sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Obiectivele anului 2017 la Şugag: gazon sintetic pentru fotbal şi capelă în curtea şcolii generale

Obiectivele anului 2017 la Şugag: gazon sintetic pentru fotbal şi capelă în curtea şcolii generale

Publicat în 25.01.2017 la ora 11:17
   

Printre obiectivele Primăriei Șugag, pentru anul 2017, se numără realizarea unei necesare capele în localitate și amenajarea unui teren sintetic pentru fotbal în curtea școlii generale din localitate.

Potrivit estimărilor făcute pe plan local, pentru serviciile de proiectare a capelei ar fi necesară suma de 12.000 de lei, iar pentru lucrările de amenajare a terenului sintetic în curtea școlii generale, cu proiectarea inclusă, ar fi nevoie de 160.000 de lei. ”Pentru anul 2017, raportat la bugetul nostru, avem prevăzute doar achiziții directe, conform art. 7(5): Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 132.519 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 441.730 de lei. Aceasta este varianta zero care va fi introdusă în ședința de aprobare a bugetului local 2017, în termen de 45 de zile de la publicarea bugetului de stat. Adică, estimăm, luna martie. Până atunci nu putem discuta de sumele aprobate în programul anual de achiziții publice sau de achiziții directe. După aprobarea bugetului de stat/local valorile din anexă, în cazul nostru, vor fi diminuate considerabil, deoarece aceste nevoi și valori au fost estimate în funcție de referatele de necesitate întocmite de personalul angajat”, explică Lucian Rusneac, șef birou achiziții în cadrul Primăriei comunei Șugag.
Tot estimativ, s-a considerat că pentru organizarea a două evenimente marcante pentru comunitate, respectiv ”Statu’ la vase în Lunea Paștelui” și ”Zi bade cu fluiera” ar fi necesară suma de 35.000 de lei. Pentru întocmirea amenajamentelor pastorale aparținând comunei Șugag ar fi nevoie de 47.347,2 de lei, iar pentru serviciul de topografie și cadastru pentru intabularea pășunilor alpine în suprafață de 657,6 ha ar fi necesară suma de 5.260 de lei.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.