sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Monden » Îți plac dulcurile? Vezi care este momentul zilei în care le poți consuma fără grija că te poți îngrășa

Îți plac dulcurile? Vezi care este momentul zilei în care le poți consuma fără grija că te poți îngrășa

Publicat în 25.03.2018 la ora 10:06

Un studiu efectuat recent de către cercetătorii Universității Syracuse, din SUA, a descoperit că micul dejun format din ciocolată poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive, te ajută să faci față cu brio unei noi zile solicitante și chiar te poate ajuta la slăbit! 

Dacă îți mănânci desertul de dimineață, organismul va avea întreaga zi la dispoziție să îl digere.

Când trebuie consumată

Micul dejun şi desertul cu ciocolată trebuie consumate înainte de ora 9 dimineaţa.

Studiile arată că persoanele care iau micul dejun (carbohidraţi, proteine) şi un desert de 600 de calorii reuşesc să slăbească mai mult decât cei care consumă un mic dejun de doar 300 de calorii mult mai târziu în zi.

Prin urmare, dacă ai poftă de ciocolată este de preferat să o consumi dimineaţa fără să-ţi compromiţi dieta atât vreme cât ai un regim alimentar sănătos.

Beneficii asupra organismului

Flavonoizii din ciocolată sunt cei care aduc o mulţime de beneficii corpului şi pe lângă ciocolată îi mai găsim în ceai, vin roşu, struguri şi mere. De asemenea, teobromina din boabele de cacao are un efect spectaculos asupra capacităţii de concentrare.

Efectul ei stimulent este unul mult mai uşor decât cel al cofeinei din cafea. De asemenea, circulaţia sanguină este mai bună după ce consumi o cantitate mică de ciocolată neagră, iar acest lucru conduce la o oxigenare mai bună a creierului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.