sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Marele premiu, al ediției din acest an, a Festivalului Naţional „Felician Fărcaşiu” a fost câștigat de Andreea Ghiţiu, din judeţul Maramureş

Marele premiu, al ediției din acest an, a Festivalului Naţional „Felician Fărcaşiu” a fost câștigat de Andreea Ghiţiu, din judeţul Maramureş

Publicat în 15.11.2016 la ora 16:01

marele_premiu_festival_felician_farcasiu_sebes_2016S-a lăsat cortina peste ediţia a XIV-a a Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” de la Sebeş. Nu mai puţin de 54 de aspiranţi la marele premiu s-au înscris în concursul de interpretare a cântecului popular românesc, dând valoare unei ediţii speciale dedicate memoriei lui Felician Fărcaşiu, o personalitate unică a tezaurului folcloric românesc.

Comunitatea locală a răspuns cu interes invitaţiei lansate de organizatori, iar juriul a oferit spectatorilor prilejul de a asista la momente de spectacol în plus şi la emoţii suplimentare, prin decizia de a trimite în finala concursului de interpretare 20 de concurenţi, în loc de 15, cât s-a propus iniţial în programul evenimentului.

Marele premiu al Festivalului Naţional „Felician Fărcaşiu”, ediţia anului 2016, a fost câştigat de Andreea Ghiţiu, din localitatea Rohia, judeţul Maramureş, care a emoţionat prin interpretare şi prin prezenţa scenică.

Clasamentul final al concursului de interpretare este următorul:

Premiul I – Denisa Bărbat, localitatea Cut, judeţul Alba;

Premiul al II-lea – Raluca Radu, localitatea Muntenii de Sus, judeţul Vaslui;

Premiul al III-lea – Cristian Tomoni, localitatea Lugoj, judeţul Timiş;

Menţiune: Florin Mihalache, din Bucureşti.

Premiul special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu a rămas în zona Sebeşului, în Petreşti, la Michael Cetean.

Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România (UAIFMR) va fi păstrat de Carmen Şteţco, din localitatea Bocşa, judeţul Maramureş.

În afara concursului de interpretare, au oferit recitaluri de excepţie: Grupul vocal “Felician Fărcaşiu”, Virginia Irimuş, Răzvan Năstăsescu, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Adina Hada, Ionuţ Fulea, Matilda Pascal Cojocăriţa, Grupul vocal “Suflet de român”, Mihaela Daju, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Sebastian Stan, Maria Filimon, Marius Ciprian Pop, Nineta Popa, Andreea Voica, Sergiu Cipariu.

„Pe tot parcursul derulării evenimentului ne-am bucurat de prezenţa concurenţilor, a membrilor juriului şi a artiştilor consacraţi, am consemnat momente speciale, în care muzica populară autentică ne-a ghidat pentru a redescoperi amintirile şi cântecele pe care Felician Fărcaşiu ni le-a oferit ca o moştenire culturală. Această sărbătoare a fost dedicată Sebeşului, cu promisiunea de a duce mai departe o frumoasă tradiţie.” – Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeş.

Va reamintim că spectacolul a fost prezentat de Iuliana Tudor.

A acompaniat: Ansamblul  “Augustin Bena” al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Juriul a fost alcătuit din: Elise Stan, Doina Işfanoni, Ioan Bocşa, Matilda Pascal Cojocăriţa, Iuliana Tudor, Alexandru Pal, Ionuţ Fulea, Gelu Stan, Constantin Şalapi.

Organizatorii Festivalului de Folclor „Felician Fărcaşiu” au fost: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” – Sebeş.

Parteneri: TVR3; Radio România Cluj, Radio România Timişoara, Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România (UAIFMR), Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

 Sponsori: Hotel Clasic, Hotel Leul de Aur, Hotel Fan, Motel Dacia, SC Trans Iviniş & Co SRL, Partener Rompetrol, Savinidue, Romaqua Group Borsec, Alpin 57 Lux, Tecnostar Consulting, Vertical Graphic.

 Parteneri media: Radio Reîntregirea, Radio Unirea, Radio Orion, Radio Star, ProAlba, Urbea Mea, Alba Ştiri, Ziarul Unirea, Ziarul Sebeşanul.

În numele organizatorilor, transmitem un mesaj de mulţumire tuturor partenerilor care ne-au susţinut în organizarea şi derularea evenimentului, alături de cele mai calde felicitări tuturor participanţilor şi laureaţilor ediţiei 2016 a Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”!

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Marele premiu, al ediției din acest an, a Festivalului Naţional „Felician Fărcaşiu” a fost câștigat de Andreea Ghiţiu, din judeţul Maramureş
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.