sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » În timpul examenului pentru șefia DSVSA Alba, susținut la sediul ANFP, Mircea Bîcu a fost prins copiind

În timpul examenului pentru șefia DSVSA Alba, susținut la sediul ANFP, Mircea Bîcu a fost prins copiind

Publicat în 28.03.2013 la ora 17:47

Vă anunțam în urmă cu câteva zile că social-democratul Mircea Bîcu, din municipiul Sebeș, urmează să ajungă la conducerea Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba, în funcția de director executiv adjunct.

Bîcu a fost singurul candidat înscris pentru acest post la concursul organizat joi, 28 martie de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

Și când calea spre funcția de adjunct al DSVSA Alba părea liberă pentru medicul veterinar din Sebeș, iată că a venit și surpriza. Potrivit ANFP, candidatul  Mircea Severus Bîcu a fost prins în timpul examenului la proba scrisă folosind surse de consultare, cu alte cuvinte a fost prins copiind.

Asfel, potrivit aliniatului 7 și 8 al Articolului 43 din H.G. 611/2008, lucrarea candidatului a fost anulată, urmând să fie reluată procedura pentru acest concurs. Conform regulamentului Mircea Bîcu se poate înscrie din nou la următorul concurs.

Mircea Bîcu este membru PSD de mai mulți ani și a mai ocupat funcția de director coordonator al Unității de Ameliorare si Reproducție în Zootehnie Sebeș.

Se pare că selecția candidaților și concursurile organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu mai sunt doar simple formalități. Chiar dacă, deși nu recunosc oficial, partidele politice își desemnează și își susțin reprezentanții pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instituțiile deconcentrate, iată că, evaluarea profesională a acestora pare să se facă cu adevărat. Exemple elocvente în acest sens sunt cel al liberalului Nicolae Sântimbrean care a picat cu nota 1,99 la proba scrisă a examenului pentru șefia POS DRU Centru cu sediul la Alba Iulia și acum, cel al colegului său de coaliție, social-democratul Mircea Bîcu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.