sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Atât HC Alba Sebeş cât şi Voinţa Savini Due vor lupta în 2014 pentru revenirea în elita handbalului românesc

Atât HC Alba Sebeş cât şi Voinţa Savini Due vor lupta în 2014 pentru revenirea în elita handbalului românesc

Publicat în 03.01.2014 la ora 15:45

Vointa-Savini-Due-Sebes-HC-SibiuSebeşul este recunoscut pe plan sportiv doar datorită handbalului. De-a lungul vremii a avut echipe tari, atât de băieţi cât şi de fete, iar tradiţia handbalului de performanţă este pe cale să revină în 2014, având în vedere că atât formaţia de fete (HC Alba Sebeş) cât şi cea de bărbaţi (Voinţa Savini Due Sebeş) sunt poziţionate pe locuri care le permit să lupte pentru promovarea în elita handbalului românesc.

Cetate-Deva-HC-Sebes-AlbaAtât echipa feminină cât şi cea masculină sunt antrenate de către Alexandru Weber. După un început mai timid cu HC Alba Sebeş, tânărul tehnician a reuşit să stabilizeze echipa şi să o readucă pe linia de plutire, aflându-se după finalul turului pe poziţia a 4-a, cu 25 de puncte acumlate, 5 mai puţine decât liderul CSM Slatina. Recunoscut pentru disciplina de fier, Weber le-a băgat pe fetele sale în cantonament imediat după terminarea campionatului, iar între Crăciun şi Anul Nou, handbalistele din Sebeş au disputat un turneu amical de 5 stele la Deva, în compania unor formaţii puternice. Încrezător în forţa echipei sale, Alexandru Weber a declarat că va lupta pentru promovare până la ultima minge şi este foarte optimist că acest nucleu format are şanse reale de a îndeplini obiectivul impus de Primăria Municipiului Sebeş şi Consiliul Judeţean Alba.

De partea cealaltă, formaţia de handbal masculin Voinţa Savini Due Sebeş, aflată la prima participare din istorie în Divizia A a avut un tur extraordinar, cu 9 meciuri câştigate, unul pierdut şi un meci terminat la egalitate. Trupa de băieţi din Sebeş ocupă poziţia secundă în clasament şi se află la doar 2 puncte de liderul CSM Oradea. Încă de la înfiinţarea echipei, Alexandru Weber ne declara că îşi doreşte în principal promovarea handbaliştilor din judeţul Alba, iar după acest parcurs, tehnicianul a demonstrat că handbaliştii judeţului au forţă şi pot reprezenta o putere la nivel naţional.

Mai jos puteţi urmări un material video cu antrenorul celor două echipe de handbal din Sebeş care vorbeşte despre anul 2013, respectiv de planurile pentru anul 2014.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.