sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Un bărbat din Vâlcea a rămas fără marfa pe care încerca să o vândă la Sebeș după ce nu a putut face dovada provenienței acesteia

Un bărbat din Vâlcea a rămas fără marfa pe care încerca să o vândă la Sebeș după ce nu a putut face dovada provenienței acesteia

Publicat în 29.05.2013 la ora 11:21

Un bărbat din Vâlcea a încercat să vândă angajaţilor Judecătoriei Sebeş mai multe produse pentru care nu avea acte legale de provenienţă. A fost surprins de jandarmi şi s-a ales cu marfa confiscată.

jandarmi-scandal-sebesPotrivit Jandarmeriei Alba, “marţi, 28 mai a.c., în jurul orei 14.00, Niculae S. ( 50 de ani ) din Râmnicu Vâlcea a intrat în imobilul în care funcţionează Judecătoria Sebeş cu intenţia de a vinde angajaţilor instituţiei produse de igienă şi de îngrijire corporală. A fost observat imediat de jandarmii care asigură protecţia obiectivului de magistratură şi, în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu deţinea acte legale de provenienţă a produselor pe care dorea să le comercializeze. Mai mult, acesta nu a fost în măsură să prezinte documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. În aceste condiţii, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, iar marfa găsită asupra sa a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Pentru prevenirea acestor fapte, reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1000 şi 1500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.”

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.