Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Activităţi recreative şi creative la Şcoala de vară din Sebeş

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

scoala de varaAsociaţia ”Sunetul muzicii” şi Primăria municipiului Sebeş derulează, în perioada 18 iulie – 20 august proiectul ”Școala de vară 2016 – muzica şi influenţa acesteia în activităţile recreative şi creative”, finanţat de Primăria Sebeş.

Proiectul se derulează în cadrul programului anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile persoanelor fizice sau persoanelor juridice fără scop patrimonial, aferent anului 2016. În cadrul proiectului sunt prevăzute 11 ateliere, ce se vor bucura de îndrumarea a 26 de profesori de la Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Şcoala Gimnazială Petreşti şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Sebeş. Acest demers se adresează tuturor celor ce doresc să se destindă într-un mod plăcut şi util, dar mai ales comunităţii de elevi şi preșcolarilor din municipiul Sebeş. Cele 11 ateliere sunt: ”Curs de chitarǎ”, ”Cum sǎ pronunţǎm corect-exerciţii de dicţie”, ”Grup vocal”, ”Artǎ decorativǎ”, ”Limba franceză şi prietenii săi”, ”Artǎ decorativǎ tradiţionalǎ”, ”Atelierul de şah”, ”Curs de prim ajutor”, ”Designul vestimentar între fantezie creatoare şi responsabilitate”, ”Activităţi practice prin tehnica Iris Folding” și ”Ce pot face din şerveţele? – tehnica şerveţelului”. Le vor împărtăşi copiilor din experienţa lor, pe perioada desfășurării proiectului, profesorii: Valentina Braşoveanu, Maria Boroica, Adriana Boghici, Iulia Georgiana Botiș, Maria Cibu, Eugenia Cibu, Ionela Cristian, Maria Crăciun, Cornelia Cosma, Gheorghe Dǎrǎmuş, Gheorghe Dumitriu, Ana Dragomir, Ana Adriana Frățilă, Petru Fǎgǎraş, Diana Cristina Galață, Maria Ghibescu, Nicolae Dănuț Iosub, Simona Ana Mara, Simona Romana Marinca, Liana Miclǎuş, Daniela Florina Nicoară, Petronela Ștefan, Angela Paraschiva Similie, Maria Doina Suciu, Georgeta Tărîţă, Mara Hermina Tomuș. Proiectul se află la cea de-a doua ediţie, prima fiind desfăşurată cu succes anul trecut, când a avut loc tot cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Sebeş. În perioada 7-14 august, proiectul are ca invitaţi 10 elevi şi două cadre didactice din oraşul Străşeni – Republica Moldova, oraş înfrăţit cu municipiul Sebeş. Se vor ocupa de buna desfăşurare a acestui proiect: Nicolae Dǎnuţ Iosub – vicepreşedinte, Luminița Dărămuş – responsabil financiar, Petru Fǎgǎraş și Gheorghe Dǎrǎmuş – coordonatori ai activităților atelierelor. Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 18 iulie, la ora 18.00, la Baza Sportivă din Parcul ”Arini” Sebeș. Înscrierile pentru Școala de vară se fac la secretariatul Liceului cu Program Sportiv Sebeş (Şcoala nr. 3), între orele 8.00 şi 16.00.

Adriana DURIGĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ-Cultură

Olar Constantin, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebes, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tau”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a găzduit, weekend-ul trecut, etapă finală a Concursului de Istorie pentru liceeni „Spune povestea locului tău”.

Concursul este unul de prestigiu, aflat la cea de-a VIII-a ediție și este organizat de Asociația „PhiloHistoRiss” împreună cu Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul UniversitățiiBabeș-Bolyai” și cuprinde două etape. Etapă finală a reunit 14 prezentări ale unor elevi din toate zonele geografice ale țării. Din juriul acestui concurs au făcut parte nume de sonore din domeniul istoriei precum Prof. Univ. Ovidiu Augustin Ghitta, decanul Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și alții.

Elevul Constantin Olar de la Colegiul Național „Lucian Blaga”din Sebeș a prezentat o lucrare în care a adus în prim plan un erou din comună sa de domiciliu, Pianu de Sus. Pe lângă metodele clasice de documentare, și anume cercetarea studiilor și publicațiilor de specialitate, a folosit și metode specifice istoriei orale cum ar fi interviul cu persoane vârstnice din sat realizat în scopul culegerii unor mărturii, sau folosirea unor interviuri realizate în urmă cu mulți ani, reușind impresionezesi se întoarcă acasă cu Premiul I. Elevul este pregătit de doamna profesor Damian Elena.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rasa Radu Flavius, elev al Liceului Tehnoogic Sebeș, premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Spaniolă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Elevul Rasa Radu-Flavius, din clasa XII B, de la Liceul Tehnologic Sebeș, prof. coordonator fiind doamna Lucia Modoeanu, a obținut Premiul special pentru originalitatea discursului, la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – Limba spaniolă, desfășurată la Bacău, în perioada 26 – 30 aprilie 2025.

Pentru Radu a fost o experiență inedită, iar emoțiile constructive s-au concretizat într-o binemeritată recunoaștere a talentului și originalității. De asemenea, felicitări și mulțumiri doamnei profesoare Lucia Modoeanu, pentru dăruire și profesionalism în pregătirea tuturor elevilor care au participat la faza și județeană și națională a Olimpiade de Limbi Romanice!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Comportare excelentă a elevilor Liceului German Sebeș, la etapa națională a Olimpiadei de Limba Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 10 și 13 aprilie 2025, Timișoara a găzduit etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora.

La această competiție Liceul German Sebeș a fost reprezentat de elevii Mihai Alexandru Istrate (clasa a VI-a), Ana Vlad (clasa a VII-a), Fabian Mucsi-Amariței (clasa a VIII-a), Alisa Oana Antonia Truța (clasa a IX-a), Ana Capătă (clasa a X-a) și Darius Răulea (clasa a XI-a).

Coordonați de profesoarele Mioara Cojocaru și Lacrima Bădescu, aceștia au obținut următoarele premii: Premiul III (Alisa Oana Antonia Truța), Premiul Special (Ana Vlad, Fabian Mucsi-Amariței, Ana Capătă, Darius Răulea), Premiul „În inima cetății” (Mihai Alexandru Istrate) și Premiul „Așteptându-l pe Godot” (Ana Capătă).

„Felicitări tuturor, elevi și profesori, pentru munca depusă și rezultatele obținute!”, au transmis reprezentanții Liceului German Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes