sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Infrastructura stradală din Cut, modernizată cu 1 milion de euro. Sunt vizate 22 de străzi, în prezent aproape impracticabile

Infrastructura stradală din Cut, modernizată cu 1 milion de euro. Sunt vizate 22 de străzi, în prezent aproape impracticabile

Publicat în 07.03.2019 la ora 10:00

Cu toate că este formată dintr-o sigură localitate – Cut, administrația locală din comuna cu același nume nu a găsit până acum resursele necesare să pună la punct infrastructura stradală.

În cadrul unui proiect finanțat prin PNDL a fost lansată la sfârșitul lunii februarie o licitație în valoare de 4.349.426 de lei, fără TVA, privind atribuirea contractului de lucrări în cadrul proiectului ”Modernizarea străzi în comuna Cut”.

Este vorba despre 22 de străzi de pământ, în lungime de circa 6 kilometri, actualmente foarte degradate și greu practicabile. ”Se dorește ahiziționarea lucrărilor de execuţie pentru obiectivul ”Modernizare străzi în comuna Cut”, și anume lucrări de modernizare a unui număr de 22 de străzi care însumează un total de 6282,52 metri.

Soluţia tehnică pentru modernizare este următoarea: – 15 cm strat de formă din balast nisipos; – 25 cm strat de fundaţie inferior din balast; – 20 cm strat fundaţie superior din piatră spartă; – 5 cm strat de legătură din mixtură asfaltică BAD 22,4; – 4 cm strat de uzură din mixtură asfaltică BA 16. Acostamentele vor fi realizate dintr-un strat de piatră spartă cu grosimea de 20 cm”, se arată în caietul de sarcini.

Structura rutieră existentă a străzilor este slab pietruită, acestea au suferit degradări în timp și nu sunt viabile. Nu există un sistem de scurgere corespunzător, doar șanțuri și rigole din pământ, în general colmatate, cu vegetație, adică neîntreținute. Podețele, pe lângă că sunt ineficiente, sunt și insuficiente. Străzile nu sunt prevăzute cu un sistem de semnalizare corepunzător, iar traficul se desfășoară greoi pe timpul iernii sau în perioadele cu precipitații.

În cadrul procedurii de licitație au depus oferte 3 firme de construcții din județul Alba: S.C. Florea Grup SRL, S.C. Drumuri și Poduri Locale S.A. Alba și Asocierea S.C. Wasphalt – S.C. Newamport.

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.