sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Închisoare cu suspendare pentru un bărbat de 38 de ani din Sebeș, după ce a șantajat o femeie cu publicarea unor imagini compromițătoare pe internet

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat de 38 de ani din Sebeș, după ce a șantajat o femeie cu publicarea unor imagini compromițătoare pe internet

Publicat în 06.10.2018 la ora 14:33

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Sebeş, judecat pentru infracțiunea de șantaj la adresa unei femei cu care a avut o relație, a primit o sentință definitivă de condamnare.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 18 septembrie 2018, că inculpatul G. Alin trebuie condamnat la pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare, după ce a amenințat victima cu publicarea pe internet a unei filmări compromiţătoare în care aceasta apărea alături de el în ipostaze intime.

Anterior, Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat pe bărbat la 1 an și 4 luni de închisoare.

”Reduce pedeapsa de 1 an și 4 luni aplicată inculpatului G. A. pentru savârșirea infracţiunii de șantaj la 1 an închisoare. Menține restul dispozițiilor sentinței penale atacate, care nu contravin prezentei”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Potrivit motivării hotărârii de la instanţa de fond, inculpatul G. Alin şi persoana vătămată s-au cunoscut la începutul lunii ianuarie 2017, prin intermediul site-ului de socializare Facebook. Cu ocazia uneia dintre întâlnirile dintre cei doi, în cursul lunii ianuarie, inculpatul a realizat două filmări video cu telefonul său mobil.

Înregistrările au rămas stocate în telefonul mobil al inculpatului, fiind identificate cu ocazia percheziţiei informatice realizate de poliţişti. Anchetatorii au constatat că inculpatul avea probleme financiare, cu datorii la bancă şi la diverse persoane fizice, pensie de întreţinere în favoarea fiicei sale minore, motiv pentru care a trebuit să-şi amaneteze autoturismul.

”La data de 19.02.2017, inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că a trimis filmarea compromiţătoare către doi dintre prietenii săi, urmând ca a doua zi să o mai trimită şi altor două persoane. Acţionând în scopul arătat, la data de 11 martie 2017, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate numele a 5 persoane care ar fi văzut filmarea în discuţie”, se afirmă în motivarea instanţei.

În continuare, în 7 martie 2017, bărbatul i-a cerut persoanei vătămate suma de 2.150 lei împrumutată de la amanet şi garantată cu maşina proprie, promiţând că în schimbul acesteia va şterge filmarea compromiţătoare.

”Datorită ameninţărilor repetate, în data de 17 martie 2017, inculpatul şi persoana vătămată au stabilit o întâlnire în zona catedralei din municipiul Alba Iulia. Cu această ocazie, inculpatul a primit de la persoana vătămată suma de 2.150 lei, în bancnote marcate, procedându-se la organizarea unui flagrant, astfel că în urma expunerii bancnotelor la lumină UV s-a constatat faptul că pe acestea se regăseşte inscripţia «Şantaj 17.03.2017»”, se precizează în document.

Ulterior, bărbatul a fost ridicat şi dus la poliţie pentru audieri. Dosarul rezultat a fost trimis în judecată în august 2017.

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.