sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Acțiune umanitară de colectare de alimente pentru casele de copii organizată de Parohia Petrești I

Acțiune umanitară de colectare de alimente pentru casele de copii organizată de Parohia Petrești I

Publicat în 19.11.2014 la ora 16:10

Parohia Ortodoxă Petrești I, Protopopiatul Sebeș, în colaborare cu Centrul de voluntariat al bisericii, a inițiat o acțiune de colectare de alimente pentru casele de copii cu dizabilități ”Sfânta Ana” și ”Sfânta Maria” din Alba Iulia.

Acțiunea s-a desfășurat la începutul Postului Nașterii Domnului și timp de o săptămână, credincioșii parohiei au donat alimente de primă necesitate, din cămara proprie: cartofi, morcovi, conserve, zacuscă, bulion și alte produse de bază. Alături de aceste produse, aceștia au mai adăugat zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și dulciuri.

Un rol esențial în această activitate l-au avut tinerii din cadrul Centrului de voluntariat Petrești I, care au depus eforturi substanțiale pentru ca alimentele să fie transportate în siguranță la cele două case de copii.

„Urmând pilda Samarineanului milostiv, credincioșii parohiei noastre s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor copiilor cu dizabilități din centrele de plasament. Ei au dăruit din suflet produse cât mai naturale, știind că acești copii sunt cu nevoi speciale. Demersul lor se integrează într-un proiect mai larg, inițiat de Patriarhia Română la începutul Postului Crăciunului, acela de a-i ajuta pe cei sărmani, având conștiința că și acești copii sunt ai noștri”, a declarat părintele Marius Slevaș, preot paroh la Parohia Petrești I.

Comunicat de presă.

Facebook 

Acțiune umanitară de colectare de alimente pentru casele de copii organizată de Parohia Petrești I
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.