Rămâi conectat

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena. În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica | sebesinfo.ro

sampanieSfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Sfântul Constantin şi Elena

 Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena

 Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Miercuri, 1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara

sebesinfo.ro

Publicat

în

Fanfara din Petrești continuă tradiția de 145 de ani de vestire a primăverii. Miercuri, 1 mai 2024, la ora 10:30, tinerii sunt așteptați în fața Căminului Cultural din Petrești pentru a da startul activităților care anunță sosirea primăverii.

De 1 Mai, continuăm tradiția de 145 de ani a Fanfarei Petrești. Miercuri, 1 mai, la ora 10:30, toți copiii sunt rugați să își ia bicicletele și alături de părinți, frați sau bunici, să vină în fața Căminului Cultural din Petrești pentru a ne ajuta în misiunea noastră de vestire a primăverii. Am pregătit un eveniment special dedicat copiilor și părinților, unde vom avea un atelier de împodobire a bicicletelor, un mic concert de fanfară și un spectacol minunat de dansuri săsești susținut de Trupa de dansuri săsești Sebeș/Sächsische Volkstanzgruppe Mühlbach, după care copiii cu biciclete împodobite, ne vor însoți pe străzile din Petrești, în marșul nostru care vestește primăvara.

Vă așteptăm cu drag!” au transmis reprezentanții fanfarei din Petrești pe una dintre rețelele de socializare.

De 145 de ani, Fanfara Petrești are misiunea de a anunța, pe străzile din Petrești, venirea primăverii, purtând haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori. Nu vor lipsi cele mai îndrăgite compoziții muzicale și nici șlagărele săsești.

Evenimentul este organizat de Fanfara Petrești, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Primaria Municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 50 de ani din Vințu de Jos cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut pe raza comunei

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 28 aprilie 2024, în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Vințu de Jos, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 34 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis, pe o stradă din Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 27 aprilie 2024, în jurul orei 21.40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 34 de ani, din Municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Orizontului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes