Știri din zonă
Zonă de agrement cu ștrand, lac și bărci, în construcție la Gârbova. Se va deschide în această vară
Cetățenii din zona Gârbova, dar și locuitorii din zona Sebeș-Alba Iulia, pentru că distanța e foarte mică, mai ales că la Cunța e un nod rutier la Autostrada A1, se vor putea bucura de o minunată zonă de agrement, cu ștrand și un lac cu bărcuțe, urmând ca pe viitor zona să se dezvolte și cu o zonă de glamping și restaurant.
„Cu ani în urmă, din lipsă de fonduri ale Primăriei, nu ne puteam desfășura activitatea aici și am ajuns la un consens, cu Consiliul Local, să scoatem în concesiune să putem moderniza zona de agrement”, a declarat primarul Ioan Muntean pentru ziarulunirea.ro.
Licitația publică pentru terenul de peste 15.000 de mp care va fi modernizat a fost câștigată de firma CONLAN.
În zonă de agrement a fost deja amplasat un cort pentru evenimente, montat provizoriu, pe viitor urmărindu-se proiectarea unui mini-hotel de 3-4 stele.
În ceea ce privește zona fostului ștrand, deja se lucrează la amenajarea unei piscine de aproximativ 130 mp, iar plaja exterioară depășește 200 mp.
Pentru cei care vor dori să se relaxeze, în zona lacului va fi construit nou ponton cu câteva bărcuțe pentru plimbare pe apă.
Lucrările ar trebui să fie finalizate la jumătatea lunii august, când va fi dată în folosința zona de piscină: ”Suntem în ultima etapă, într-o zi, maxim două, o să înceapă hidroizolarea, după care o să începem alimentarea cu apă. Stațiile de filtrare sunt și ele deja venite. Pe partea de ponton și de lac, posibil să nu reușim chiar până la jumătatea lunii august să dăm drumul și la bărcuțe, din cauza nivelului de apă puțin scăzut”.
Investițiile însă nu se opresc aici, iar partea din spate va fi amenajată cu o zonă de glamping, unde turiștii se vor putea caza la cort. Cu timpul, probabil într-un an sau doi, se are în vedere crearea de facilități pentru luat masa, eventual un restaurant.
Pentru început se va apela însă la câteva chioșcuri mobile, cu burgeri și băuturi.

Știri din zonă
Activitate catehetică pentru 30 de copii din Parohia Loman, în cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”
În cadrul programului educațional „Săptămâna Verde”, organizat la Școala Gimnazială din localitatea Loman, în perioada 5-9 mai 2025, parohia Loman, protopopiatul Sebeș, a organizat o activitate catehetică pentru 30 de copii.
În prima parte a activităților, elevii s-au bucurat de un dialog captivant pe teme liturgice și biblice, presărat cu demonstrații practice, în prezența cadrelor didactice și a preotului paroh.
În a doua parte, s-a realizat un tablou artistic al întregii activități, fiecare tânăr aducându-și aportul prin desenarea unui simbol reprezentativ din mediul înconjurător. Cu toate că cei mici participă adeseori la sfintele slujbe, timpul petrecut în atmosfera degajată din cadrul studiului catehetic este edificator, oferindu-le prilejul ideal pentru a pune întrebări și a primi răspunsuri pe măsura curiozităților.
Pr. paroh Mihai-Claudiu Roșca
Știri din zonă
Sâmbătă, 10 mai 2025: Curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus
Sâmbătă, 10 mai 2025 va avea loc o acțiune de curățenie generală pe Via Transilvanica, la Pianu de Sus. Va fi în fapt Ziua Voluntarilor pe Via Transilvanica.
„Vă invităm în data de 10 mai 2025 pe traseul Via Transilvanica ce străbate comuna noastră, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Pianu de Sus, părinții adoptivi de kilometri, să participați la curățenia generală. Sunt așteptați reprezentanți ai oricărei instituții sau ONG. Informații la telefon 0258761111 viceprimar Voișan Ovidiu Iancu și la Școala Gimnazială Pianu de Sus, d-na. director Popescu Marcela”, au transmis reprezentanții Primăriei Pianu.
Știri din zonă
Acțiune educativ informativă a polițiștilor de la IPJ Alba, la Școala Gimnazială Săscoiori
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, i-au vizitat pe elevii Școlii Gimnaziale Săsciori, fiind întâmpinați cu zâmbete și întrebări.
Astfel, 66 de elevi au participat la discuții privind protejarea animalelor, responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm atunci când avem un animal și obligațiile pe care le au cei care dețin un animal. Respectul, empatia, compasiunea, atenția și grija sunt primordiale în relația cu necuvântătoarele, fundamentarea acestora fiind necesară de la o vârstă fragedă.
Scopul acestor sesiuni informativ-educative îl constituie cultivarea timpurie a unei atitudini pozitive față de animale.