sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Prin proiectul național ”Let’s be eco” Şcoala Gimnazială Pianu de Sus a fost dotată cu 16 laptopuri

Prin proiectul național ”Let’s be eco” Şcoala Gimnazială Pianu de Sus a fost dotată cu 16 laptopuri

Publicat în 03.11.2017 la ora 10:00

Școala Gimnazială Pianu de Sus a fost declarată câștigătoare în proiectul național ”Let’s be eco” derulat de Garda Națională de Mediu, la care s-a înscris alături de Școala Gimnazială „Augustin Bena” Pianu de Jos.

Elevii au confecționat din deșeuri obiecte frumoase și utile, eforturile lor fiind răsplătite în final cu 16 laptopuri, care vor ajunge la cele două școli, pentru a îmbunătăţi activităţile procesului instructiv-educativ.

„Acest proiect a fost de fapt o mare familie în care s-au implicat elevii, părinţii, cadrele didactice, cu toţii şi-au pus în valoare imaginaţia, abilităţile, transformând deşeurile în ceva util, demonstrând astfel că orice deşeu poate fi refolosit. Elevii au conştientizat că educaţia ecologică nu-şi atinge scopul decât dacă este diseminată în societate, dacă comunitatea locală este receptivă la problemele de mediu, înţelegând necesitatea adoptării unui comportament ecologic. Cunoscând toate acestea, este de datoria noastră, a cadrelor didactice, să promovăm valorile educaţiei ecologice în rândul elevilor, dar şi al comunităţii din care facem parte, că numai prin astfel de activităţi poate fi salvat Pământul”, a declarat prof. Marcela Popescu, directoarea Școlii Gimnaziale Pianu de Sus.

În cadrul aceluiași proiect, din județul Alba au mai fost declarate câștigătoare Școlile Gimnaziale Săsciori și „Avram Iancu” Unirea.

R. G.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.