sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Serviciile de salubrizare din Sebeș… mai scumpe

Serviciile de salubrizare din Sebeș… mai scumpe

Publicat în 24.02.2014 la ora 16:00

consilieri-locali-Sebes-CL-2013Consilierii locali din Sebeș vor dezbate și vor supune la vot în ședința de joi, 27 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor practicate de către SC Greendays SRL în cadrul Contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare a municipiului. Dacă proiectul va fi aprobat, cetățenii și firmele din Sebeș vor plăti tarife mărite cu 15 – 30% pentru colectarea deșeurilor menajere.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de reprezentanții administrației locale și Memoriului tehnico-economic depus de firma prestatoare, modificările se impun deoarece, în urma închiderii staţiei de sortare de la Orăştie, firma de salubrizare este obligată să depoziteze deşeurile la rampa de gunoi din Alba Iulia, administrată de S.C. Salprest S.R.L. De asemenea, se impune o ajustare a tarifelor prin aplicarea indicelui prețurilor de consum, raportat de Institutul Naţional de Statistică.

Având în vedere faptul că în conformitate cu contractul nr. 223/13.06.2013 încheiat cu S.C. Salprest SRL Alba lulia se va percepe şi un tarif pentru cheltuielile de depozitare în rampă, pentru deşeurile nesortate de 15.000 lei/persoană/lună şi la deşeurile sortate de 5.600 lei/persoană/lună, se impune o majorare a tarifului pentru persoanele fizice la deşeurile nesortate de la 3,5 lei/pers/lună la 4,59 lei/pers/lună, iar la deşeurile sortate de la 3,4 lei/mc.cu TVA la 3,9 lei/mc/cu TVA”, se arată în documentul anexat proiectului de hotărâre.

Totodată, se propune și ajustarea tarifelor pentru deșeurile ridicate de la persoanele juridice, respectiv de la 27,35 lei/mc la 32,35 lei/mc pentru deșeurile nesortate și de la 22,34 lei/mc la 26,43 lei/mc pentru deșeurile sortate.

În cazul prestaţiilor de care beneficiază individual, fără contract, persoanele juridice, prețul va crește de la 26,04 lei/mc cu TVA, la 30,8 lei/mc cu TVA.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.