sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Inițiativă legislativă propusă de SLI Sebeș depusă în Parlamentul României

Inițiativă legislativă propusă de SLI Sebeș depusă în Parlamentul României

Publicat în 10.04.2019 la ora 12:00
   

Conducerea Sindicatului Liber Învățământ Sebeș (SLI), afiliat la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a solicitat modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, în sensul ca din categoria celor care beneficiază de gratuitate la înscrierea la universități și cazare să facă parte și copiii personalului nedidactic și personalului contractual.

Astfel, ca urmare a solicitărilor din partea sindicaliștilor, aceste categorii de angajați din sistemul de învățământ ar urma să beneficieze de aceleași drepturi ca și personalul didactic și didactic auxiliar.

Proiectul a fost depus deja în Parlamentul României, însoțit de expunerea de motive și urmează să fie supus dezbaterii, iar apoi să fie supus votulului parlamentarilor.

„Ne dorim ca propunerea noastră de modificare a Legii educației naționale care se regăsește în acest proiect de lege să fie susținută de toți parlamentarii de Alba. Le cerem sprijinul celor care ne reprezintă pe noi, locuitorii Albei, în Parlamentul României, deoarece această modificare legislativă aduce egalitate în drepturi pentru tot personalul din unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile conexe acestuia. Totodată, îi mulțumim domnului deputat Ioan Dîrzu pentru sprijinul acordat și pentru că a înțeles importanța muncii întregului personal din sistemul de învățământ preuniversitar”, a declarat președintele SLI Sebeș, prof. Bogdan Cârcoană.

Vă amintim că, potrivit acordului semnat între federațiile sindicale reprezentative din educație și Guvern pe 28 noiembrie 2018 la Alba Iulia, Cabinetul Viorica Dăncilă s-a angajat ca până în 31 martie 2019 să adopte „o nouă legislație specifică învățământului, care va cuprinde Legea învățământului preuniversitar, Legea învățământului universitar și Statutul personalului didactic”, fapt ce însă nu s-a întâmplat până la data respectivă.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.