sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Zilele Sebeşului 2013 – o sărbătoare de excepţie care a atras mii de spectatori

Zilele Sebeşului 2013 – o sărbătoare de excepţie care a atras mii de spectatori

Publicat în 20.08.2013 la ora 14:21

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 16 august, în sala „Radu Stanca” a Primăriei Sebeş a avut loc deschiderea oficială a Zilelor municipiului Sebeş, eveniment care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile.

Ghe. FeneserDupă primirea invitaţilor şi a delegaţiilor sosite la manifestare a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, în prezenţa prefectului Gheorghe Feneşer, a deputatului Ioan Dîrzu, a preşedintelui CJ Alba – Ion Dumitrel şi a gazdelor – primarul Alexandru Dăncilă şi viceprimarul Adrian Bogdan, alături de alţi reprezentanţi ai comunităţii.
Trei oameni de afaceri din zona Sebeşului şi 8 handbalişti care au făcut parte din echipa ce a câştigat titlul de campioană naţională la juniori 1 masculin în anul 1973 au primit titlul de cetăţean de onoare. Manifestările organizate cu prilejul marii sărbători de la Sebeş au continuat cu spectacole folclorice şi de muzică uşoară care au atras numeroşi iubitori de distracţie. Ansamblul folcloric “Augustin Bena” din Alba Iulia şi Ansamblul “Felician Fărcaşiu” din Sebeş au adus buna dispoziţie în rândul celor peste 6.000 de participanţi la manifestări, care au trăit la maximum melodiile. A urmat apoi un spectacol pentru copii – show-ul lui Micky Mouse – care
s-au bucurat că revăd îndrăgitele personaje din desenele animate. Pe scena 1, din vecinătatea Casei de Cultură “Lucian Blaga” Sebeş, unde prezentarea programului a fost asigurată de Liviu Vârciu, au evoluat formaţiile Our Band şi Nonprofit, care au cucerit tinerii iubitori de muzică rock. A urmat apoi Gino, care a susţinut un recital, interpretând melodii din repertoriul propriu, precum şi alte cunoscute piese muzicale. A urcat apoi pe scenă un invitat mult aşteptat de toţi cei prezenţi la sărbătoare – Cabron, cu binecunoscuta sa piesă “Frunzele şi iarba” şi alte melodii îndelung aplaudate de fanii săi. Prima zi a manifestării s-a încheiat cu Hara, iar apoi, în aer liber, a fost organizată o discotecă, eveniment care a atras numeroşi iubitori de distracţie şi de muzică bună.
Miss Zilele Sebeşului – Daniela Marian
În cea de-a doua zi, manifestările au debutat cu prima ediţie a concursului de frumuseţe “Miss Zilele Sebeşului”. Au dorit să-şi demonstreze calităţile 7 tinere din judeţ, iar la final trofeul a revenit unei teiuşence – Daniela Marian, care a cucerit asistenţa nu doar prin frumuseţea sa, cât şi prin inteligenţă şi dezinvoltură. Locul al doilea a fost ocupat de Daniela Victoria Bic – din Sebeş, iar cel de-al treilea de Claudia Dabişa din Alba Iulia. Daniela Marian are ochi albaştri, părul roşcat şi s-a născut în anul 1993 la Teiuş. Este studentă, are o înălţime de 1.72 cm şi 55 kg, iar pasiunea sa este dansul. După concursul de frumuseţe a avut loc o prezentare de modă Ioana Sabău, completată de Fantasy Dance. La orele serii, manifestările celei de a doua zi s-au încheiat cu concertele susţinute de Anda Adam, Alex Mica, Guess Who şi Smiley. Programul a fost prezentat de Liviu Vârciu şi peste 7.000 de spectatori au luat parte la concertele serii. Pe scenă a urcat Anda Adam, împreună cu dansatorii ei, cucerind publicul cu piesele sale timp de aproape o oră. Apoi, spectatorii au interpretat alături de Alex Mica melodia „Dalinda” şi s-au bucurat de atmosfera de excepţie. Guess Who a interpretat multe din cunoscutele sale piese şi a avut parte de mii de aplauze. Aşteptat de public, a urcat pe scenă Smiley, împreună cu trupa sa, oferind o demonstraţie de muzică bună şi virtuozitate. Spectacolele serii au luat sfârşit cu o manifestare dedicată iubitorilor de folclor.
Duminică, 18 august, aproape 400 de artişti au luat parte la parada portului popular, din zonele Daia Română, Cut, Şugag, Săsciori, Sebeşel, Căpâlna, Petreşti, Lancrăm şi Sebeş. Au susţinut recitaluri Fanfara din Petreşti, Ansamblurile folclorice din zona Sebeşului, Ansamblul folcloric “Doina Moţului” şi Ansamblul folcloric “Felician Fărcaşiu” Sebeş. La orele serii, pe scena din apropierea Casei de Cultură, au încântat spectatorii prin evoluţiile lor tulnicăresele, Ansamblul folcloric “Junii Sibiului”, Ioana Breda Morar, Ilie Medrea, Adina Hada, Dumitru Fărcaş, Angela Rusu şi Aurel Tămaş, artiştii având parte de o prezentare pe măsură a lui Rabă de la Cluj. Sărbătoarea Zilelor Sebeşului 2013 s-a încheiat cu focuri de artificii. Felicitări organizatorilor pentru programul de excepţie oferit miilor de spectatori!

Adriana DURIGĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.