sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Proiect de două milioane de euro pentru modernizarea Școlii generale din Șugag

Proiect de două milioane de euro pentru modernizarea Școlii generale din Șugag

Publicat în 22.06.2018 la ora 12:00

Consiliul Local și Primăria Șugag intenționează să implementeze un proiect, pe fonduri europene, pentru modernizarea Școlii generale din Șugag.

”Avem o echipă la Primăria Șugag care lucrează acum la acest proiect. Se pot finanța acest gen de proiecte cu sume de la 100.000 de euro la 7 milioane de euro. Noi estimăm că proiectul nostru necesită o finanțare de aproximativ 2 milioane de euro. Ce presupune această investiție? Presupune reabilitarea acoperișului, a fațadei, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea sălilor de clasă, atât la clădirea școlii cât și la clădirea internatului”, a explicat primarul comunei Șugag, Constantin Jinar.

Pentru modernizarea sălii de sport din Șugag a fost semnat contractul la AFIR și în maximum o lună va demara procedura de licitație. ”Finanțarea de 567.000 de lei a fost obținută prin GAL Mărginimea Sibiului, pe un proiect depus la AFIR. Valoarea eligibilă a proiectului este de 383.000 de lei. Acum este în faza de proiectare, la Franchini. În construcție avem acum o remiză PSI, avem deja o mașină de pompieri. În discuții cu biserica ortodoxă suntem acum pentru ridicarea a două capele”, explică primarul Jinar. ”Oamenii și-ar dori capela în curtea bisericii, dar locul este foarte strâmt acolo.

Primăria are deja achiziționat un teren pentru extinderea cimitirului, în altă parte, dar oamenii spun că este prea departe locul pentru capelă, e greu accesul pentru mașini. Capelele sunt absolut necesare pentru că avem mulți oameni care locuiesc la bloc, nu au unde să-și privegheze morții”, explică Jinar.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.