în Parcul Tineretului rupând și câțiva coopaci.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştirea ta

De mai bine de o săptămână de zile, străzile Luncii, Speranței și Pădurenilor din Sebeș nu beneficiază de apă potabilă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Trei străzi din Sebeș, Luncii, Speranței și Padurenilor, au rămas fără apă potabilă, de mai bine de o săptămână, mai exact din data de 20 august 2023. Conform celor de la Apă CTTA sucursala Sebeș, problema ar fi cauzată de o vană defectă. Echipele de intervenție au săpat în mai multe locuri dar nici până astăzi nu au identificat țeava pe care este montată vana cu probleme.

Dar iată ce ne-a scris referitor la acestă situație, una extrem de gravă în opinia noastră, deoarece o mulțime de oameni au fost nevoiți să înfrunte zilele caniculare, de la sfârșitul lunii august, fără a avea acces la apă potabilă. Noroc cu pompierii din Sebeș care au distribuit apă celor afectați.

„Buna ziua. Vă scriu în ultimă instanță deoarece nu mai știu la cine să apelez pentru remedierea problemei cu care ne confruntăm cei care domiciliem pe străzile Luncii, Speranței și Pădurenilor, deoarece din data de 20 august 2023, datorită unei avarii la o vană, nu mai beneficiem de apă potabilă, iar instituțiile la care am apelat ne plasează de la una la alta declinându-și fiecare competența. În prima fază am semnalat problema la Apa CTTA Alba, sucursala Sebeș, iar mai apoi la dispeceratul Apa CTTA din Alba Iulia, la DSP Alba, că deja lipsa apei potabile de atâtea zilei este o problemă de sănătate publică, însă degeaba… Imaginați-vă ca la sfârșitul lunii august au fost mai multe zile caniculare, cu temperaturi peste 37 grade celsius, iar locuitorii acestor străzi nu au avut apă la robinete. Noroc cu pompierii care au împărțit apă locuitorilor de pe aceste străzi, că în rest nimeni nu a făcut nimic. Am încercat și la Primăria Sebeș, însă răspunsul dânșilor a fost că problema este de competența APA CTTA Sebeș. Echipele de intervenție ale acestora au săpat în mai multe locuri dar nu a găsit unde anume este problema, acum este din nou weekend, nu se lucrează, iar până luni nimeni nu va face nimic. Luni vor începe iarăși să sape să gasească unde este țeava pe care este monată vana cu probleme… Sincer sunt disperată și nu mai știu la cine să apelez pentru a ne ajuta în rezolvarea acestei situații…”   


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştirea ta

După o investiție de 1.400.000 de euro și la doar 3 ani de la darea în folosință, băncile din Parcul Tineretului arată jalnic iar lacul a fost invadat de broaște

sebesinfo.ro

Publicat

în

O femeie din Sebeș a publicat, pe o rețea de socializare, un mesaj referitor la starea deplorabilă în care au ajuns să arate băncile din Parcului Tineretului, după 3 ani de la darea în folosință.

După o investiție considerabilă de 1.400.000 de euro, rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare, lacul fiind invadat de zeci de broaște.

Potrivit postării, băncile din parcul respectiv prezintă semne evidente de neglijență, fiind putrezite și pline de mizerii. Situația este completată de un gazon pârjolit, din cauza unui sistem de irigații defect, care nu a mai funcționat de ceva timp.

În plus, lacul din parc se confruntă cu o problemă neașteptată, fiind invadat de broaște.

Această situație a provocat indignarea localnicilor, iar femeia care a făcut postarea a subliniat că niciunul dintre mandatelor administrației locale nu a reușit să aducă o schimbare semnificativă în parc.

Ea a catalogat întreaga situație drept o bătaie de joc și a cerut o intervenție imediată pentru remedierea problemei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes