sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » O delegaţie oficială a Municipiului Sebeş prezentă la Komárom, în Ungaria

O delegaţie oficială a Municipiului Sebeş prezentă la Komárom, în Ungaria

Publicat în 30.04.2017 la ora 18:42

În perioada, 27 aprilie – 1 mai 2017, o delegaţie oficială a Municipiului Sebeş, formată din primarul Dorin Nistor, consilierii locali Alexandru Marcu şi Simona Itu, directorul SPAP Sebeş, Dorin Ordean, este prezentă la Komárom, onorând invitaţia partenerilor din Ungaria, de a participa la sărbătoarea oraşului.

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a avut întâlniri oficiale cu primarul din Komárom, dr. Molnar Attila, precum şi cu primarul din Komárno, Stubendek Laszlo. Mesajul transmis de primarul Dorin Nistor a fost unul de deplină deschidere spre dezvoltarea relaţiilor de cooperare internaţională prin intermediul proiectelor de twinning, având ca bază prietenia dintre comunităţile din oraşele noastre.

Din programul vizitei delegaţiei din Sebeş, menţionăm: participarea la deschiderea oficială a evenimentului „Zilele Komáromului”, întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor locale, vizitarea obiectivelor de interes local, în special a fortăreţei (datând din sec. al XVI-lea), situată în punctul unde râul Vah se varsă în Dunăre.

Localitatea Komárno se află în Slovacia, pe râurile Dunăre și Váh. Partea mai mare de pe malul stâng este situată în Slovacia (Komárno), partea mai mică, pe malul opus, se află în Ungaria (Komárom). Părţile sunt legate printr-un pod. Komárno are circa 37.000 locuitori şi este un important centru al comunităţii maghiare din Slovacia. Oraşul se mândreşte cu centrul istoric şi cu fortăreaţa care a avut un rol important în istorie, fiind renumită pentru faptul că nu a fost niciodată cucerită. De cealaltă parte a Dunării, Komárom are o populaţie de circa 19.000 de locuitori, iar acordul de cooperare internaţională cu Municipiul Sebeş a fost semnat în anul 2001. Înfrăţirea cu Komárno o consemnăm în anul 2005.
La final, menţionăm faptul că din componenţa delegaţiei desemnate să reprezinte Municipiul Sebeş la aceste întâlniri oficiale cu cele două oraşe înfrăţite ar fi trebuit să facă parte şi doamna consilier local Elena Aron, care însă a renunţat la deplasare.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare
Primăria Municipiului Sebeş

Acest articol a fost citit de 120 ori

O delegaţie oficială a Municipiului Sebeş prezentă la Komárom, în Ungaria
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.