sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Statuia din Lancrăm a poetului Lucian Blaga vandalizată de persoane necunoscute

Statuia din Lancrăm a poetului Lucian Blaga vandalizată de persoane necunoscute

Publicat în 09.05.2017 la ora 16:32

Statuia din Lancrăm a poetului Lucian Blaga a fost vandalizată în aceste zile de persoane necunoscute care au inscripționat pe soclul acesteia, cu vopsea, cuvinte obscene și jignitoare.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș, Nadia Mitrea, a declarat, că pe soclul statuii lui Lucian Blaga din Lancrăm au fost scrise în aceste zile cuvinte indecente.

Nadia Mitrea consideră că profanarea s-a produs în aceste zile, perioadă în care s-a desfășurat Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, fiind observată abia astăzi, zi în care se împlinesc 122 de ani de la nașterea filozofului și poetului român.

”Astăzi s-a observat pentru că în această dimineață a fost un eveniment la Lancrăm, la Casa Memorială ”Lucian Blaga”, și o parte din personalitățile de acolo au trecut pe la statuie și atunci au observat. Statuia e departe de casa din Lancrăm. Am anunțat poliția, s-au deplasat la fața locului”, a spus Nadia Mitrea.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș a mai declarat că la ora transmiterii acestei știri la fața locului se intervine pentru ștergerea înscrisurilor și cuvintelor jignitoare care au fost inscripționate.

Lucian Blaga, filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician și diplomat român, s-a născut la 9 mai 1895, la Lancrăm, unde a copilărit până la vârsta de 14 ani.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 76 ori

Statuia din Lancrăm a poetului Lucian Blaga vandalizată de persoane necunoscute
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.