sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Virgil Costea, HC Alba Sebeș: „Principala preocupare este asigurarea finanţării, apoi ne gândim la evitarea retrogradării”

Virgil Costea, HC Alba Sebeș: „Principala preocupare este asigurarea finanţării, apoi ne gândim la evitarea retrogradării”

Publicat în 09.12.2015 la ora 15:27

hc-alba-sebes-u-cluj-sep-2015Aşteptată de un deceniu, revenirea handbalului feminin din Sebeş pe prima scenă s-a dovedit un fiasco total în prima parte a campionatului, sebeșencele reușind doar 4 puncte după 13 runde disputate în Liga Naţională.

Un parcurs mult departe de pretenţii care a adus multă amărăciune pentru suporterii din Sebeş, fini cunoscători ai sportului pe semicerc, o tradiţie în urbe. „Printr-un proiect ce durează de 4 ani ideea de handbal în Sebeş, obiectivul numărul unu de la înfiinţarea clubului, s-a pus în practică, am acces pe prima scenă”, a menţionat preşedintele Virgil Costea. Acesta a caracterizat şi turul Ligii Naţionale, încheiat pe penultima poziţie de formaţia din Alba. “Un parcurs dezamăgitor, faţă de pretenţii şi angajamentele iniţiale ale antrenorului şi ale întregii echipe. Au fost rezultate nejustificate, raportat la condiţiile oferite şi valoarea contractelor. În aproape toate jocurile, cu două trei excepţii, în repriza secundă au apărut căderi inexplicabile. Noi am sperat de la etapă la etapă în jocuri bune, însă numai cu HC Zalău ne-am trezit la realitate şi am evoluat aşa cum ne doream”, a afirmat Costea.

• Strategie dependentă de obţinerea finanţării

În prima parte a campionatului, HC Alba Sebeş a avut un buget cifrat la 700.000 de lei, asigurat de autorităţile locale şi judeţene, plătindu-se salariile jucătoarelor pe trei luni, mai fiind neachitate lunile octombrie şi noiembrie. „Până la a discuta de strategia handbalistică, şi a prezentului, dar şi a viitorului, la toate palierele organizatorice, trebuie să asigurăm finanţarea echipei, în discuţii cu factorii responsabili şi agenţii economici. Primordială va fi în următoarea perioadă asigurarea bugetului de către finanţatori, dar şi termenele clare de virare a banilor”, a mai precizat Virgil Costea.

În funcţie de obţinerea fondurilor se stabileşte şi strategia pe termen scurt şi mediu, respectiv un plan realist pentru menţinerea echipei în campionat, în paralel cu formarea unei formaţii competitive pentru ca în vară să se atace iarăşi promovarea (chiar dacă aceasta înseamnă în retur să se mizeze pe jucătoare mai ieftine financiar, pentru reducerea costurilor).

• Şedinţa de analiză a Consiliului de Administraţie

În cursul săptămânii este prevăzută o şedinţă a Consiliului de Administraţie, întâlnire în cadrul căreia vor fi luat în discuţie toate aspectele: buget, înlocuirea antrenorului, campania de transferuri, renunţarea la anumite jucătoare etc. „Urmează o analiză la sânge a tuturor părţilor implicate. Recunoaştem că în situaţia dată ar fi o adevărată minune pentru a evita retrogradarea sau măcar să ajungem la baraj. Ar fi nevoie de 4 jucătoare de valoare, peste media valorică a echipei, ce ar implica o suplimentare a bugetului”, a mai spus oficialul Sebeşului.

• Evitarea retrogradării o minune, penalizări pentru jucătoare

Cu certitudine eşecurile pe linie din această perioadă nu vor rămâne fără urmări, iar handbalistele urmează să fie sancţionate financiar pentru aceste rezultate departe de aşteptări şi pretenţii. „O să propun ca jucătoarele să fie penalizate cu un procent din salarii, conform regulamentelor în vigoare. Se va hotărî la întâlnirea Consiliului de Administraţie”, a încheiat preşedintele HC Alba Sebeş. Aşadar, concluzie: deziluzii pe toate liniile şi, ce urmează? Buget (suficient sau nu), strategie handbalistică (viabilă, sau nu), nou antrenor (sau nu), viitor incert (cu siguranţă)…

Facebook 

Virgil Costea, HC Alba Sebeș: „Principala preocupare este asigurarea finanţării, apoi ne gândim la evitarea retrogradării”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.