sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liderii SLI Sebeş au adus în atenţia ministrului Educaţiei problemele dascălilor din judeţ

Liderii SLI Sebeş au adus în atenţia ministrului Educaţiei problemele dascălilor din judeţ

Publicat în 06.03.2014 la ora 10:00

dascali sebesCa urmare a strânsei colaborări dintre Sindicatul Liber Învăţământ (SLI) Sebeş şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, SLI a iniţiat în luna februarie, în premieră pentru judeţul Alba, o acţiune în instanţă privind plata dobânzii legale aferente drepturilor băneşti cuvenite conform sentinţelor civile (privind creşterile salariale) câştigate anul trecut.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 17 februarie a.c., prin care pot fi acordate daune sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect drepturi salariale vine în sprijinul acţiunilor SLI Sebeş şi sindicaliştii sunt convinşi că vor câştiga aceste procese aşa cum le-au câştigat şi pe celelalte, în folosul celor aproape 600 de membri de sindicat. Tot în luna februarie, la Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti, delegaţia SLI Sebeş, din care au făcut parte preşedintele Bogdan Cârcoană şi vicepreşedintele Rodica Cârneală, a discutat cu ministrul Remus Pricopie şi cu alţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, în cadrul unei întâlniri la care au participat sindicalişti din întreaga ţară, membri ai  sindicatelor afiliate la FSE „Spiru Haret”. Timp de peste 7 ore au fost aduse în discuţie probleme vitale pentru învăţământul din judeţul Alba, precum diminuarea numărului maxim de posturi din învăţământul preuniversitar, insuficienţa sumelor necesare punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti privind diferenţele salariale cuvenite angajaţilor din învăţământ şi probleme referitoare la plata dascălilor  implicaţi în simulările examenelor naţionale. Preşedintele SLI Sebeş, Bogdan Cârcoană, a evidenţiat problemele care vor apărea dacă se va diminua numărul de posturi, oferind ca exemplu grădiniţele de stat, unde personalul nedidactic are un rol important pentru siguranţa copiilor noştri. „Aşteptăm, dar nu vom mai aştepta prea mult, emiterea unor ordine de ministru privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, a regulamentului privind organizarea şi funcţionarea consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar şi, de ce nu, un cod de etică pentru părinţi şi elevi, mai ales că toate acestea nu implică un efort financiar, ci doar voinţa de a rezolva aceste probleme. Dorim tuturor doamnelor şi domnişoarelor din învăţământ şi nu numai ”La mulţi ani”, o primăvară fericită şi multe bucurii”, a declarat prof. Bogdan Cârcoană, preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ Sebeş.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Liderii SLI Sebeş au adus în atenţia ministrului Educaţiei problemele dascălilor din judeţ
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.