Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat din Doștat lovit cu o sticlă în cap și bătut cu pumnii și picioarele de un consătean. Vezi ce pedeapsă a primit agresorul

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat din Doștat s-a ales cu închisoare cu suspendare, după ce a bătut un consătean într-un local public din comună.

În actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 17 august 2021, organele de poliție au fost sesizate prin SNAU 112, de către un martor, despre faptul că persoana vătămată, în timp ce s-a aflat în fața unui local din comuna Doștat a fost agresat fizic de către inculpat.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că la data de 17.08.2021, în jurul orelor 19:28, persoana vătămată s-a aflat pe terasa localului din satul Doștat, ocazie cu care, în local și-a făcut apariție inculpatul și a care a stat la aceeași cu persoana vătămată, consumând alcool.

La un moment dat, pe fondul unor discuții contradictorii între părți, inculpatul a aplicat mai multe lovituri de pumni persoanei vătămate care, a căzut jos, unde inculpatul și-a continuat agresiunea, lovindu-l cu picioarele și pumnii în zona capului cât și cu o sticlă de bere în cap, persoana vătămată rămânând la pământ în stare de inconștiență.

Urmare, a acestui incident, angajata magazinului l-a sunat pe martor, căruia i-a relatat cele întâmplate și care a sesizat organele de poliție despre incident.

La scurt timp au ajuns organele de poliție și salvarea care, au preluat persoana vătămată și au transportat-o la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din raportul de constatare medico- legală emis de SJML Alba, s-a concluzionat că persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur, necesitând pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale și, datează din 17 august 2021. S-a mai precizat că leziunile au pus în primejdie viața victimei.

Din discuțiile avute cu martorul, șeful angajatei, a ajuns la fața locului și a observat persoana vătămată , căzută la pământ, plină de sânge pe față, pe cap și pe haine iar inculpatul stătea la o masă.
Astfel, martorul a întrebat pe inculpat ce s-a întâmplat, acesta a răspuns că „îi dau”, „îl omor”, la care martorul a mers la persoana vătămată, a ridicat-o de jos, a spălat-o și a așteptat salvarea.

„În temeiul art. 396 alin. 1 și 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani și 2 (două) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, prevăzută de art. 194 alin. 1 lit. e) din Codul penal.

În temeiul art. 91 Cod penal., suspendă sub supraveghere executarea aplicată inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal”, arată hotărârea Judecătoriei Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Centru SPA cu piscine, saună, masaj și camere de relaxare în comuna Gârbova

sebesinfo.ro

Publicat

în

Locuitorii din Alba și nu numai, vor beneficia de un nou Centru SPA, ce se va construi în localitatea Reciu, comuna Gârbova.

Reprezentanții pensiunii care va realiza investiția au solicitat eliberarea avizului de mediu de la APM Alba.

Recepția utilizatorilor se face în lounge, un spațiu de primire împărțit în 3 sub-zone: recepția propriu zisă, un salon lounge interior, un spațiu lounge exterior. Zona în ansamblu este destinată primirii utilizatorilor, relaxării, servirii mesei. Această zona este situată central, de aici făcându-se distribuția către zona de piscine și zona de wellness. Din ambele extremități, utilizatorii se reunesc în zona de lounge pentru a se relaxa, a servi o cafea, a servi masă, a se bucură de perspectivele asupra orizonturilor dimprejur.

În zona de wellness o serie de spații destinate relaxării precum saună infraroșu, saună finlandeză, saună cu sare, saună cu ierburi, saună cu abur, saună cu lumina, camera de relaxare light, camera de relaxare dark, salon fitness, salon terapie floating, salon masaj, bazin apă rece. ona wellness cuprinde de asemenea vestiare și grupurile sanitare ce deservesc întreaga clădire.

Centru beneficiază de două piscine, una interioară de 351.62 mp, respectiv una exterioară de 132.14 mp, care comunica între ele. La acestea se adaugă un jacuzzi interior de 23 mp dotat cu focar cu bioetanol, respectiv un jacuzzi exterior de 43 m2 dotat cu fântâna de apă și zona pentru șezlonguri în apă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Procedeul prin care obține MIEREA DUO un apicultor din Vingrad. Vezi cum poți să pui două tipuri de miere în același borcan

sebesinfo.ro

Publicat

în

Dănuţ Pintea şi fiul său, Adrian, din satul Vingard, comuna Şpring, sunt doi apicultori care produc și vând o gamă variată de sortimente de miere, dar şi propolis şi ceară.

De la miere de salcâm la mierea cu nucă sau miere cu turmeric, de la miere de rapiţă la miere de zmeură, de la miere polifloră la miere cu propolis, cumpărătorii au avut de unde alege din produsele obţinute în stupina familiei din Vingard.

Pe eticheta fiecărui borcan sunt trecute informaţii despre miere. De exemplu, mierea cu turmeric ajută la cura de detoxifiere, îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, iar mierea cu scorţişoară la dureri de cap şi anemii. Apicultorul face şi cremă de miere, formată din trei tipuri, respectiv miere polifloră, de rapiţă şi de floarea soarelui.

Un borcan aparte este cel cu miere duo, cu două feluri de miere aşezate vertical în recipient. „Se pune una din ele mai devreme cu două – trei săptămâni, se cristalizează, se ţine la orizontală. După aia, o ridicăm şi completăm cu restul. Se pot consuma din acelaşi borcan două tipuri de miere”, a explicat Dănuţ Pintea.

Apicultorul spune că împreună cu fiul său realizează o gamă variaă de produse, de la propolis, ceară, faguri, la amestecuri cu nucă sau cătină. La Sărbătoarea mierii au participat pentru prima dată, din cauza pandemiei, în schimb au participat la alte târguri din țară. Nu este o muncă ușoară, sunt multe nopți nedormite, trebuie să încarci ,să descarci, ”mai avem probleme și cu ursul, ne mai ajută și el câteodată”.

Numele firmei este o combinație între numele de familie Pintea și denumirea în limba engleză a albinelor, ”bees”. Pe site-ul PinBees clienții pot găsi oferte și reduceri la toată gama de produse, iar Andrei Pintea se străduiește ca brand-ul familiei să fie cât mai vizibil și atractiv pentru iubitorii de miere.

Pentru a avea o gamă atât de diversificată, este mult de muncă. Bărbatul ne-a spus că sunt nopţi nedormite, multe drumuri de făcut şi că, uneori, au mai fost probleme şi cu urşii. „Dar e OK”, a adăugat apicultorul.

De exemplu, pentru a obţine mierea de salcâm, apicultorul merge cu stupii la Ceru Băcăinţi, dar şi în alte judeţe – Timiş şi Vâlcea. Pentru cea de tei, merge în pastoral până în Caraş-Severin, iar pentru a obţine miere de rapiţă, până în Arad. Are şi miere de zmeură, pentru care trebuie să se deplaseze cu albinele în preajma unor pepiniere din Cluj. „Ajungem acasă în octombrie”, ne spune Dănuţ Pintea.

El ne-a povestit că se ocupă de apicultură de vreo 15 ani, după ce a ajutat pe cineva să îşi transporte albinele. A citit apoi despre calităţile mierii şi a aflat că o miere naturală este ca un medicament. „Am început cu 3 roiuri daţi de cineva. Am ajuns la 120-130, încet, pas cu pas, tot mai mult. La început am făcut doar miere polifloră. Apoi, am început să mergem prin ţară (în pastoral – n.a.). Nu poţi să faci dacă stai acasă. Dacă staţionezi, nu poţi să faci. Dacă mergi, faci treabă”, spune bărbatul.

Aşa a prins gustul şi acum îl are alături şi pe fiul său, Adrian, pasionat şi el de albinărit. Tânărul s-a ocupat şi de site-ul afacerii de familie, unde pot fi văzute toate sortimentele, iar cei doritori să îşi aleagă mierea preferată, fiind făcute livrări în toată ţara: „E o muncă frumoasă şi sănătoasă”, au concluzionat cei doi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Eroii căzuți pentru apărarea Patriei omagiați astăzi, 25 mai 2023, la Gârbova

sebesinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 25 mai 2023, cu prilejul comemorarii Zilei Eroilor, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Gârbova, îmbrăcați în frumoasele costume populare, au susținut un scurt moment artistic la Momentul Eroilor din cimitirul Bisericii ortodoxe Gârbova.

Grupul a fost coordonat de doamnele profesoare Floricel Simona și Vlazan Denia.

Cinste eroilor neamului românesc!

Director,
Albu Simona Maria


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes