sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Prima ediţie “Şureanu Mountain Bike” și-a desemnat câștigătorii. Vezi cine sunt aceștia

Prima ediţie “Şureanu Mountain Bike” și-a desemnat câștigătorii. Vezi cine sunt aceștia

Publicat în 01.09.2014 la ora 16:42

sureanu-mountain-bike-2014Sâmbătă, 30 august, s-a încheiat prima ediţie a competiţiei “Şureanu Mountain Bike”, care a articulat încă o dată caracterul sportiv şi turistic al evenimentului “Şureanu Mountain Festival”.

Competiţia a reunit 63 de concurenţi din toată ţara, oferind tuturor, atât participanţilor, cât şi turiştilor care au urmărit concursul, şansa de a cunoaşte frumuseţile ţinutului vast, înalt şi încă “virgin” al Munţilor Şureanu.

Concurenții au parcurs traseul în siguranță, în asistența Serviciului Salvamont Alba și a Jandarmeriei. Potrivit organizatorilor, nu au existat accidentări și incidente, iar vremea a fost deosebit de frumoasă pentru acest weekend, care a încheiat cu succes evenimentul “Șureanu Mountain Festival”, desfășurat între 30 iulie și 31 august. Premiile au constat în bani și obiecte, iar înscrierea a fost gratuită. Traseul competițional a fost desfășurat în zona masivul Șureanu – masivul Pătru – Poarta Raiului – Valea Cugirului,  şi a avut o lungime de 20 de kilometri și o diferență de nivel de maxim 430 m.

Concursul are ca scop promovarea zonei, iar traseul a fost ales cu scop recreaţional pentru amatori, uşor, accesibil tuturor pasionaţilor de mountain bike.

Iată, mai jos, clasamentul competiției Șureanu Mountain Bike:

• Categoria JUNIORI (masculin și feminin, cu vârste de până la 18 ani)
Locul I – Roberto Burța, timp: 58 m 23 s
Locul II – Călin Sebastian Boată, timp: 1 h 08 min 43 sec
Locul III – Andrei Todescu, timp: 1 h 09 m 05 s

• Categoria FEMININ OPEN (cu vârste peste 18 ani)
Locul I – Ioana Toma, timp: 1 h 41 m 28 s
Locul II – Dana Mărie, timp: 1 h 46 m 24 s
Locul III – Eniko Cioica, timp: 1 h 53 m 08 s

• Categoria MASCULIN (cu vârste între 18 – 35 ani)
Locul I – Marius Pintea, timp: 1 h 00 m 21 s
Locul II – Ioan Cioica, timp: 1 h 02 m 30 s
Locul III – Andrei Rusu, timp: 1 h 11 m 30 s

• Categoria MASCULIN (cu vârste peste 35 ani)
Locul I – Marin Mărie, timp: 1 h 13 m 53 s
Locul II – Lazăr Burța, timp: 1 h 18 m 02 s
Locul III – Radu Rădoi, timp: 1 h 25 m 27 s

Semnificativ este faptul că reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. “I se cuvin mulțumiri, în acest sens, atât ciclistului Sorin Toma, care a propus traseul pentru Șureanu Mountain Bike, cât și membrilor clubului „Bicheru-Cycling”, care au marcat traseul și l-au promovat în grupurile-țintă.

“Vă mulțumim pentru prezența la Șureanu Mountain Festival, pentru încurajări și sprijin. Dorim să credem că, prin acest festival complex (care a cuprins sport, fotografie, etnografie, turism), împreună am adus un mic dar însemnat aport la ceea ce înseamnă identitatea Munților Șureanu în conștiința publicului. Vă așteptăm și în 2015, la cea de-a II-a ediție!”, au transmis organizatorii.

Competiția “Șureanu Mountain Bike” face parte din evenimentul ” Șureanu Mountain Festival”, organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Săsciori și Primăria Șugag.

FOTO: Florian Rareș Tileagă

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.