Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Acțiune umanitară organizată în parohia Cut, protopopiatul ortodox Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Ne aflăm în perioada postului închinat Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, timp în care suntem chemați să ne manifestăm credința lucrătoare prin iubire.

Și în acest an, credincioșii din parohia Cut au derulat o acțiune umanitară de strângere de alimente și rechizite școlare pentru copiii cu posibilități materiale reduse, care provin din familii defavorizate. Activitatea s-a derulat în zilele premergătoare sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

Astfel, s-au alăturat proiectului „Darul bucuriei” numeroși credincioși ai parohiei Cut, sub atenta coordonare a subsemnatului, dimpreună cu preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale „Septimiu Albini” din localitate, coordonați de doamna prof. dir. Sanda Negrea și de alte cadre didactice. Darurile au fost oferite copiilor ocrotiți în cadrul Casei de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard, îngrijiți de familia părintelui Ioan Stănilă.

Pr. paroh Adrian Nistor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Atelier de educație financiară, organizat la Liceul German Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 8 decembrie 2023, Liceul German Sebeș a găzduit primul atelier de educație financiară din cadrul proiectului „START MAJOR”.

„START MAJOR” este un program de educație financiară și de carieră, care pregătește elevii pentru independență, implementat de Asociația „The Social Incubator” București, cu sprijinul UniCredit Bank și cu participarea unui număr de aproximativ 3000 de tineri din municipiul București și 9 județe ale României (Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș).

Prin parteneriatul încheiat de Liceul German Sebeș, cu Asociația „The Social Incubator” București, elevii clasei a X-a au beneficiat de o experiență interactivă, coordonată de doamna formator Estera Uțiu, al cărei scop a fost pregătirea elevilor pentru ceea ce înseamnă independența financiară și succesul în carieră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Acțiune umanitară a elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Și în acest an, la Școala Gimnazială nr. 2 din Sebeș, s-a derulat proiectul „Dăruind, vei dobândi!”. Este al nouălea an consecutiv când elevii unității de învățământ participă la acțiunea intitulată „Săptămâna legumelor și fructelor”, activitate inclusă în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.).

Astfel, la îndemnul și sub coordonarea doamnei director Iulia Iftime Paulescu, a consilierului psihopedagogic Cristina Jurj, a învățătorilor și a diriginților, ei au reușit să strângă o cantitate însemnată de legume și fructe, care au fost oferite copiilor de la Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard, coordonată de familia părintelui Ioan Stănilă.

Pentru copiii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeș a fost un bun prilej de a-și exersa virtutea milosteniei și de a-și manifesta generozitatea și dragostea față de aproapele, împlinind porunca Mântuitorului Hristos: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți!”.

Prof. Simona Maria Nistor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Vineri, 10 noiembrie 2023, prima întâlnire a clubului de șah al Liceului German Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de vineri, 10 noiembrie 2023, a avut loc prima întâlnire a clubului de șah al Liceului German Sebeș, coordonat de domnul profesor Mihai-Octavian Groza.

Ideea înființării clubului de șah s-a născut după participarea elevilor noștri la turneul de șah găzduit de Carolina Mall în data de 5 octombrie 2023.

La prima întâlnire a clubului de șah au participat elevii Raul Ștefan Jurca, Alex Ursu-Carat, Ioel Pienariu, Miriam Mihu Rebeca, Sebastian Prunoiu și Nicolae Ștefan Dumitru din clasele a VII-a și a VIII-a, cărora sperăm că li se vor adăuga și alți elevi pasionați de sportul minții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes