Sebeșeni
Tânăr antreprenor din Sebeș, desemnat Specialist SEO al anului 2023 în România, la gala BizzClub
Un tânăr antreprenor din Sebeș, expert în optimizarea motoarelor de căutare (SEO) a strălucit recent în lumina reflectoarelor, obținând titlul de Specialist SEO al Anului 2023 la prestigioasa Gala Bizz.Club. Iulian Ghișoiu și-a împărtășit bucuria și recunoașterea primită printr-un mesaj emoționant postat pe platforma socială Facebook.
Cu mândrie și entuziasm, Iulian a transmis următorul mesaj pe rețeaua sa de socializare: „Sunt onorat să vă anunț că am fost desemnat Specialist SEO al Anului 2023 în România la gala Bizz.Club! Mulțumesc BIZZ.CLUB Romania, o comunitate extraordinară de business networking, pentru această recunoaștere și pentru contribuția lor remarcabilă la dezvoltarea afacerilor și antreprenoriatului în România și dincolo de granițe.”
Realizarea lui Iulian nu este doar o victorie personală, ci și un tribut adus pasiunii și angajamentului său față de domeniul SEO. În cadrul firmei sale, TargetWeb, Iulian Ghișoiu s-a dedicat nu doar optimizării website-urilor pentru motoarele de căutare, ci și împărtășirii cunoștințelor sale. Un exemplu elocvent este cursul „Nr 1 pe Google Maps”, dezvoltat în colaborare cu Paul Ardeleanu, care a primit apreciere pentru contribuția sa la educația în domeniu.
De asemenea, Iulian a anunțat un webinar viitor, programat pentru marți, 21 noiembrie, cu titlul „Webinar Gratuit: Devino expert SEO și încasează +4.500 de euro în fiecare lună”. Cu peste 900 de participanți înscriși deja, această inițiativă evidențiază dorința lui Iulian de a împărtăși expertiza sa și de a inspira alți antreprenori și aspiranți SEO.
Gala Bizz.Club a oferit nu doar o recunoaștere a excelenței lui Iulian în domeniul SEO, ci și o platformă pentru a evidenția contribuția sa la comunitatea de afaceri și antreprenoriatul din România.
Comunitatea locală din Alba Iulia este mândră de realizările lui Iulian Ghișoiu, iar acest tânăr talentat devine un model de inspirație pentru ceilalți, arătând că cu pasiune, munca asiduă și devotament, oricine poate atinge vârfurile succesului în lumea antreprenoriatului și a SEO-ului.

Sebeșeni
Sebeșanul Paul Berghean, reinterpretare modernă a colindei „Vin colindătorii”
Paul Berghean, un tânăr din Sebeș cunoscut sub numele de scenă PAULL, a lansat la începutul lunii decembrie 2025 un nou proiect de suflet, de data aceasta dedicat sărbătorilor de iarnă. Acesta a lansat o reinterpretare modernă a colindului „Vin colindătorii.

Paul este un tânăr artist originar din Sebeș, județul Alba. Are 21 de ani și este student la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Cântărețul este deja cunoscut pe scene pentru energia și emoția pe care le transmite în concerte.
După lansarea piesei sale pop „Permanent”, PAULL revine cu un nou proiect de suflet dedicat sărbătorilor de iarnă: colinda „Vin colindătorii”.
„Este o piesă în care am pus multă emoție și sinceritate, inspirată din tradițiile copilăriei și din bucuria iernilor trăite acasă. Colinda are și un videoclip de sezon”, a transmis tânărul. Vă mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul din acest an. Muzica m-a adus mai aproape de voi, iar voi mi-ați dat puterea să merg mai departe.
„Vă dăruiesc colinda „Vin colindătorii” cu toată inima și sper să vă aducă lumină, căldură și bucurie în aceste sărbători. Crăciun fericit și un An Nou plin de speranță și împliniri!”, mai spune artistul.
Sebeșeni
Rețetă specială, prezentată în emisiunea Chefi la Cuțite de un tânăr din Sebeș. A primit „cuțitul de aur”
Alexandru Gabriel Helju, un tânăr de 32 de ani din Sebeș, a impresionat la Chefi la Cuțite cu o rețetă cu langustină care i-a adus „cuțitul de aur” în cadrul emisiunii.

Unul dintre chefi a recunoscut că CV-ul lui Alexandru Helju este impresionant și că au realizat că farfuria este făcută de către un bucătar, așa că au jurizat ca atare. După câteva momente de suspans și discuții, chefii i-au oferit cele 4 cuțite, reacția lui Alexandru fiind: „Tremur tot, palmele sunt transpirate! Nu-mi vine să cred!”
Într-o discuție cu jurații, bărbatul a considerat că obiectivul său este de a ajunge până în finală.
Deloc mică a fost mirarea atunci când Chef Alexandru Sautner a oferit cuțitul de aur concurentului din județul Alba. „M-am simțit plutind pe un nor. Este cel mai mare cadou pe care l-am primit în viața asta”, a spus Alexandru Gabriel Helju.
El a povestit că s-a întors în țară pentru familie, în urmă cu doi ani, după ce a plecat la 23 de ani în Germania, locuind în Bavaria. Motivul principal pentru care a decis să revină în România este starea de sănătate a tatălui său. Bărbatul a recunosc că speră să rămână pentru o perioadă lungă în țară.
La vârsta de 32 de ani, concurentul se mândrește cu o carieră de excepție în bucătărie. Acesta a lucrat pentru mai multe restaurante, fiind la un pas să ajungă într-un local celebru cu două stele Michelin.
Sebeșeni
Un tânăr inginer agronom din Sebeș a lăsat orașul pentru sat, din cauza pasiunii sale pentru cai
Eugen Alexandru Suhastru, un tânăr inginer agronom din Sebeș, a lăsat în urmă cu 7 ani viața comodă de la oraș și s-a mutat la țară, la Pianu de Jos, unde a înființat un centru de echitație și o fermă de păuni. În prezent, are 16 cai – iepe, armăsari, mânji – și vreo șase ponei.

Dragostea pentru animale a moștenit-o de la mama sa, iar decizia de a pleca din Sebeș și a se muta la sat a venit natural, pentru că, spune Eugen, „dacă îți place ceea ce faci, nu ți-e greu niciodată și dacă vrei să te ocupi de animale, te duci acolo unde poți să le crești”.
A avut animale încă de mic copil, iar acum a ajuns să crească animale mai mari, care îi oferă plăcere, încredere și libertate: „Sunt suflete de la care oricine se poate încărca cu energie pozitivă”, a mărturisit tânărul pentru ziarulunirea.ro.
Inginer agronom, tânărul şi-a dat seama de mic copil că vrea să lucreze cu caii. Mult timp i-a lipsit însă locul ideal pentru ferma la care visa, iar odată găsit, au urmat ani întregi de sacrificii pentru a construi: „De mic desenam cai și îmi plăcea să-i văd. În Sebeș, cu mult timp în urmă, erau doi cai negri, cu părul lung la picioare, care trăgeau o trăsură mare – nu știu dacă era funebră sau nu. Mi-au plăcut foarte mult caii aceia și de atunci desenam doar cai. Am visat mereu să am calul meu. Acum nu am doar unul, am mai mulți – caii mei”, își amintește Eugen.
Tânărul spune că a avut posibilitatea să lucreze într-o fermă, dar nu a putut renunța la pasiunea și visul de a avea caii săi, să îi vădă și să îi crească el, să se bucure de ei: „Dragostea pusă în îngrijirea cailor și seriozitatea cu care conduc o oră de echitaţie sau o drumeţie nu le-aș fi putut avea dacă eram obligat să lucrez pentru altcineva, fără plăcere. Când ești constrâns, nu mai e pasiune, devine obligație”, mărturisește crescătorul.
A plecat de la zero și a construit cu mâna lui totul, de la adăposturile animalelor la țarcuri. Când i s-a ivit ocazia, a achiziționat terenurile din jur pentru a se extinde și pentru ca animalele atât de dragi lui să se bucure de libertate. A investit în echipamente pentru echitație, cu dresajul cailor, dar și cu primele lecții de echitație. La ferma Suhastru sunt acum 16 cai, cu tot cu tineret, iepe gestante și armăsari. Nu lipsesc nici poneii, 6 adulți și doi mânji jucăuși, bucuria celor mici când ajung în locația de la Pianu de Jos.
La Ferma Suhastru, lecțiile de echitație nu presupun doar să te urci în șa și să călărești. Alături de Eugen, cursanții, copii în special, învață să cunoască caii, să interacționeze cu ei și să savureze fiecare moment împreună cu aceste animale nobile: „Facem lecții de echitație cu copii și începători. Pornim de la zero, îi învățăm să interacționeze cu calul, nu doar să se urce în șa și să plece. Îi lăsăm să țesale calul, să îl pregătească. Vrem ca experiența să fie plăcută și pentru om, și pentru cal”, spune crescătorul.
În ceea ce privește costurile, prima ședință de manej pentru cine vine ocazional este 150 de lei – 40 de minute efectiv pe cal, plus interacțiunea cu calul. Pentru abonamente (4, 6, 8 sau 10 ședințe), prețul scade: 10 ședințe costă 800 de lei.
Pentru cei experimentați, Ferma Suhastru de la Pianu de Jos vă oferă posibilitatea de plimbări călare în natură. O astfel de plimbare de două ore – două ore și jumătate costă 300 de lei: „Facem și plimbări de o zi, cu popas, povești, fript slănină la foc de tabără. Ieșirile se fac pe dealurile din împrejurimi. Avem trasee în zone împădurite, pe pășuni, pe urcări și coborâri. Avem teren pentru toate nivelurile de călăreți”, a mai adăugat Eugen.
Pentru începători, tânărul lucrează cu șase cai din cei aflați la Ferma Suhastru, iar pentru avansați pot fi folosiți și armăsari sau iepe mai iuți, care cer un călăreț hotărât. Copiii pot folosi și poneii și caii mari, în funcție de vârstă și aptitudini: „Am avut copii de 10 ani, nu din țară, ci din străinătate, care au mers singuri pe traseu, prin pădure, la pas sau la trap. Dacă copilului îi este frică și nu vrea să se urce pe ponei, nu luăm bani. Nu avem taxă de vizitare, dar cine dorește poate lăsa o donație pentru mâncarea cailor”, explică crescătorul.
Peisajul de la Ferma Suhastru din comuna Pianu este completat de câțiva iepurași pitici, de vreo 60–70 de păuni maturi, câțiva pui și păsări de curte – găini colorate, curci și rațe. Vizitatorii pot vedea caii, păunii, animăluțele. Cu păunii nu se poate interacționa direct, dar cei care doresc pot aduna pene căzute de la aceștia, mai ales în perioada de năpârlire.
La cei 34 de ani, tânărul inginer agronom nu se vede făcând altceva, iar dacă ar avea din nou 18 ani, ar alege același drum: „Dacă animalele te iubesc, de ce să nu le iubești și tu? Ori de câte ori ar trebui să iau de la capăt, aș alegere același drum”.
Dragostea lui Eugen pentru cai este imensă, bărbatul mărturisind că tot ce face este pură pasiune, iar animalele îl răsplătesc cu o afecțiune de nedescris când acesta se află în mijlocul lor.
Ferma Suhastru o găsiți în Pianu de Jos, ultima casă pe dreapta – numărul 118, la telefon 0742 162 345 sau pe Facebook, TikTok și Instagram.
Din Județacum 8 luniCând pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | sebesinfo.ro
Mondenacum 4 luniMesaje de Sfânta Maria 2025. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | sebesinfo.ro
Din Județacum 8 luniMESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | sebesinfo.ro
Din Județacum 8 luniCând sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | sebesinfo.ro
Mondenacum 12 luniMESAJE de Crăciun fericit 2024 ! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | sebesinfo.ro
Actualitateacum 2 luniMESAJE, URĂRI și FELICITĂRI de Sfinții Mihail și Gavrill 2025. Trimite-le un SMS celor care își sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro
Din Județacum 8 luniCe nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2025: Peste 900.000 de romani își serbează onomastica în 23 aprilie | sebesinfo.ro
Actualitateacum 7 luniCe nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025. În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro
























