sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » În atenția locuitorilor cartierului Mihail Kogălniceanu: noi reglementări privind colectarea deșeurilor menajere

În atenția locuitorilor cartierului Mihail Kogălniceanu: noi reglementări privind colectarea deșeurilor menajere

Publicat în 24.07.2019 la ora 11:52

Informăm cetățenii Municipiului Sebeș cu privire la faptul că în cartierul Mihail Kogălniceanu, la cele 2 puncte de colectare a deșeurilor menajere, containerele mari pentru deșeuri inerte, se vor amplasa de luni, începând cu ora 07.00, până sâmbătă, la ora 07.00.

În acest interval de timp, aceste containere se vor goli ori de câte ori este nevoie, la solicitarea administrației publice. De sâmbăta, ora 7.00, pâna luni, ora 07.00, containerele menționate, vor fi ridicate.

Menționăm faptul că este interzisă depozitarea în aceste containere de dimensiuni mari a deșeurilor  menajere (care se vor depozita în platformele subterane) și a deseurilor vegetale (pentru care se va solicta operatorul de salubritate S.C. Greendays S.R.L., str. Călugăreni, Nr. 2, tel. 0362/805569).

Aceste containere sunt strict arondate cetățenilor din cartierul Mihail Kogălniceanu, fiind interzisă depozitarea deșeurilor de către agenții economici din cartier, precum și de către locuitorii și agenții economici din alte zone ale Municipiului Sebeș.

Deseurile provenite din construcții, conform legislației în vigoare și conform autorizației de construire eliberată, se ridică și se transportă de către firme autorizate și specializate. Pentru aceste deșeuri trebuie contactată firma de salubrizare autorizată în Municipiul Sebeș (SC Greendays SRL, str. Călugăreni, nr.2, tel. 0362/805569, care va pune la dispoziție containere speciale, contra-cost).

• Vă informăm că zona este monitorizată video de către Poliția Locală Sebeș, care va aplica sancțiuni, conform prevederilor în vigoare:

– conform HCL nr. 67/2019 – Regulamentul privind desfășurarea activităților de curățenie, întreținere, păstrarea liniștii și ordinii publice a Municipiului Sebeș: amenzi persoane  fizice – de la 1.000 lei, la 2.000 lei; amenzi persoane juridice – de la 1.500 lei, la 2500 lei;

– conform OUG nr. 195/2005 – privind protecția mediului: amenzi persoane  fizice – de la 3.000 lei, la 6.000 lei; amenzi persoane juridice -de la 25.000 lei, la 50.000 lei.

Salubrizarea orașului este o preocupare permanentă a primarului Municipiului Sebeș, iar parteneriatul cu cetățenii este foarte important pentru menținerea acestui obiectiv.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.