sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Holzindustrie și Kronospan controlate din nou de inspectorii de la Consiliul Concurenţei

Holzindustrie și Kronospan controlate din nou de inspectorii de la Consiliul Concurenţei

Publicat în 29.02.2016 la ora 15:29
   

holtzindustrie-sebes-2015Inspectorii de la Consiliul Concurenţei au descins inopinat, zilele trecute, la sediile şi la sucursalele a şase companii care activează pe piaţa masei lemnoase din România, între care două din județul Alba, în cadrul unei investigaţii declanșate la începutul acestei luni.

Este vorba despre Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL.

În urma inspecțiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente care urmează să fie analizate, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei, se arată un comunicat al Consiliului Concurenţei.

„Au apărut noi indicii privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Reamintim că la începutul lunii februarie, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării masei lemnoase în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.