Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

sebesinfo.ro

Publicat

în

Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de Uniunea Europeană prin programul Acreditare Erasmus+ Domeniul Educație Școlară.

Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș este beneficiarul Acreditarii Erasmus+ Domeniul Educație Școlară pentru perioada 2023-2027.

Profitând de oportunitate, elevii sebeșeni au participat la cursuri și au desfășurat activități atât la liceul „Institut de la Providence de Gosselies” din Charleroi, cât și la Parlamentul European de la Bruxelles, împreună cu elevii belgieni parteneri.

Au fost prezenți în trei zile la Parlamentul European, pentru vizite și activități. La Parlamentarium au descoperit ȋntr-un mod interactiv istoria și evoluția relațiilor dintre țările Uniunii Europene. Aceștia au vizitat Hemiciclul Parlamentului European, respectiv sala ședințelor europarlamentare plenare, primind explicații de la o persoană special desemnată. Muzeul Casa Istoriei Europene, aflat tot în incinta Parlamentului, i-a uimit prin bogăția de informații, imagini, documente video și audio puse la dispoziție.

Jocul de rol i-a plasat pe elevi în postura de parlamentari. Fiecare a primit statutul de deputat și programul unuia dintre cele patru partide politice implicate în negocieri, precum și textele a două directive aflate pe ordinea de zi: Directiva pentru solidaritatea în domeniul apei și Directiva pentru identificarea persoanelor. S-a discutat, s-a analizat, s-au format și rupt alianțe, s-au adus argumente. In final, elevii-deputați au votat un Plan de acțiune pentru economisirea apei și bugetul alocat acestuia. Tot ei au respins propunerea implantului de microcipuri, care îi viza pe cetățenii europeni.

„Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autoarei, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației”.

Prof. Todor Cornelia,
Coordonator Acreditare Erasmus+
Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Damaris Vasinc, elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională

sebesinfo.ro

Publicat

în

Damaris Vasinc elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș s-a calificat la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, după ce a obținut premiul I la etapa județeană a acestei competiții.

În acest an școlar ea a participat de asemenea pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada Națională de Istorie de la Brașov.

Alături de ea, va participa la Iași și colega ei de clasă, Alexandra Groza (premiul II la etape județeană) ambele eleve fiind pregătite de doamna profesor Elena Damian.

Concursul „Memoria Holocaustului” se organizează și se desfășoară în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare și este inclus în lista olimpiadelor și concursurilor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevi ai Liceului Tehnologic Sebes, agenți ai schimbării

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 10-12 mai 2024, elevi ai Liceului Tehnologic Sebeș au participat la Seminarul Național „Elevii, agenți ai schimbării”, organizat de eTwinning România, la București.

Județul Alba a fost reprezentat de elevele Rotariu Antonia și Maniu Andreea, ambele din clasa a XI-a, coordonate de doamna profesoară Câmpean Cristina, responsabil proiecte europene.

Agenda de lucru a inclus participarea la ateliere de scriere proiecte colaborative internaționale, la schimburi de bune practici și la activități de dezvoltare personală.

Activitățile culturale au inclus vizite la muzee, precum Muzeul de Artă Imersivă. Acest seminar a reprezentat un eveniment important în viață școlilor care implementează proiecte eTwinning, datorită participării a 50 de elevi și a 25 de profesori coordonatori din toată țara.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Trupa de teatru „Cam Atât” a Liceului Tehnologic Sebeș, premii la Festivalul „Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Premii, la cea de-a XVI-a ediție a Festivalul „Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga”, obținute de trupa de teatru „Cam Atât” a Liceului Tehnologic Sebeș, coordonată de doamnele profesoare Sanda Negrea și Rodica Groza.

„În cadrul Festivalului „ZILELE TEATRULUI PENTRU COPII LUCIAN BLAGA”, ediția a XVI-a, etapa județeană,organizat de Palatul Copiilor Alba, în 25 aprilie 2024, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupa de teatru CAM ATÂT, a Liceului Tehnologic Sebeș, sub coordonarea doamnelor profesoare Sanda Negrea și Rodica Groza, a obținut Locul II, Premiul I la secțiunea „Afiș”, precum și Premiul pentru cel mai bun decor”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes