Administrație
Au fost publicate salariile din Primăria Sebeș. Vezi ce sume încasează primarul și angajații instituției
Zilele trecute, pe pagina de interne4t a Primăriei a fost publicat raportul privind transparența veniturilor salariale a funcționarilor publici din Municipiul Sebeș, astfel, indemnizațiile lunare ale bugetarilor pot fi consultate de cetățenii.
Salariul de bază al primarului din Sebeș, Dorin Nistor este de 13.520 de lei, la care se mai adaugă un spor de 25%, adică un total de 16.900 de lei, salariul brut lunar.
Viceprimarul Adrian Bogdan are o indemnizație lunară de 11.440 lei, la care se adaugă de asemenea un spor de 25% adică, 14.300 de lei, venitul brut lunar.
Lista este continuată de secretarul unității administrativ teritoriale, care are o indemnizație lunară de bază, de 11.000 lei.
Potrivit documentului, la data de 31 martie 2021, pe lângă veniturile de bază ale conducerii, enumerate mai sus, salariile din primăria Sebeș sunt următoarele:
Arhitectul șef al orașului câștigă lunar 9.472 de lei. Directorul executiv are o indemnizațiile de bază de 9.276 lei, plus un spor de 10%, iar salariul total brut este de 10.203 lei.
Un șef serviciu are o indemnizație de bază de 8.846 lei.
Șefii de birou au un salariu de bază de 7,926 de lei, iar pentru unul se adaugă un spor de 10%.
Inspectorii și consilierii au salarii care variază între 2.829 lei, salariu brut pentru un debutant și 6.204 lei pentru consilierii superiori, la care se adaugă sporuri între 10 și 40%.
Un consilier la cabinetul primarului are un salariu brut între 7.733 lei și 7.926 lei, iar un consilier la cabinetul viceprimarului are o indemnizație de bază de 7.185 lei.
Șoferul care deservește aleșii locali câștigă 4.990 lei, iar un șofer (alte categorii) 3.738 lei, salariu brut.
La Poliția Locală, Directorul executiv are o indemnizație lunară de bază de 7.769 lei, iar pentru polițiștii locali din Sebeș, salariul brut variază între 2.357 lei și 5.127 lei, în funcție de gradație. De asemenea, anual, aceștia beneficiază de o indemnizație de hrană în valoare totală de 13.505 lei.
Șeful de serviciu al SVSU Sebeș are un salariu de bază de 7.926 lei, un conducător de autospecială, între 3.003 și 3.738 lei, iar un servant pompier câștigă între 2.514 lei și 3.131 lei, toate salarii brute
În documentul afișat pe site-ul Primăriei din Sebeș sunt trecuți și consilierii locali. Aceștia au o indemnizație maximă lunară în valoare de 1.269 lei.

Administrație
Investiție de peste 5,2 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente IT de ultimă generație a unităților de învățământ din Sebeș
Toate unitățile de învățământ din Sebeș (grădinițe, școli și licee) au fost dotate cu echipamente IT moderne: 157 display-uri interactive de 85”, 365 laptopuri, 48 sisteme desktop cu monitor, 180 imprimante multifuncționale (alb-negru și color), 194 sisteme audio, 178 camere pentru videoconferință, 167 scanere portabile pentru documente, 53 aparate foto digitale.
Municipiul Sebeș desfășoară un amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Sebeș”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul are ca obiectiv crearea unui mediu educațional modern, adaptat cerințelor actuale.
Componenta digitală a proiectului beneficiază de o investiție semnificativă de 5.268.254,60 lei (TVA inclus), direcționată exclusiv către dotări IT de ultimă generație, iar valoarea totală a proiectului este de 10.466.041,90 lei (inclusiv TVA).
Investiția face parte din Componenta C15 – Educație, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, și vizează implementarea Măsurii I9 – Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale în școli. Aceasta are ca scop creșterea calității procesului educațional și facilitarea unui învățământ digital modern, interactiv și eficient.
Reamintim că, în cadrul aceluiași proiect, este în curs dotarea a 151 de săli de clasă din cele 7 unități de învățământ din Sebeș cu mobilier nou – pupitre și scaune pentru elevi, catedre pentru profesori, dulapuri, cuiere, table magnetice, precum și mobilier pentru laboratoare, cabinete școlare și săli de sport. Valoarea totală a acestei investiții este de 5.197.787,30 lei (TVA inclus).
Administrație
Sens giratoriu la intersecția străzilor Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu, din Sebeș
Primăria Sebeș va investi peste 2,6 milioane de lei pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre străzile Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu.
Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție în vederea realizării noului sens giratoriu de la intersecția străzilor Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu. Valoarea contractului propus este de peste 3 milioane de lei (cu TVA inclus). Sunt estimate 4 luni pentru proiectare și 3 luni pentru execuție.
Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire se va elabora în conformitate cu prevederile Studiului de Fezabilitate – proiect nr. 20/2024 -,,Înființare sens giratoriu strada Augustin Bena intersecție cu strada Mihail Kogălniceanu, Municipiul Sebeş” întocmit de către proiectantul S.C. Modern Proiect SRL şi aprobat de Consiliul Local al Municipiului Sebeş prin H.C.L. nr.296/2024.
Proiectul tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – P.A.C., se va întocmi în conformitate cu conținutul cadru din H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul- cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. De asemenea se vor respecta prevederile Legii nr.50/1991 Republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
Intersecția cu sens giratoriu proiectată va avea raza cercului interior de 6 metri și raza cercului exterior de 15 metri. Lățimea părții carosabile pe calea inelară de 7 metri, cu supralărgirea la exterior de 1,50 metri și la interior de 2 metri. Lățimea părții carosabile la intrare în girație va fi de 4 metri, iar la ieșire de 4 metri, cu zonă de siguranță de 0,5 metri realizată cu marcaj rutier adiacent insulei de separare.
Administrație
Rețelele de apă potabilă și canalizare de pe străzile Fagului și Cireșului, din localitatea Petrești, vor fi extinse
Primăria Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului de lucrări necesare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Fagului și Cireșului din Petrești. Valoarea contractului propus este de aproximativ 900.000 de lei.
În prezent pe străzile Fagului și Cireșului nu există rețea de canalizare, iar pe strada Cireșului nu există nici rețea de alimentare cu apă potabilă.
Rețeaua de alimentare cu apă de pe strada Cireșului va avea o lungime totală de 450 de metri. De-a lungul rețelei de alimentare cu apă vor fi montați hidranți de incendiu subterani. Cerința de apă zilnică maximă este de 303 metri cubi.
Rețeaua de canalizare menajeră va avea o lungime totala de 590 de metri (str. Fagului – 150 de metri, str. Cireșului – 440 de metri). De-a lungul rețelei de canalizare menajeră vor fi amenajate cămine de vizitare. Debitul de apa uzata preluat zilnic este de maxim 273 de metri cubi.
Apele uzate fecaloid-menajere vor fi colectate în sistemul de canalizare existent al municipiului Sebeș.